Tel Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tel Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Dolması, Erzurum'a ait bir tatlıdır. Yapılışı çok kolay olan bu tatlının hazırlanma süresi de çok kısadır. 20 dakika gibi kısa bir süre içerisinde hazırlanan bu tarifi özellikle çalışan hanımlar ve beyler yapabilirler. Biz tarifimizde dolmanın içerisinde ceviz kullanacağız, dileyen bu seçeneği, fıstık ve fındık ile de değiştirebilirler. Şerbetli bir tatlı olduğu için buzdolabı içerisinde saklamak önerilmemektedir. Oda sıcaklığında bir gün boyunca muhafaza edilebilir. Akşam yemeği sonrasında tatlı ihtiyacınızı keyfe dönüştürmek için bu harika tarifi yapıp, kaymak veya dondurma eşliğinde tüketebilirsiniz.

Tel Kadayıf Dolması Malzemeleri
  • 250 gr tel kadayıf
  • 2 su bardağı iri kıyım ceviz
  • 4 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
Şurup için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Tel Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır?

Tatlının şurubunun soğuk olması gerekmektedir. Bu yüzden hazırlık aşamasına şurubu yapmakla başlayalım. Tencereye toz şeker ve suyu koyalım. Şurup 10 dakika kaynadıktan sonra içerisine yarım limonun suyunu ilave edelim ve soğuması için ocaktan alalım. Tatlıyı kızarma aşamasında gerekli olan sosu hazırlamak için derin bir kap alıp, içerisine 4 adet yumurta, süt ve vanilyayı koyalım. Sosu çırpma teli ile iyice çırpalım. Bir tutam kadayıfı avuç içene alıp cevizi içerisine koyalım. Klasik dolma sarımında olduğu gibi cevizlerin tamamı kapanacak şekilde saralım. Dolma sarımı sona erdiğinde, önceden hazırladığımız sosa iyice bulayalım. Kızartma işlemini gerçekleştireceğimiz kabın içerisine sıvı yağı koyalım ve yağ iyice ısındığında içerisine tek tek dolmaları bırakalım. Dolmaları dikkatli bir şekilde her yeri kızarana dek kızartalım. Dolmalar kızardığında beklemeden şurubun içerisine atalım ve bir dakika şurup içerisinde çevirerek bekletelim. Böylece dolmanın her yeri yeterince ısla nacaktır. Şurup içerisinden çıkardığımız kadayıf dolmaları servis kabına koyalım ve sunum için ceviz veya arzuya göre malzeme ile sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Tel Kadayıf Dolması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Güncel

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6