Cevizli Kadayıf Sarması
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kullanılan ceviz sayesinde enerji veren bir tatlıdır. Sunumu güçlü olan bu tatlıyı misafirleriniz için kısa zaman içerisinde hazırlayabilir, keyifle yiyebilirsiniz. Evde küçük çocukları olanlar, bu tatlıyı yapıp gönül rahatlığı ile çocuklarına sunabilirler.

Malzemeleri
  • 500 gr tel kadayıf
  • 250 gr tereyağı
  • 3 su bardağı iri ceviz içi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu
Nasıl Yapılır?

Şerbeti kaynatacak olduğumuz tencerenin içerisine suyu ve toz şekeri koyalım. Orta harlı ocakta 10 dakika pişirelim ve yarım limonun suyunu ilave ettikten sonra şerbeti soğuması için serin bir ortama taşıyalım. Kadayıflarının tamamını geniş bir kap içerisine alalım ve içerisine sıvı yağı dökelim. İyice karıştırdıktan sonra elimize bir tutam alalım ve içerisine arzuya göre ceviz koyalım. Bu tarifte cevizi bolca kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Sarmaları bilindik sarmalar gibi saralım ve fırın kabına sıralayalım. Sarma işlemi sona erdiğinde tereyağını eritelim ve sarmaların her yerine eşit miktarlarda gelecek şekilde dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırına koyup, üzeri değim yerinde ise nar gibi kızarana kadar pişirelim. Kadayıfların üzeri istenilen gibi kızardığında fırından çıkartalım ve 5 dakika kadar soğutalım. Bu işlemden sonra önceden soğumaya bırakmış olduğumuz şerbetle kadayıfları buluşturalım. Tatlı soğuduğunda servis tabağına alıp, dondurma ile servis edelim. İsteyenler servise kaymakta kullanabilirler.

Afiyet olsun.

Cevizli Kadayıf Sarması Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

kadayif.html

kadayif.html

Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6