Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı, Afyonkarahisar yöresine ait, şeker ve yağ içeriği yüksek olan lezzetli bir tatlı türüdür. Türkiye'nin her bölgesinde bu tatlı yapılmakta ve severek tüketilmektedir. Kolayca hazırlanabilen bu tatlıyı evinizde yaparak misafirlerinize sunabilirsiniz.

Afyon Ekmek Kadayıfı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet hazır ekmek kadayıfı
  • 5 bardak sıcak su

Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Fasulye tanesi kadar limon tuzu

Servisi İçin

  • 1 kilogram kaymak
  • 1 su bardağı ezilmiş ceviz

Afyon Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Hazır ekmek kadayıfını bir tepsiye koyun. Üzerine sıcak suyu dökerek kadayıfı tamamen ıslatın ve başka bir tepsi ile kapatarak ekmek kadayıfının yumuşamasını bekleyin. Bu aşama yaklaşık 20 dakika sürer. Daha sonra ekmek kadayıfının suyunu süzün.

Uygun bir tencereye şerbet malzemelerini koyup kaynatmaya başlayın. Şerbeti 10 dakika kadar kaynatın. Koyulaşmaya başladığında içine limon tuzunu ekleyin ve bir dakika sonra ocağın altını kapatın.

Ekmek kadayıfının bulunduğu tepsiyi ocağa yerleştirin ve ocağın altını açın. Hazırladığınız şerbeti ekmek kadayıfının üzerine dökmeye başlayın. Bu işlemi kadayıf şerbeti tamamen çekene kadar devam ettirin ve ocağı kapatın. Tatlınızı soğuması için bir süre bekletin.

Tatlı soğuduktan sonra üzerine kaymağı sürün ve ardından ezilmiş cevizi serpiştirin. Dilimleyerek servis tabaklarına yerleştirin.

Tatlınız hazır, afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Afyon Ekmek Kadayıfı, genellikle Ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Tatlının lezzetini artırmak için üzerine dondurma ekleyebilir veya farklı kuruyemişlerle süsleyebilirsiniz. Ayrıca, şerbetin içine birkaç damla gül suyu ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Güncel

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Güncel

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

kadayif.html

kadayif.html

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri