Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Oktay Usta'nın yeni lezzeti olan Muhallebili Kadayıf, modern aşçılar ve çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketebileceği bir muhallebidir. Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, diğer tatlılara göre maliyeti oldukça düşük olup, gönül rahatlığı ile herkes tarafından yapılabilir. Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Malzemeleri Muhallebisi İçin
Kadayıf Katı İçin
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Yapılışı İlk olarak muhallebiyi yapmaya başlayalım. Derin bir tencerenin içine sütü, unu, nişastayı ve şekeri ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Muhallebi ocakta göz göz kaynamaya başladığında ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Derin bir karıştırma kabında bir su bardağı süt ile bir paket krem şantiyi çırpıcı yardımı ile çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra krem şantiyi de dolaba koyup soğumaya bırakın. Sıra kadayıfı hazırlamaya geldi. Derin bir kabın içine pişmiş olan kadayıfı elinizle küçük parçalara ayırın. Kadayıfı ezdikten sonra bir tavanın içine tereyağını eritip içine cevizleri ve kadayıfı ekleyin ve pembeleşene kadar iyice kavurun. Daha sonra tavanın içine şekeri ekleyip iyice karıştırın. Muhallebiyi tamamlamak için karıştırma kabının içine muhallebi ve krem şantiyi ekleyin ve mikser yardımı ile iyice karıştırın. Orta boy bir tepsi veya borcamın altına kadayıf karışımının yarısını yayın. Daha sonra muhallebi karışımını eşit bir şekilde borcama dökün ve bir kaşık yardımı ile düzeltin. Kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne eşit bir şekilde yayın. Soğuması için 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Oktay Usta Muhallebili Kadayıf hazır. Afiyet olsun. Krem şanti kullanmak istemeyenler, ılıyan muhallebinin içine 1 paket krema koyarak mikserle güzelce çırpabilir. Bu da başarılı bir sonuç verecektir. |