Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayif

Kıtır kadayıf, özellikle yaz aylarında ve Ramazan ayında tercih edilen, yapımı kolay ve lezzetli bir tatlıdır. Muhallebinin yumuşaklığı ile kadayıfın kıtırlığı bir araya gelerek misafirlerinizin damağında unutulmaz bir tat bırakır.

Malzemeler (6 Kişilik)

Kıtır Kadayıf İçin:

  • 250 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
Muhallebi İçin:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Damla sakızı (isteğe bağlı)
Hazırlık Aşamaları

Kıtır Kadayıfın Hazırlanışı:

Kıtır kadayıfı hazırlamak için öncelikle kadayıfları robottan geçirmelisiniz. Yapışmaz bir tavada tereyağını eritin. Kadayıf ve şekeri bir kapta karıştırarak erimiş tereyağının içine ekleyin. Kadayıfın rengi dönene kadar kavurun. Rengi dönünce dövülmüş ceviz veya fındığı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Alternatif olarak kadayıfı şeker ve tereyağı ile karıştırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyarak fırında da pişirebilirsiniz.

Muhallebinin Hazırlanışı:

Tencereye süt, un, şeker ve nişastayı ekleyip çırpıcı ile topaklanma kalmayana kadar karıştırın. Karışımı ocağa koyup kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin ve biraz daha karıştırın. Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle iyice çırpın. Muhallebiyi soğumaya bırakın, böylece kadayıfın hamur olmasını önlersiniz.

Sunum

Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama eşit şekilde yayın. Muhallebi soğuduğunda, kadayıfın üzerine eşit şekilde dökün. Kalan kadayıfı da muhallebinin üzerine eşit şekilde dökün. Tatlıyı buzdolabında soğutun ve servis edin.

Ekstra Bilgiler

Kıtır kadayıfın üzerine antep fıstığı veya hindistan cevizi serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlıyı dilimledikten sonra üzerine bal veya pekmez gezdirerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sarma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sarma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

kadayif.html

kadayif.html

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Tel Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri