Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhallebi. Oktay usta muhallebili kadayıf diğer tatlılara göre maliyeti oldukça düşük gönül rahatlığı ile herkes yapabilir.

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Malzemeleri 

Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (Krem şanti için)
Kadayıflı katı için 
  • 250 gram hazır pişmiş kadayıf
  • 2 kaşık tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
Oktay Usta Muhallebi Kadayıf Yapılışı 

İlk olarak muhallebiyi yapmayla başlayalım. Derin bir tencerenin için sütü, unu, nişastayı ve şekeri ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Oktay usta muhallebi kadayıf ocakta göz göz kaynamaya başladı mı ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra derin bir karıştırma kabında bir su bardağı süt koyup bir paket krem şantiyi boşaltım bir çırpıcı yardımı ile çırpıyoruz. Çırpma işlemi bittikten sonra krem şantiyi de dolaba koyup soğumaya bırakın. Sıra muhallebinin kadayıfını ezmeye. Yine derin bir kabın için pişmiş olan kadayıfı elinizle küçük küçük parçalar olacak şekilde ezin. Kadayıfı ezdikten sonra bir tavanın içine tereyağını eritip içine cevizleri ve kadayıfı ekleyip pembe olana kadar iyice kavurun. Daha sonra tavanın için şekeri ekleyip iyice karıştırın. Sıra geldi muhallebiyi tamamlamaya. Karıştırma kabının içine muhallebi ve krem şantiyi ekleyin ve mikser yardımı ile iyice karıştırın. Sonra orta boy tepsi veya borcamın altına kadayıflı karışımın yarısını yayın. Daha sonra muhallebi karışımını eşit bir şekilde borcama dökün bir kaşık yardımı ile düzeltebilirsiniz. Kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne eşit bir şekilde yayın. Soğuması için 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Oktay Usta Muhallebi kadayıf hazır.

Krem şanti kullanmak istemeyen ılıyan muhallebinin içine 1 paket krema koyarak mikserle güzelce çırpabilir. Bu da başarılı bir sonuç verecektir.

Afiyet Olsun.

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Güncel

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6