kadayif.gen.tr
kadayıf
Sosyal Medyada Paylaş
Hazır Kadayıf
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Erzurum Kadayıf Dolması
Diyarbakır Kadayıfı
Kadayıf Sarması
Kıtır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Sütlü Kadayıf
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Kadayıf Sarma
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Kaç Kalori
Peynirli Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Tandır Kadayıf
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır
Cevizli Kadayıf Dolması
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Yufkalı Kadayıf Sarma
Kadayıf Hamuru
Kuru Kadayıf Tatlısı
Çıtır Kadayıf
Kadayıf Kurabiyesi
Vişneli Ekmek Kadayıfı
Sarma Kadayıf
Fincan Kadayıf Tatlısı
Kadayıf Tatlısı
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır
Taş Kadayıf
Cevizli Kadayıf
Fıstıklı Tel Kadayıf
Tüm Sayfalar >>









Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kullanılan ceviz sayesinde enerji veren bir tatlıdır. Sunumu güçlü olan bu tatlıyı misafirleriniz için kısa zaman içerisinde hazırlayabilir, keyifle yiyebilirsiniz. Evde küçük çocukları olanlar, bu tatlıyı yapıp gönül rahatlığı ile çocuklarına sunabilirler. 

Malzemeler:

  • 500 gr tel kadayıf
  • 250 gr tereyağı
  • 3 su bardağı iri ceviz içi
  •  Yarım çay bardağı sıvı yağ
  Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Cevizli Kadayıf SarmasıHazırlanışı:

Şerbeti kaynatacak olduğumuz tencerenin içerisine suyu ve toz şekeri koyalım. Orta harlı ocakta 10 dakika pişirelim ve yarım limonun suyunu ilave ettikten sonra şerbeti soğuması için serin bir ortama taşıyalım. Kadayıflarının tamamını geniş bir kap içerisine alalım ve içerisine sıvı yağı dökelim. İyice karıştırdıktan sonra elimize bir tutam alalım ve içerisine arzuya göre ceviz koyalım. Bu tarifte cevizi bolca kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Sarmaları bilindik sarmalar gibi saralım ve fırın kabına sıralayalım. Sarma işlemi sona erdiğinde tereyağını eritelim ve sarmaların her yerine eşit miktarlarda gelecek şekilde dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırına koyup, üzeri değim yerinde ise nar gibi kızarana kadar pişirelim. Kadayıfların üzeri istenilen gibi kızardığında fırından çıkartalım ve 5 dakika kadar soğutalım. Bu işlemden sonra önceden soğumaya bırakmış olduğumuz şerbetle kadayıfları buluşturalım. Tatlı soğuduğunda servis tabağına alıp, dondurma ile servis edelim. İsteyenler servise kaymakta kullanabilirler.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 26.05.2015 20:37:58

Cevizli Kadayıf Sarması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Cevizli Kadayıf Sarması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Kadayıf Yemek

Rüyada kadayıf yemek, genellikle iyiye yorulur. Kötü bir dönem geçirirşin ardından gelecek olan huzura, mutluluğa ve hayra işarettir. Rüyayı gören kişinin uzun zamandır çekmekte olduğu maddi sıkıntılarının artık sonuna gelindiğine...

Rüyada Tel Kadayıf Görmek

Rüyada tel kadayıf görmek;  rüya bilinç altına yerleşen duygu ve düşüncelerin yoğunluğudur. Görülen rüyalar, yaşanmak istenen duyguları anlatır çoğu zaman. Rüya gören kişinin psikolojik durumu son derece önemlidir.  Tüm insanlar e...

Ekmek Kadayıfı Şerbeti

Ekmek kadayıfı şerbeti, Ekmek kadayıfı herkes tarafından sevilen bir tatlıdır.şerbetinin kıvamı oldukça önemlidir. Ekmek kadayıfı şerbetsiz olmaz ve tatlıya tadını verende yine şerbetidir. Ekmek kadayıfının lezzetini veren şerbet...

Dolma Kadayıf

Dolma Kadayıf, Birden fazla kadayıf  ile yapılan tatlı çeşitleri bulunmaktadır. Kadayıf tatlısı arasında en sık tercih edilen dolma kadayıf olmaktadır. Dolma kadayıf  şerbetli tatlılar arasında sık tercih edilmesinin nedeni diğer...

Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Baklava yufkalı kadayıf tatlısı; Türk mutfağının nadide tatlılarından olan baklavanın yufkası ile yapılan kadayıfların lezzeti ve görünümünde baklava ile benzerlik gösterir. O nedenle de değişik lezzetler arayanlar için mutlaka de...

Cevizli Muhallebili Kadayıf

Cevizli muhallebili kadayıf; sütlü tatlı severlerin oldukça beğeneceği bir tariftir. Özellikle Ramazan aylarında iftardan sonra oldukça hafif olduğu için ben misafirlerime genellikle bu tatlıyı yapmayı tercih ediyorum. Üzerine don...

Yufkalı Kadayıf

Yufkalı kadayıf; önceden hazırlayarak misafirlerinize ihtiyaç anında şerbetleyebileceğiniz oldukça güzel ve lezzetli bir tatlıdır. Kadayıf ile yapılacak o kadar çok tatlı çeşiti vardır ki bunlardan bir taneside yufkalı kadayıf tat...

Şerbetli Kadayıf Tatlısı

Şerbetli kadayıf tatlısı; bayram ve ramazan sofralarının baş tacıdır. Kadayıf tatlısının hem yapımı çok kolaydır hem de çok beğenilen bir lezzettir. Ben az miktarda yaparak çabuk tüketilmesinden yanayım. Çünkü şerbet içerisinde be...

Dolma Kadayıf Tatlısı

Dolma Kadayıf Tatlısı, yöresel tatlılar arasında oldukça meşhur bir tatlı olan dolma kadayıf tatlısı Erzurum yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Ancak Erzurum ilimizden yurdumuzun dört bir yanına leziz lezzeti sayesinde ulaşan...

Baklava Yufkasından Kadayıf Tatlısı

Baklava yufkasından kadayıf tatlısı, lezzetli olduğu kadar yapımı da oldukça pratik ve kolaydır. Eğer şerbeti güzel tutturulursa nefis bir tatlı olmaktadır. Özellikle Bayramlarda ve ramazan ayında iftar sofralarınızda misafirlerin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kadayıf, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017