Cevizli Kadayıf Dolması

Cevizli Kadayıf Dolması, geçmişi 250-300 yıl öncesine dayanmaktadır. Bu cevizli kadayıf dolması yöre olarak Erzurum ilimize aittir. Şerbetli bir tatlı çeşididir. Özellikle bu tatlı Ramazan aylarında çokça yapılır ve tüketimi de çok artar. Hemen hemen her evde bulunan malzemesi açısından hem de yapımı açısından kolay bir tatlı olmasına rağmen gene el becerisi isteyen bir tatlı türüdür. Şimdiler de bu tatlıyı öğrenip yapan kişiler çok fazla artış göstermektedir. Ramazan ayında bol yapılan ve tüketilen bu tatlıyı hanımlar iftar sofralarına mutlaka cevizli kadayıf dolması da koymak isterler. Hatta bazı kişiler tarafından o kadar alışkanlık haline gelmiş ki sahur için önceden hazırlanan cevizli kadayıf dolmaları, sahurda taze taze kızartılıp yenilebilmektedir. Cevizli kadayıf dolmasının bir özelliği de ılıkken yenmesi, soğuduktan sonra gerçekten o kadar tat vermez. Kış aylarında yapılan bu tatlı ideal bir enerji kaynağıdır.  

Cevizli Kadayıf Dolması İçin Malzemeler:

  • Yarım kilo taze yaş tel kadayıf (eğer bulabilirseniz sarmalık kadayıf tercih edin)
  • 2 veya 3 su bardağı dövülmüş ceviz içi (eğer arzu ederseniz cevizi fındık içi ya da toz şeker ile karıştırabilirsiniz)
  • Bu malzemedeki tarif ölçüsü için gerekli olan 5-6 yumurta, dolmaları bulamak için yeterli eğer hepsini kızartacaksanız.
  • Kızartmak için sıvıyağ

Şurubu İçin Malzemeler:

  • 3,5 su bardağı şeker 
  • 3,5 su bardağı su  yada şeker koyduğunuz kadar su
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Cevizli Kadayıf Dolmasının önce şerbetini hazırlayalım. Özellik şerbetin önceden hazırlanması çünkü şerbetin dolmaların üzerine soğuk olarak dökülmesidir. Şerbet için su ve şeker orta hararetli bir ateşte kaynatıp, kaynamaya başlayınca 20-25 dk kıvam alıncaya kadar kaynatılır, sonra limon suyu eklenir. Sonra soğumaya bırakılır. Kadayıf dolmaları için geniş bir kapta kadayıfı lif lif ayırın. Ve avcunuzun içini kaplayacak şekilde kadayıftan parçalar alın. İçine bolca ceviz içi koyun ve sıkıca sarın aynı dolma sarar gibi toplayarak kadayıfın tel tel çıkmamasına ve dolmaların düzgün sarımlı olmasına dikkat edin. Sardığımız kadayıf dolmalarımızı çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Kızartırken dolmaların dağılmaması çok önemli püf noktalardan biridir. Bu sebepten dolayı dolmaların etraflarını kabuklaştırmak için dolmaları kızartırken kenarlarının tencerenin yan yüzeyine değmesine özen gösterin. Dolmaların her tarafını nar gibi kızartın az kızartmayın hamur olur, şerbetin içine atılınca da rengi açılır. Kızardıktan sonra hazırlamış olduğumuz soğuk şerbetin içine atalım. Biraz bekleyin ve servis tabağına alın. Tatlıyı sıcağa yakın olacak şekilde ılık olarak servis edin ve dilerseniz servis esnasında tatlının üzerine hem lezzet hem de görsellik olarak bal gezdirin.  Afiyet olsun.      

Cevizli Kadayıf Dolması Yorumları

şifre  Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Cevizli Kadayıf Dolması"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece s...
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Çok fazla vakti olmayanlar özel günlerinde ve davetlerinde tatlı seçimini hazır kızartılmış kadayıftan yana kullanılırlar. Hazır kadayıfta doğru hazırlandığında çok lezzetli ve tel tel olabiliy...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabi...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edile...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin  modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tük...
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden sonra servis için, misafirlerinize, kadınlar kabul günlerinde servis etme...
Diyarbakır Kadayıfı
Diyarbakır kadayıfı, yemek için  Diyarbakır' a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarbakır kadayıfını damak zevkinize uygun olacak şekilde istediğiniz malzemelerle...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi u...
Çıtır Kadayıf
Çıtır kadayıf, kadayıf tatlısı çeşitlilik yönünden oldukça zengindir. Farklı farklı hazırlanarak mükemmel bir ziyafet şöleni yaşanabilir. Kadayıf ile hazırlanan tatlılardan biri de çıtır kadayıftır. Çıtır kadayıf, kadayıf tatlılar...
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Burma kadayıf nasıl yapılır, genellikle Diyarbakır'a mal edilen bu kadayıf türü, aslında Bingöl iline aittir. Bingöl'de yaşayan ermeni asıllı biri tarafından 1900 li yıllarda ortaya çıkartılmıştır. Ülkemizin bir çok ilinde Diyarba...

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece s...

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Çok fazla vakti olmayanlar özel günlerinde ve davetlerinde tatlı seçimini hazır kızartılmış kadayıftan yana kullanılırlar. Hazır kadayıfta doğru hazırlandığında çok lezzetli ve tel tel olabiliyor. B...

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak...

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz i...

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz f...

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüld...

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin  modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği ...

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden sonra servis için, misafirlerinize, kadınlar kabul günlerinde servis etmek için ya da ...

Diyarbakır Kadayıfı

Diyarbakır kadayıfı, yemek için  Diyarbakır' a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarbakır kadayıfını damak zevkinize uygun olacak şekilde istediğiniz malzemeler...

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygula...

Çıtır Kadayıf

Çıtır kadayıf, kadayıf tatlısı çeşitlilik yönünden oldukça zengindir. Farklı farklı hazırlanarak mükemmel bir ziyafet şöleni yaşanabilir. Kadayıf ile hazırlanan tatlılardan biri de çıtır kadayıftır. Çıtır kadayıf, kadayıf tatlılar...

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır

Burma kadayıf nasıl yapılır, genellikle Diyarbakır'a mal edilen bu kadayıf türü, aslında Bingöl iline aittir. Bingöl'de yaşayan ermeni asıllı biri tarafından 1900 li yıllarda ortaya çıkartılmıştır. Ülkemizin bir çok ilinde Diyarbakır...

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yüksek bir tatlıdır. Türkiye'nin her bölgesinde bu tatlı yapılmaktadır ve lezzetle tüket...

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatlardan bir tanesidir. Türk mutfağında kadayıf ile hazırlanabilen yüzlerce çeşit tatlı t...

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik...

Gaziantep Kadayıf

Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına vermiş olduğu nefis aroma, tadına bakan her kese adeta bir lezzet şöleni yaşatacaktır. Daha önce ...

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen bir tarif olmasına rağmen yapımı sırasında bir kaç püf noktasına dikkat edildiğinde or...

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçeri...

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak  gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle...

Kadayıf Kaç Kalori

Kadayıf kaç kalori, kadayıf toplum olarak çok sevilen bir tatlı türüdür. Türk mutfağı ile özdeşleşmiş olan kadayıf farklı şekillerde yapılarak görsel anlamda harika sunumlara ulaşılabilir. Şerbetli bir tatlı türü olduğu için diyet...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Erzurum Kadayıf Dolması
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Afyon Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Yassı Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Hazır Kadayıf
Cevizli Kadayıf Sarması
Tel Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Kaç Kalori
Hazır Ekmek Kadayıfı
Kadayıf Şerbeti
Hazır Kadayıf Tatlısı
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Pudingli Kadayıf
Taş Kadayıf Hamuru
Kadayıf Tatlısı
Pekmezli Kadayıf
Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori
Popüler İçerik
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nad...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemekte...
Gaziantep Kadayıf
Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına verm...
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Kadayıf Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram 
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Kadayıf Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2018