Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılabilen ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının, yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Ancak bu seçeneği ağır bulanlara, fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kullanılan ceviz sayesinde enerji veren bir tatlıdır. Sunumu güçlü olan bu tatlıyı, misafirleriniz için kısa sürede hazırlayabilir ve keyifle tüketebilirsiniz. Özellikle evde küçük çocukları olanlar, bu tatlıyı yapıp gönül rahatlığıyla çocuklarına sunabilirler. Malzemeler
Şerbet Malzemeleri
Nasıl Yapılır? Şerbeti hazırlamak için tencereye suyu ve toz şekeri koyun. Orta ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak yaklaşık 10 dakika kaynatın. Ardından yarım limonun suyunu ekleyin ve şerbeti soğuması için serin bir ortama taşıyın. Kadayıfları geniş bir kap içerisine alın ve üzerine sıvı yağı dökün. İyice karıştırdıktan sonra elinize bir tutam alın ve içine arzuya göre ceviz koyun. Cevizi bolca kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Kadayıfı sarma işlemi bittikten sonra tereyağını eritin ve sarmaların her yerine eşit miktarlarda dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. Kadayıflar istenilen gibi kızardığında fırından çıkarın ve yaklaşık 5 dakika kadar soğutun. Soğuttuğunuz kadayıfları, önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetle buluşturun. Tatlı soğuduğunda servis tabağına alıp, dondurma veya kaymak ile servis edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Cevizli Kadayıf Sarması, besleyicilik açısından oldukça zengin bir tatlıdır. Ceviz, Omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar ve çeşitli vitaminler bakımından zengindir. Bu nedenle, ölçülü tüketildiğinde sağlık açısından faydalıdır. Ayrıca, tatlıyı daha hafif yapmak için tereyağı yerine margarin veya daha az yağ kullanabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Birhan
25 Temmuz 2024 PerşembeEvde küçük çocuklarım var, Cevizli Kadayıf Sarmasını onlar için gönül rahatlığıyla yapabilir miyim? Bu tatlıyı misafirlerime sunmak için ne kadar sürede hazırlayabilirim? Tereyağı yerine margarin kullanmak tadını bozar mı?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Birhan,
Cevizli Kadayıf Sarması'nı evde küçük çocuklar için gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Bu tatlı, çocukların da seveceği lezzetli ve besleyici bir seçenek olabilir. Hazırlık süresi genellikle 1-1,5 saat arasında değişir, bu nedenle misafirleriniz için önceden hazır etmeniz iyi olur.
Tereyağı yerine margarin kullanmak tadı farklılaştırabilir, ancak tamamen bozulmaz. Tereyağın kendine has bir aroması vardır ve tatlıya daha zengin bir lezzet katar. Fakat margarin de kullanabilirsiniz, sadece lezzet farklılığını göz önünde bulundurun.
Afiyet olsun!