Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma, Türk mutfağında şerbetli tatlıların yeri çok ayrıdır. Az zahmetle ve çok az kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır lezzetteki bu muhteşem tatlı Osmanlı saraylarının en güzel tatlılarından bir tanesidir. Sizlerde aşağıda vereceğimiz tarif ile bu nefis saray tatlısını evinizde hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yufkalı kadayıf sarma malzemeler
  • 500 gram baklavalık yufka
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • Yarım kilo tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar toz tarçın
Şerbeti İçin Malzemeleri
  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Birkaç damla limon suyu
Yufkalı Kadayıf Sarma Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tencerenin içerisinde şekeri, suyu ve vanilyayı karıştırıp, kaynamak üzere ocağa alıyoruz. Daha sonra birkaç damla limon suyu ekliyoruz. Şerbetimiz tıpkı baklava şerbeti gibi koyu kıvamlı bir şerbet olacak, bu yüzden yaklaşık 20 dakika orta ateşte kaynatıyoruz.

İlk olarak geniş bir kabın içerisinde çiğ kadayıfı, parmak uçlarımızla didikleyerek tel tel ayırıyoruz. Mutfak tezgâhının üzerine 5 adet baklava yufkasını yayıyoruz. Üzerine ince bir tabaka halinde yufkadan seriyoruz. Kadayıfın üzerine ceviz içi ve bir tutam tarçın serpiştirdikten sonra fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra bu rulodan baş parmak kalınlığında parçalar keserek, yağlanmış fırın tepsisine iç kısmı yukarıda kalacak şekilde yerleştiriyoruz.

Yağ tavasında Tere yağı ile sıvı yağı, tereyağı köpürüp, tekrardan köpüğü sönünceye kadar kızartıyoruz. Daha sonra bu yağı bir tatlı kaşığı ile her bir sarmanın üzerine teker teker döküyoruz. Çok yağlı olmasını istemeyenler, çay kaşığı kullanabilirler. Diğer baklava yufkalarını da aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisini dolduruyoruz.

Hazır olan kadayıf sarmasını önceden orta dere ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişirilme süresi ne kadar uzun olursa, tatlının çıtır lığı da o kadar olur. Çıtır çıtır bir tatlı isterseniz, çok daha düşük ısıda pişirebilirsiniz.

Tatlının şerbetini koyarken tatlının soğuk, şerbetin ise parmağınızı yakmayacak ısıda fakat çok da ılık olmaması gerekiyor. Bu şekilde şerbetini döktükten sonra, yaklaşık 3.4 saat sonra istenilen kıvama gelecektir.

Afiyet olsun.

Yufkalı Kadayıf Sarma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sarma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6