Kremalı Tel Kadayıf Kremalı tel kadayıf, krema ile hazırlanan ve herkes tarafından sevilerek tüketilen bir tatlıdır. Zaman ve emek gerektiren bu tatlı, lezzeti ile yorgunluğunuzu unutturacak ve damaklarda unutulmaz bir tat bırakacaktır. Ailenizle, eşinizle veya çocuklarınızla keyifli bir tatlı öğünü geçirmek istiyorsanız, işte kremalı tel kadayıf tarifi. Bu tarif ile muhteşem ikramlarda bulunabileceksiniz. Mutlaka denemelisiniz. Kremalı Tel Kadayıf İçin Gerekli Malzemeler
Kreması İçin
Kremalı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır? Öncelikle, kadayıfın kolay kırılması için buzdolabında dondurun. Kadayıflar donduktan sonra çıkartın ve geniş bir tava içerisine kırarak koyun. Tavaya tereyağını da ekleyin ve ocağın altını açın. Toz şekeri de ilave ettikten sonra kadayıf pembeleşene kadar karıştırın. Kadayıflar pembeleşince içerisine dövülmüş cevizi ekleyerek iki dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Bu arada, kremayı hazırlayın. Bir tencere içerisine sütü koyarak içerisine şekeri ilave edin ve karıştırarak eritin. Daha sonra yumurtayı süt içerisine kırın. Son olarak nişasta ve unu da ekleyerek mikser ile beş dakika kadar çırpın. Karışım iyice çırpıldıktan sonra pişirmek için ocak üzerine alın. Kısık ateşte sürekli olarak karıştırarak kremayı pişirin. Krema kaynayınca ocağın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Krema ılık bir dereceye gelince paket krema ve vanilyayı ilave edin. Yine mikserle beş dakika çırpın. Artık krema da hazır. Tatlı kaselerinin içerisine önceden kavrulan kadayıflardan bir miktar koyun. Kadayıf üzerine hazırlanan kremadan iki yemek kaşığı ilave edin ve krema üzerine tekrar kadayıf ekleyin. Kadayıf ve krema bitene kadar kaselere aynı işlemi tekrarlayın. Kaselere kremalı tel kadayıflar hazırlandıktan sonra dört saat kadar buzdolabında bekletin. Süre dolunca buzdolabından çıkarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |