Cevizli Muhallebili Kadayıf Cevizli muhallebili kadayıf, sütlü tatlı severlerin oldukça beğeneceği bir tariftir. Özellikle Ramazan aylarında iftardan sonra oldukça hafif olduğu için misafirlere sunmak için idealdir. Üzerine dondurma veya çilek sosu ile servis yaparsanız, görselliği oldukça şık olacaktır. Arzu ederseniz çikolata sosu da ekleyebilirsiniz. Bu tarifi tüm kadayıf severlerin beğenisine sunuyorum. Ayrıca, kızartılmış kadayıfı her zaman buzdolabında muhafaza ederek muhallebilerin üzerine ekleyebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Gerekli Malzemeler
Muhallebisi İçin
Hazırlık Aşamaları Kadayıfları bir gün öncesinden bir poşete koyarak buzlukta bekletin. Yapacağınız zaman kadayıfları geniş bir örtünün üzerinde elinizle ufalayın. Eğer tatlıyı hazırlamak için çok fazla vaktiniz yoksa, kadayıfları bıçak yardımıyla tahta üzerinde de kıyabilirsiniz. Geniş ve derin bir tencerenin içerisinde tereyağını eritin ve üzerine şekeri ekleyin. Daha sonra kadayıfları da üzerine ilave ederek kısık ateşte sürekli kavurarak kızarana kadar pişirin. Kadayıfların çıtır çıtır olduğundan emin olduğunuzda ocağın altını kapatın ve üzerine daha önce dişe gelecek şekilde ufaladığınız cevizleri ilave ederek karıştırın. Muhallebisi için, soğuk sütü bir tencereye boşaltın. Toz şekeri ve nişastayı da üzerine ilave ederek çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatın ve 15 dakika kadar soğuttuktan sonra üzerine krem şanti ve vanilyayı ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. Dikdörtgen bir borcamın içerisine soğuyan kadayıfın yarısını boşaltın ve her yere eşit şekilde yayın. Üzerine yavaşça muhallebinin tamamını dökün ve borcamı hafif sallayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerini kapatacak şekilde dökün. Tatlınız hazır. Dinlenmesi için yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin ve kare şeklinde dilimleyin. Soğuk olarak servis yapın. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Bu tatlıyı daha da zenginleştirmek için, muhallebinin içerisine ince rendelenmiş limon veya portakal kabuğu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlının üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpiştirerek görselliğini ve lezzetini artırabilirsiniz. Tatlıyı sıcak yaz günlerinde daha serinletici hale getirmek için, dilimlerin üzerine bir top vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz. |