Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen bir tarif olmasına rağmen yapımı sırasında birkaç püf noktasına dikkat edildiğinde ortaya oldukça güzel bir tarif çıkmaktadır. Şimdi tadına doyamayacağınız kadayıf tarifi için gerekli malzemeleri verip yapım aşamasına geçebiliriz.

Gerekli malzemeler
  • 1 kg kadar tel kadayıf
  • 250 gram tereyağı ya da margarin
  • 2 kâse kadar ince öğütülmüş ceviz içi ya da arzunuza göre fındık, fıstık kullanabilirsiniz
Sayılan bu malzemeler kadayıfın yapımı içindir. Üzerine dökülecek şerbet için;
  • 1 litre su
  • 1 kilogram toz şeker
  • Yarım dilim limon
Şerbetin ve kadayıfın nasıl yapılır?

Şekeri ve suyu uygun büyüklükte bir tencere içinde iyice karıştırın. Şeker suyun içinde tamamen erimelidir. Bu karışıma yarım dilim limonun suyunu ekleyerek ocağı açıp tencereyi ateşe koyun. 20 dakika kadar su şeker karışımını kaynatınız. Karışım koyu bir kıvama gelince tencereyi ateşten alın ve bir kenarda soğumaya bırakın. Şerbet bir kenarda soğur iken siz de diğer yandan kadayıfın yapımına başlayabilirsiniz. Aldığınız pişmemiş kadayıfı iyice ufalayarak bıçak yardımıyla kesiniz. Tereyağını veya margarin kullanacaksanız yarısını alarak kadayıfı koyacağınız tepsiyi güzelce yağlayın. Kadayıfın yarısını yağladığınız tepsiye yayın. Öğütülmüş ceviz içini tepsinin her tarafına yaydıktan sonra kadayıfı sert bir cisim yardımı ile kadayıfı bastırın bundan önce yağı kadayıfa iyice yedirmiş olmanız gereklidir. Ceviz içi yerine fındık içini ya da fıstık içini öğüterek kullanabilirsiniz. Bu aşamadan sonra geriye kalan diğer kadayıfı tepsinin üstüne ikinci tabaka olarak tepsinin her yerini örtecek şekilde güzelce yayın sonra kullandığınız sert cisimle bu katmanı da iyice bastırın. Tepsiyi önceden ısıtarak hazırlanmış fırına verin ve 200 derece sıcaklıkta kadayıfların üzeri pişinceye kadar bekletin. Tatlı pişince tepsiyi çevirin ve diğer yüzü de kızartın. Tepsiyi fırından alınca bir kenarda ılıyan şerbeti kadayıfın üzerine dökün. Bu işlemden sonra tatlının üzerini süslemek için ceviz, fındık ya da fıstık içini kullanabilirsiniz. Ayrıca kaymak da kullanmanız mümkündür. Kadayıf servise hazırdır afiyet olsun. Bayramın yaklaştığını düşünürsek şimdiden bu tarifi bir kenara not edebilirsiniz.

Hazır Kadayıf Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Tel Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6