kadayif.gen.tr
kadayıf
Sosyal Medyada Paylaş
Hazır Kadayıf
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Erzurum Kadayıf Dolması
Diyarbakır Kadayıfı
Kadayıf Sarması
Kıtır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Sütlü Kadayıf
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Kadayıf Sarma
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Kaç Kalori
Peynirli Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Tandır Kadayıf
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır
Cevizli Kadayıf Dolması
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Yufkalı Kadayıf Sarma
Kadayıf Hamuru
Kuru Kadayıf Tatlısı
Çıtır Kadayıf
Kadayıf Kurabiyesi
Vişneli Ekmek Kadayıfı
Sarma Kadayıf
Fincan Kadayıf Tatlısı
Kadayıf Tatlısı
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır
Taş Kadayıf
Cevizli Kadayıf
Fıstıklı Tel Kadayıf
Tüm Sayfalar >>









Çiğ Kadayıf

Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nasıl yapılır tarifini verelim daha sonra çok  beğenilerek tüketilen çiğ kadayıf tatlısı nasıl yapılır, bir bakalım. Kadayıf büyük tatlı fabrikalarında (üretim alanlarında), kadayıf için özel olarak yapılmış araç gereçlerle yapılır. Bunlar; hamur yapmak için büyük büyük tencereler, hamur karıştırmak için karıştırıcılar, hamurun tel  olmasına yardımcı olacak süzgeç tarzı araçlardır. Fakat biz kendi ev ortamımızda en az maliyetle nasıl leziz bir kadayıf yaparız, işte tarifi

Çiğ kadayıf hamuru için gerekli malzemeler

  • 1 kilo kadar un 
  • 1su bardağı süt 
  • 4 su bardağı su
Çiğ kadayıf hamurunun yapılışı 

Öncelikle un derin bir kaba alınır ve ortası açılır. Açtığımız  bu kısma yavaş yavaş su ve süt eklenir. Kesinlikle  ama kesinlikle yoğurmadan el ile harmanlanır. İyice birbirine yedirilir. Daha sonra bir kevgir hamura daldırıp çıkararak harmanlanır. Hızlı hızlı bu harekete devam edilir. En az yirmi otuz dakika boyunca bu işlem yapılmaya devam eder. Amaç hamurun pürüzsüz akışkan bir hale gelmesidir. Böylelikle hamur daha iyi harmanlanır  ve daha iyi bir kıvam ile daha iyi kadayıf elde edilecektir.  Hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra, saç ocağa alınır ve iyice ısıtılır. Saç iyice ısındıktan sonra kevgir yardımıyla hamur sacın üzerine gezdirilir. Bu işlem birkaç cm aralıklı şekilde yapılır ki topaklanma, yapışma gibi durumlar meydana gelmesin. Hamur saca döküldükten kısa süre sonra alınmalıdır. Çünkü yumuşak bir kıvam elde etmemiz gerekiyor. Çiğ  kadayıfımızın hazırlanışı tamamlandığına göre gelelim leziz mi leziz tadına doyum olmayan çiğ kadayıf tatlımıza...

Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf Tatlısı tarifi

Gerekli malzemeler;
  • Yarım kg tel kadayıf
  • 125 gr tereyağı ya da margarin 
  • Bir bardak ceviz, fındık veya fıstık 
  • Çiğ kadayıf tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler
  • 500 gr su
  • 500 gr seker
  • 5-6 damla limon
Çiğ kadayıf tatlısının Yapılışı 

Tatlımıza şerbetini yapmakla başlıyoruz, soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine dökeceğiz.  Tam zıttı da olabilir  yani sıcak şerbet soğuk tatlı üzerine. Şerbet yapımı için suyu ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz, ocağı yakıp ocağın üzerine tenceremizi koyuyoruz, karıştırarak kaynamasını bekliyoruz ve yaklaşık yirmi dakika kaynatıyoruz. Şerbetin şekerlenmemesi için  beş altı damla limon sıkıyoruz ve şerbetin altını kapatıp bir kenara alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kadayıfın yapımına başlıyoruz. Çiğ olarak aldığımız kadayıfları elimizle iyice ufalıyoruz. Daha sonra fırın tepsisini tereyağı ya da margarinle iyice yağlıyoruz kalan yağı eritip ufaladığımız çiğ kadayıfın üzerine döküyoruz ve kadayıfa iyice yediriyoruz. Ufalanmış kadayıfın yarısını tepsiye seriyoruz ve iyice bastırıyoruz. Mümkünse sert bir cisimle vurarak sıkılaşmasını sağlıyoruz. Üzerine ceviz, fındık veya fıstık döküyoruz. İç malzemesi ne kadar bol olursa o kadar lezzetli olur. Daha sonra kalan kadayıfı üzerine serip bastırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürüyoruz ve üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Tam kızardıktan sonra diğer tarafını çeviriyoruz ve bu tarafta kızarıncaya dek bekliyoruz. Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra soğuk şerbeti  sıcak tatlımıza döküyoruz. Dilimleme işlemini yaptıktan sonra üzerini fındık, fıstık veya cevizle süslüyoruz. Yanına dondurma veya kaymak koyarak sunabiliriz.
Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 26.05.2015 11:37:16

Çiğ Kadayıf Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Çiğ Kadayıf"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Kadayıf Yemek

Rüyada kadayıf yemek, genellikle iyiye yorulur. Kötü bir dönem geçirirşin ardından gelecek olan huzura, mutluluğa ve hayra işarettir. Rüyayı gören kişinin uzun zamandır çekmekte olduğu maddi sıkıntılarının artık sonuna gelindiğine...

Rüyada Tel Kadayıf Görmek

Rüyada tel kadayıf görmek;  rüya bilinç altına yerleşen duygu ve düşüncelerin yoğunluğudur. Görülen rüyalar, yaşanmak istenen duyguları anlatır çoğu zaman. Rüya gören kişinin psikolojik durumu son derece önemlidir.  Tüm insanlar e...

Ekmek Kadayıfı Şerbeti

Ekmek kadayıfı şerbeti, Ekmek kadayıfı herkes tarafından sevilen bir tatlıdır.şerbetinin kıvamı oldukça önemlidir. Ekmek kadayıfı şerbetsiz olmaz ve tatlıya tadını verende yine şerbetidir. Ekmek kadayıfının lezzetini veren şerbet...

Dolma Kadayıf

Dolma Kadayıf, Birden fazla kadayıf  ile yapılan tatlı çeşitleri bulunmaktadır. Kadayıf tatlısı arasında en sık tercih edilen dolma kadayıf olmaktadır. Dolma kadayıf  şerbetli tatlılar arasında sık tercih edilmesinin nedeni diğer...

Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Baklava yufkalı kadayıf tatlısı; Türk mutfağının nadide tatlılarından olan baklavanın yufkası ile yapılan kadayıfların lezzeti ve görünümünde baklava ile benzerlik gösterir. O nedenle de değişik lezzetler arayanlar için mutlaka de...

Cevizli Muhallebili Kadayıf

Cevizli muhallebili kadayıf; sütlü tatlı severlerin oldukça beğeneceği bir tariftir. Özellikle Ramazan aylarında iftardan sonra oldukça hafif olduğu için ben misafirlerime genellikle bu tatlıyı yapmayı tercih ediyorum. Üzerine don...

Yufkalı Kadayıf

Yufkalı kadayıf; önceden hazırlayarak misafirlerinize ihtiyaç anında şerbetleyebileceğiniz oldukça güzel ve lezzetli bir tatlıdır. Kadayıf ile yapılacak o kadar çok tatlı çeşiti vardır ki bunlardan bir taneside yufkalı kadayıf tat...

Şerbetli Kadayıf Tatlısı

Şerbetli kadayıf tatlısı; bayram ve ramazan sofralarının baş tacıdır. Kadayıf tatlısının hem yapımı çok kolaydır hem de çok beğenilen bir lezzettir. Ben az miktarda yaparak çabuk tüketilmesinden yanayım. Çünkü şerbet içerisinde be...

Dolma Kadayıf Tatlısı

Dolma Kadayıf Tatlısı, yöresel tatlılar arasında oldukça meşhur bir tatlı olan dolma kadayıf tatlısı Erzurum yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Ancak Erzurum ilimizden yurdumuzun dört bir yanına leziz lezzeti sayesinde ulaşan...

Baklava Yufkasından Kadayıf Tatlısı

Baklava yufkasından kadayıf tatlısı, lezzetli olduğu kadar yapımı da oldukça pratik ve kolaydır. Eğer şerbeti güzel tutturulursa nefis bir tatlı olmaktadır. Özellikle Bayramlarda ve ramazan ayında iftar sofralarınızda misafirlerin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kadayıf, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017