Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf

Cevizli muhallebili kadayıf, sütlü tatlı severlerin oldukça beğeneceği bir tariftir. Özellikle Ramazan aylarında iftardan sonra oldukça hafif olduğu için misafirlere sunmak için idealdir. Üzerine dondurma veya çilek sosu ile servis yaparsanız, görselliği oldukça şık olacaktır. Arzu ederseniz çikolata sosu da ekleyebilirsiniz. Bu tarifi tüm kadayıf severlerin beğenisine sunuyorum. Ayrıca, kızartılmış kadayıfı her zaman buzdolabında muhafaza ederek muhallebilerin üzerine ekleyebilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

  • 350 gr. taze kadayıf
  • 1 su bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi İçin

  • 1 litre soğuk süt
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • Arzu ettiğiniz kadar toz şeker

Hazırlık Aşamaları

Kadayıfları bir gün öncesinden bir poşete koyarak buzlukta bekletin. Yapacağınız zaman kadayıfları geniş bir örtünün üzerinde elinizle ufalayın. Eğer tatlıyı hazırlamak için çok fazla vaktiniz yoksa, kadayıfları bıçak yardımıyla tahta üzerinde de kıyabilirsiniz. Geniş ve derin bir tencerenin içerisinde tereyağını eritin ve üzerine şekeri ekleyin. Daha sonra kadayıfları da üzerine ilave ederek kısık ateşte sürekli kavurarak kızarana kadar pişirin. Kadayıfların çıtır çıtır olduğundan emin olduğunuzda ocağın altını kapatın ve üzerine daha önce dişe gelecek şekilde ufaladığınız cevizleri ilave ederek karıştırın.

Muhallebisi için, soğuk sütü bir tencereye boşaltın. Toz şekeri ve nişastayı da üzerine ilave ederek çırpıcı ile karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapatın ve 15 dakika kadar soğuttuktan sonra üzerine krem şanti ve vanilyayı ekleyerek mikser yardımıyla çırpın. Dikdörtgen bir borcamın içerisine soğuyan kadayıfın yarısını boşaltın ve her yere eşit şekilde yayın. Üzerine yavaşça muhallebinin tamamını dökün ve borcamı hafif sallayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerini kapatacak şekilde dökün. Tatlınız hazır. Dinlenmesi için yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin ve kare şeklinde dilimleyin. Soğuk olarak servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Bu tatlıyı daha da zenginleştirmek için, muhallebinin içerisine ince rendelenmiş limon veya portakal kabuğu ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlının üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpiştirerek görselliğini ve lezzetini artırabilirsiniz. Tatlıyı sıcak yaz günlerinde daha serinletici hale getirmek için, dilimlerin üzerine bir top vanilyalı dondurma ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Editörün Seçtiği

kadayif.html

kadayif.html

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Güncel

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri