Kaymaklı Kadayıf Kaymaklı kadayıf, özellikle misafir ağırlamalarında sunabileceğiniz harika bir ikramdır. Marifetlerinizi misafirlerinize ve ailenize göstermek için en ideal tatlı çeşitleri arasındadır. Kaymaklı kadayıf, püf noktaları olan ve marifet isteyen bir tatlıdır. Şimdi size vereceğimiz tarifle kaymaklı kadayıf yapmak çok daha kolay hale gelecek. Eğer eşsiz bir lezzeti sevdiklerinizle paylaşmak istiyorsanız, işte kaymaklı kadayıf tarifi. Şimdiden kolay gelsin. Gerekli Malzemeler
Kaymak İçin
Kaymaklı Kadayıf Nasıl Yapılır? Öncelikle kadayıfı geniş bir kap içerisine alın ve biraz didikleyin. Geniş bir tava içerisinde tereyağını kısık ateşte eritin. Tereyağı eriyince içerisine toz şekeri ilave edin. Ardından sıvıyağı da ekleyerek karışımı biraz kavurun. Bu karışım içerisine kadayıfı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Son olarak dövülmüş cevizi ilave ederek karıştırın. Tüm malzemeler kavrulunca ocağın altını kapatarak karışımı soğumaya bırakın. Küçük ve derin bir tencere içerisine sütü koyarak üzerine unu yavaş yavaş ekleyin. Bir taraftan unu eklerken bir taraftan da hızlı hızlı çırparak topaklanmayı engelleyin. Daha sonra şekeri ilave ederek krema kıvamına gelene kadar çırpın. Son olarak vanilyayı da ekleyerek mikser ile 5 dakika kadar çırpmaya devam edin. Artık küçük tencere içerisinde yapılan karışımı ocağın üzerine koyarak altını yakın. Karışım kaynayana kadar sürekli karıştırın. Karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve hazırlanan kremayı soğumaya bırakın. Biraz ılık hale geldikten sonra muhallebi içerisine kaymaklı toz krem şantiyi ilave edin ve mikser ile iyice çırpın. Artık kaymaklı kadayıfın kaymağı hazır. Önceden pişirilen kadayıfları dilimleyerek üzerine hazırlanan kaymaktan birer kaşık eklemeniz yeterli olacaktır. Artık kaymaklı kadayıf servise hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |