Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır kadayıf, yaz aylarında özellikle ramazan aylarında ikram edilebilecek yapımı kolay hafif ama lezzetli nefis bir tatlı olarak ikram edebiliriz. Muhallebinin yumuşaklığı kadayıfın kıtırlığı eşliğinde tadı misafirlerinizin damağında kalabilecek lezzetli bir tatlıdır.

Kıtır Kadayıfın Malzemeleri 6 Kişilik
  • 250 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Muhallebisi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Damla sakızı (İsteğe göre)
Kıtır Kadayıfın Nasıl Yapılır?

Tatlıyı yapmaya ilk önce kadayıftan başlamalıyız. Öncelikle kadayıfı robottan geçirmeliyiz. Yapışmayan bir tavada tereyağımızı eritiyoruz. Kadayıfla şekeri bir kapta karıştırıp erittiğimiz yağın içine koyuyoruz. Kadayıfın rengi dönene kadar kavuruyoruz. Rengi dönünce robottan çektiğimiz fındığımızı ya da cevizimizi de 1-2 dakika kavuruyoruz. Daha kolay olması için kadayıfı yağla ve şekerle karıştırıp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye koyup fırına da verebilirsiniz.

Muhallebisi için tencereye sütü, unu, şekeri ve nişasta ekleyip çırpıcı ile topaklanması geçene kadar karıştırıyoruz. Sonra ocağa koyup kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra vanilya da katıyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz. Muhallebimizi ocaktan aldıktan sonra krem şantiyi ekleyip, mikserle iyice çırpıyoruz. Kadayıfın hamur olmaması için muhallebimizi soğumaya bırakıyoruz. Kadayıfın yarısını dikdörtgen borcama eşit bir şekilde yayıyoruz. Muhallebiyi ılındıktan sonra borcama koyduğumuz kadayıfın üzerine eşit bir şekilde muhallebiyi döküyoruz. Diğer kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine eşit bir şekilde üzerine döküyoruz. Tatlımız Hazır:) Buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Kıtır Kadayıf Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Kadayıf Tatlı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlı Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

kadayif.html

kadayif.html

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Fırında Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6