Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı, Elmalı kadayıf tatlı çeşitler imin arasında en çok yaptığım tariftir. Elmalı kadayıf tatlım yapması kolay elmanın verdiği lezzetle oldukça lezzetli ve vitaminli bir tatlı olduğu için gelen misafirlerime gönül rahatlığı ile ikram ediyorum. Elmalı kadayıf tatlımı her defasına ayrı bir şekil verip yaptığımda ev halkı beğenerek yiyorlar. Sizlerde bu vereceğim tarifle çeşitli şekillerde yapıp misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Gerek kafes şeklinde kadayıf içine elma harcı gerek top şeklinde kadayıfın içine elma harcı koyarak veya tepsiye kadayıfları serip arasına elma harcı ve üzerine yine kadayıf döşeyip yapabilirsiniz. Ben şimdi bu elmalı kadayıf tatlımı kahve fincanı içinde yapacağım buyurun mutfağa geçelim.

Elmalı Kadayıf Malzemeleri
  • 500 gr tel kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 tane kırmızı tatlı elma
  • Çekilmiş ceviz içi isteğe bağlıdır
Şerbet Malzemeleri
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 adet limonun suyu
Elmalı Kadayıf Nasıl Yapılır?

İlk önce tereyağını bir tava içinde eritip soğuması için kenara bırakıyoruz. Elmalarımızı temizce yıkayıp kabuklarını soyuyor ve küp, küp doğruyoruz. Bir orta boy tava içine az yağ koyun ve eritin. Eriyen yağın içine doğradığınız elmaları ilave edin üzerine tarçını ilave edip isteğe bağlı cevizde ilave edebilirsiniz karıştırın. Elmalar suyunu çektiğinde ocağı söndürün soğumaya bırakın. Bir yayvan tepsi içine tel kadayıfları dökün ve üzerine soğuyan tereyağını ilave edin iyice harmanlayın. Bir fırın tepsisi veya büyük fırına girecek gibi bir borcam hazırlayın. Orta boy bir kahve fincanını alın içine az miktarda kadayıf da koyun ortasına elma harcında koyun ve tekrardan üst bölüme kadayıf koyun elinizle bastırın kadayıflar birbirine yapışsın. Fincanı ters çevirip tepsiye kadayıfı sıralayın işlem bitince önceden 200 dereceye ayarlanan ısıtılan fırına koyun. Diğer yanda orta boy bir tencereye toz şekerini suyu koyun kaynasın limon suyunu da ilave edin tatlı şerbeti kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynayan şerbeti kenara koyun 5-10 dakika soğusun. Fırında kızaran elmalı kadayıf tepsisini çıkarın ılıyan şerbeti üzerinde gezdirin. Elmalı kadayıf tatlınız şerbetini çektiğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Elmalı Kadayıf Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

kadayif.html

kadayif.html

Sarma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Hazır Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6