Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı kadayıf, Kaymaklı kadayıf özellikle misafir alımlarında servis yapabileceğiniz güzel bir ikramdır. Marifetlerinizi misafirlerinize ve ailenize göstermek için en ideal tatlı çeşitleri arasındadır. Kaymaklı kadayıf püf noktaları olan marifet isteyen bir tatlıdır. Şimdi size vereceğimiz tarifle kaymaklı kadayıf yapmak çok daha kolay. Şimdi eşiniz ve dostlarınızla eşsiz bir lezzeti paylaşmak istiyorsanız işte kaymaklı kadayıf tarifi. Şimdiden kolay gelsin.

Kaymaklı kadayıf için gerekli malzemeler
  • 400 gram kadayıf
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
Kaymak için
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz kaymaklı kremşanti
Kaymaklı kadayıf nasıl yapılır?

Öncelikle kadayıfı geniş bir kap içerisine alın. Kadayıfı biraz didikleyin. Geniş bir tava içerisinde tereyağını kısık ateşte eritin. Tereyağı eriyince içerisine toz şekeri ilave edin. Ardından sıvıyağı da ilave ederek karışımı biraz kavurun. Bu karışım içerisine kadayıfı da dahil ederek kavurmaya devam edin. Ardından dövülmüş cevizi ilave ederek karıştırın. Tüm malzemeler kavrulunca ocağın altını kapatarak karışımı soğumaya bırakın. Küçük ve derin bir tencere içerisine sütü koyarak üzerine unu yavaş yavaş ekleyin. Bir taraftan unu eklerken bir taraftan da hızlı hızlı çırparak topaklanmayı engelleyin. Daha sonra şekeri ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Son olarak vanilyayı da ekleyerek mikser ile 5 dakika kadar çırpmaya devam edin. Artık küçük tencere içerisinde yapılan karışımı ocağın üzerine koyarak altını yakın. Kaynayana kadar hazırlanan karışımı karıştırın. Karışım kısık ateşte kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve hazırlanan kremayı soğumaya bırakın. Biraz ılık bir hal aldıktan sonra muhallebi içerisine kaymaklı toz krem şantiyi ilave edin. Mikser ile iyice çırpın. Artık kaymaklı kadayıfın kaymağı hazır. Önceden pişirilen kadayıfları dilimleyerek üzerine hazırlanan kaymaktan birer kaşık eklemeniz yeterli olacaktır. Artık kaymaklı kadayıf hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kaymaklı Kadayıf Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Güncel

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6