kadayif.gen.tr
kadayıf
Sosyal Medyada Paylaş
Hazır Kadayıf
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Erzurum Kadayıf Dolması
Diyarbakır Kadayıfı
Kadayıf Sarması
Kıtır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Sütlü Kadayıf
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Kadayıf Sarma
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Kaç Kalori
Peynirli Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Tandır Kadayıf
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır
Cevizli Kadayıf Dolması
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Yufkalı Kadayıf Sarma
Kadayıf Hamuru
Kuru Kadayıf Tatlısı
Çıtır Kadayıf
Kadayıf Kurabiyesi
Vişneli Ekmek Kadayıfı
Sarma Kadayıf
Fincan Kadayıf Tatlısı
Kadayıf Tatlısı
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır
Taş Kadayıf
Cevizli Kadayıf
Fıstıklı Tel Kadayıf
Tüm Sayfalar >>









Kadayıf Sarma

Kadayıf Sarma,Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan kadayıf sarması Erzurum yöresine aittir.Kadayıf sarması ceviz şerbet ve kadayıfın muhteşem birleşimiyle ortaya çıkmaktadır.Sahip olduğu bol ceviz ve altın sarısı rengiyle Türk mutfağına doyumsuz bir lezzet sunmaktadır. 

Kadayıf Sarma (8-10 kişilik)

  • 750 gram taze kadayıf
  • 1 kase ceviz içi (isteğe göre 200 gram antep fıstığı)
  • 200 gram tereyağı
  • 100 gram sıvı yağı
 Şerbeti için:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limon    
Kadayıf SarmaKadayıf Sarma Yapılışı:

Tel kadayıflar dan  bir miktar alıyoruz ve tezgahın veya düz bir zeminin üzerine yayıyoruz,düzeltiyoruz. Cevizi el değirmeninden geçirip iri kırıyoruz.Kadayıfın bir kenarına cevizi koyuyoruz.Tıpkı sarma sarar gibi sarmaya başlıyoruz.Kenarları kapatılmış rulo şeklinde sardıktan sonra dikdörtgen şeklindeki cam fırın tepsisine rulo şeklindeki sarma kadayıfları diziyoruz. Kadayıfları dizerken aralarında biraz da olsa boşluk kalmasına dikkat ediyoruz. Böylelikle tepsi içindeki kadayıfların kenarları da kızarmış olur. Tereyağını tavada eritiyoruz içine sıvıyağını da ekliyoruz. Tereyağı eridikten sonra yağ karışımını bir kaşık yardımıyla kadayıf sarmalarının üzerine eşit olacak şekilde döküyoruz. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için tüm malzemeleri  bir tencereye koyuyoruz ve ocakta kaynamaya bırakıyoruz. Şerbet kaynayınca  altını kapatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Kadayıf sarmaları  iyice kızarınca fırından alıyoruz. Fırından aldığımız kadayıf sarmalarının üzerine ılık şerbeti döküyoruz. Biraz dinlenip şerbetini çektikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 26.05.2015 11:37:56

Kadayıf Sarma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kadayıf Sarma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Rüyada Kadayıf Yemek

Rüyada kadayıf yemek, genellikle iyiye yorulur. Kötü bir dönem geçirirşin ardından gelecek olan huzura, mutluluğa ve hayra işarettir. Rüyayı gören kişinin uzun zamandır çekmekte olduğu maddi sıkıntılarının artık sonuna gelindiğine...

Rüyada Tel Kadayıf Görmek

Rüyada tel kadayıf görmek;  rüya bilinç altına yerleşen duygu ve düşüncelerin yoğunluğudur. Görülen rüyalar, yaşanmak istenen duyguları anlatır çoğu zaman. Rüya gören kişinin psikolojik durumu son derece önemlidir.  Tüm insanlar e...

Ekmek Kadayıfı Şerbeti

Ekmek kadayıfı şerbeti, Ekmek kadayıfı herkes tarafından sevilen bir tatlıdır.şerbetinin kıvamı oldukça önemlidir. Ekmek kadayıfı şerbetsiz olmaz ve tatlıya tadını verende yine şerbetidir. Ekmek kadayıfının lezzetini veren şerbet...

Dolma Kadayıf

Dolma Kadayıf, Birden fazla kadayıf  ile yapılan tatlı çeşitleri bulunmaktadır. Kadayıf tatlısı arasında en sık tercih edilen dolma kadayıf olmaktadır. Dolma kadayıf  şerbetli tatlılar arasında sık tercih edilmesinin nedeni diğer...

Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Baklava yufkalı kadayıf tatlısı; Türk mutfağının nadide tatlılarından olan baklavanın yufkası ile yapılan kadayıfların lezzeti ve görünümünde baklava ile benzerlik gösterir. O nedenle de değişik lezzetler arayanlar için mutlaka de...

Cevizli Muhallebili Kadayıf

Cevizli muhallebili kadayıf; sütlü tatlı severlerin oldukça beğeneceği bir tariftir. Özellikle Ramazan aylarında iftardan sonra oldukça hafif olduğu için ben misafirlerime genellikle bu tatlıyı yapmayı tercih ediyorum. Üzerine don...

Yufkalı Kadayıf

Yufkalı kadayıf; önceden hazırlayarak misafirlerinize ihtiyaç anında şerbetleyebileceğiniz oldukça güzel ve lezzetli bir tatlıdır. Kadayıf ile yapılacak o kadar çok tatlı çeşiti vardır ki bunlardan bir taneside yufkalı kadayıf tat...

Şerbetli Kadayıf Tatlısı

Şerbetli kadayıf tatlısı; bayram ve ramazan sofralarının baş tacıdır. Kadayıf tatlısının hem yapımı çok kolaydır hem de çok beğenilen bir lezzettir. Ben az miktarda yaparak çabuk tüketilmesinden yanayım. Çünkü şerbet içerisinde be...

Dolma Kadayıf Tatlısı

Dolma Kadayıf Tatlısı, yöresel tatlılar arasında oldukça meşhur bir tatlı olan dolma kadayıf tatlısı Erzurum yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Ancak Erzurum ilimizden yurdumuzun dört bir yanına leziz lezzeti sayesinde ulaşan...

Baklava Yufkasından Kadayıf Tatlısı

Baklava yufkasından kadayıf tatlısı, lezzetli olduğu kadar yapımı da oldukça pratik ve kolaydır. Eğer şerbeti güzel tutturulursa nefis bir tatlı olmaktadır. Özellikle Bayramlarda ve ramazan ayında iftar sofralarınızda misafirlerin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kadayıf, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017