Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayif Sarma

Türk mutfağında şerbetli tatlıların yeri oldukça özeldir. Az zahmetle ve kısa sürede hazırlayabileceğiniz, çıtır çıtır lezzetteki bu muhteşem tatlı, Osmanlı saraylarının en güzel tatlılarından bir tanesidir. Sizler de aşağıda vereceğimiz tarif ile bu nefis saray tatlısını evinizde hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Yufkalı Kadayif Sarma Malzemeler

  • 500 gram baklavalık yufka
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • Yarım kilo tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kadar toz tarçın

Şerbet İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Birkaç damla limon suyu

Yufkalı Kadayif Sarma Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya öncelikle şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir tencerenin içerisine şekeri, suyu ve vanilyayı karıştırıp, kaynamak üzere ocağa alıyoruz. Kaynamaya yakın birkaç damla limon suyu ekliyoruz. Şerbetimiz tıpkı baklava şerbeti gibi koyu kıvamlı bir şerbet olacak, bu yüzden yaklaşık 20 dakika orta ateşte kaynatıyoruz.

İlk olarak geniş bir kabın içerisinde çiğ kadayıfı, parmak uçlarımızla didikleyerek tel tel ayırıyoruz. Mutfak tezgâhının üzerine 5 adet baklava yufkasını yayıyoruz. Üzerine ince bir tabaka halinde kadayıf seriyoruz. Kadayıfın üzerine ceviz içi ve bir tutam tarçın serpiştirdikten sonra fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarıyoruz. Daha sonra bu rulodan baş parmak kalınlığında parçalar keserek, yağlanmış fırın tepsisine iç kısmı yukarıda kalacak şekilde yerleştiriyoruz.

Yağ tavasında tereyağı ile sıvı yağı, tereyağı köpürüp, tekrardan köpüğü sönünceye kadar kızartıyoruz. Daha sonra bu yağı bir tatlı kaşığı ile her bir sarmanın üzerine teker teker döküyoruz. Çok yağlı olmasını istemeyenler, çay kaşığı kullanabilirler. Diğer baklava yufkalarını da aynı şekilde hazırlayarak fırın tepsisini dolduruyoruz.

Hazır olan kadayıf sarmasını önceden orta derecede ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişirilme süresi ne kadar uzun olursa, tatlının çıtırlığı da o kadar artar. Çıtır çıtır bir tatlı isterseniz, daha düşük ısıda pişirebilirsiniz.

Tatlının şerbetini koyarken tatlının soğuk, şerbetin ise parmağınızı yakmayacak ısıda fakat çok da ılık olmaması gerekiyor. Bu şekilde şerbetini döktükten sonra, yaklaşık 3-4 saat sonra istenilen kıvama gelecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma