Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Yufkalı Kadayıf Sarma

Yufkalı Kadayıf Sarma

Yufkalı Kadayıf Sarma, Türk mutfağında şerbetli tatlıların yeri çok ayrıdır. Az zahmetle ve çok az kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır lezzetteki bu muhteşem tatlı Osmanlı saraylarının en güzel tatlılarından bir tanesidir. Sizlerde aşağıda vereceğimiz tarif ile bu nefis saray tatlısını evinizde hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yufkalı kadayıf sarma malzemeler

  • 500 gram baklavalık yufka
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • Yarım kilo tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar toz tarçın

Şerbeti İçin Malzemeleri

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Birkaç damla limon suyu

Yufkalı Kadayıf Sarma Nasıl Yapılır?


Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tencerenin içerisinde şekeri, suyu ve vanilyayı karıştırıp, kaynamak üzere ocağa alıyoruz. Daha sonra birkaç damla limon suyu ekliyoruz. Şerbetimiz tıpkı baklava şerbeti gibi koyu kıvamlı bir şerbet olacak, bu yüzden yaklaşık 20 dakika orta ateşte kaynatıyoruz.

İlk olarak geniş bir kabın içerisinde çiğ kadayıfı, parmak uçlarımızla didikleyerek tel tel ayırıyoruz. Mutfak tezgâhının üzerine 5 adet baklava yufkasını yayıyoruz. Üzerine ince bir tabaka halinde yufkadan seriyoruz. Kadayıfın üzerine ceviz içi ve bir tutam tarçın serpiştirdikten sonra fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra bu rulodan baş parmak kalınlığında parçalar keserek, yağlanmış fırın tepsisine iç kısmı yukarıda kalacak şekilde yerleştiriyoruz.

Yağ tavasında Tere yağı ile sıvı yağı, tereyağı köpürüp, tekrardan köpüğü sönünceye kadar kızartıyoruz. Daha sonra bu yağı bir tatlı kaşığı ile her bir sarmanın üzerine teker teker döküyoruz. Çok yağlı olmasını istemeyenler, çay kaşığı kullanabilirler. Diğer baklava yufkalarını da aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisini dolduruyoruz.

Hazır olan kadayıf sarmasını önceden orta dere ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişirilme süresi ne kadar uzun olursa, tatlının çıtır lığı da o kadar olur. Çıtır çıtır bir tatlı isterseniz, çok daha düşük ısıda pişirebilirsiniz.

Tatlının şerbetini koyarken tatlının soğuk, şerbetin ise parmağınızı yakmayacak ısıda fakat çok da ılık olmaması gerekiyor. Bu şekilde şerbetini döktükten sonra, yaklaşık 3.4 saat sonra istenilen kıvama gelecektir.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 03:26:42
Yufkalı Kadayıf Sarma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Yufkalı Kadayıf Sarma Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Yufkalı Kadayıf Sarma"
Bir ev davetinde yufkalı kadayıf sarma yedim. Farklı bir o kadar da lezzetli geldi. Kadayıfı hazırladıktan sonra yufka içerisine sarmanın mantığı nedir acaba? Ben kadayıfın içerisine cevizlerimi koyup fırına verdikten sonra şerbetini dökünce gayet lezzetli oluyor. Yufka kullanmasam aynı lezzette olur mu?
Güner . 03.10.2018 09:02:28
CEVAP YAZ
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhallebi...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini hazı...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz. K...
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, gele...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori?
Popüler İçerik
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezz...
Hazır Kadayıf
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nas...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek...
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Burmali
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda  
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024