Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli kadayıf tatlısı; sizler için oldukça yeni ve farklı bir lezzet. Ben de ilk gördüğümde hem kek hem kadayıf nasıl olacak diye düşünmüştüm ama mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Ben misafirlerime klasik şeyler yerine farklı lezzet ve görünümdeki tarifleri hazırlamayı daha çok seviyorum. Böylece hem onlar kendilerini daha özel hissediyor hem de benim için mutfak kültürüme yeni tatlar eklenmiş oluyor. Başka şekilde mutfakta kendinizi geliştiremezsiniz.

Kekli kadayıf tatlısının malzemeleri
  • 300 gr. Taze kadayıf,
  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı silme miktar toz şeker, (Şerbeti de düşünerek kekin şeker miktarını arzu ederseniz biraz azaltabilirsiniz.)
  • 2 su bardağı tepeleme miktar un,
  • 1 paket kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı iri doğranmış ceviz,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 çay bardağından 2 parmak az sıvı yağ.
Kekli kadayıf tatlısının şurubu için
  • 3,5 su bardağı toz şeker,
  • 4 su bardağı kaynar su,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu.
Kekli kadayıf tatlısının üzeri için
  • Dövülmüş ceviz ya da toz antepfıstığı.
Kekli kadayıf tatlısı nasıl yapılır?

Tatlının yapımına öncelikle şurubundan başlayalım. Şeker ile suyu tencereye boşaltın ve kısık ateşte kıvama gelene kadar kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Ilıması için kenara bırakın. Bir tavanın içerisinde tereyağını ve sıvı yağı eritin.

Yapışık haldeki kadayıfları tel tel ayırın ve kabaca iki eşit parçaya bölün. Parçanın birini yağlanmış tepsiye yayın. Kekini hazırlamak için yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpın. Üzerine un, vanilya ve cevizi ilave edin. Unu elerseniz daha iyi kabarır. Kek malzemesini çırpın. En son olarak kabartma tozunu da eleyerek kek hamurunu karıştırın ve kadayıfın üzerine boşaltın. Kalan kadayıfları da kek harcının üzerine eşit olarak yayın. Tepsinin üzerine eriyen yağı yavaşça dökün ve 170 derece sıcaklıkta kızarana kadar fırının kapağını açmadan pişirin. Pişen kekin soğumasını sağlayın. Kek soğuk şerbet ise süt mayalama sıcaklığında iken kepçe ile tepsiye dökün. Kekli kadayıf tatlısı hazır. 1 saat dinlendirdikten sonra kare şeklinde dilimleyin ve üzerine ceviz ya da fıstık ekerek servis yapın. Arzu ederseniz yanına kaymak veya dondurma da koyabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kekli Kadayıf Tatlısı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Güncel

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6