Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü kadayıf sarması, Türk mutfağının en güzel tatlılarından biridir. Şerbeti sütle yapılan ve oldukça hafif olan bu tatlı kalabalık misafir ağırlayanlar için çok uygun bir seçenektir. Hem malzemelerinin kolay bulunması hem de pratik ve hafif olması sebebiyle sık tercih edilebilecek bu tatlının tarifine gelecek olursak;

Sütlü kadayıf sarması için gerekli malzemeler
  • 300 gram yaş kadayıf
  • 6-8 adet baklava yufkası
  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı şeker
  • İri kıyılmış ceviz içi
  • 100 gram erimiş tereyağı
Sütlü kadayıf sarması nasıl yapılır?

İlk olarak 2 kat baklava yufkası düz bir zemine serilir. Yaş kadayıf elle parçalanarak yufkanın her yanına dağıtılır. Üzerine iyi kıyılmış ceviz serpilir. Kadayıfın her yanına serpilmesine dikkat edilmelidir. Daha sonra yufkanın bir ucundan tutarak rulo halinde yavaşça sarılmaya başlanır. Sarıldıktan sonra rulo tezgâhta, iki parmak genişliğinde olacak şekilde bıçakla kesilir. Keserken ruloları bozmamaya dikkat edilmelidir.

Kesilen rulo dilimleri, kadayıflı kısımları yukarı bakacak şekilde, sık ve yan yana dizilir. Sonra üzerine bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı gezdirilir. Her ruloya tereyağı gelmesine muhakkak dikkat edilmelidir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında iyice kızarana dek pişirilir.

Şerbet için, bir tencereye 3 su bardağı süt ve 2,5 su bardağı şeker konur. İyice kaynayana kadar ocakta kalan şerbet daha sonra ılınmaya bırakılır.

Pişen kadayıf sarması fırından çıkınca, ilk sıcaklığının geçmesinin ardından üzerine sütlü şerbet gezdirilir. Süt, ruloların çeyreğine kadar gelecek şekilde olmalıdır. İki saat dinlendikten sonra tatlı, sütün tamamını çekmiş olacaktır.

Sütlü kadayıf sarması, hafif ve pratikliğinin dışında, servis edilmesi de çok kolay bir tatlıdır. Fakat sütlü olması sebebiyle, diğer kadayıf tatlıları kadar uzun süre bekletilmeden tüketilmesi gerekir. Bu tatlının üzerine Hindistan cevizi serpebilir veya yanında dondurmayla da servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Sütlü Kadayıf Sarması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

kadayif.html

kadayif.html

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Kadayıf Tatlı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6