Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayif Tatlısı:

Kadayifi krem şanti ile birleştirerek sunmak, klasik tatlı tariflerine yenilik katmak isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Özellikle farklı tatlar arayanlar için bu tarif, kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinize sunabileceğiniz bir lezzet şöleni olacaktır. Bu tatlıyı sunmadan önce, birkaç kez kendiniz için deneyerek malzemelerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Böylece, misafirlerinize rahatlıkla sunum yapabilirsiniz. Tarçın sevmiyorsanız, miktarını azaltabilir veya tamamen çıkartabilirsiniz.

Krem Şantili Kadayif Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 600 gram tel kadayıf
  • 3 su bardağı kadar ezilmiş ceviz içi
  • 5-6 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir paket krem şanti
  • Bir paket vanilya
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın (isteğe bağlı)

Krem Şantili Kadayif Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle kadayıfları alıp işaret parmağı uzunluğunda doğruyoruz. Kadayıfların kavrulabileceği büyüklükte bir tencereyi ocağa alıyoruz. İçerisinde tereyağını erittikten sonra doğradığımız kadayıfları ekliyoruz. Tel kadayıfları yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kadayıfın rengi kahverengi olana kadar hiç durmadan karıştırmaya devam ediyoruz. Eğer karıştırmaya ara verirseniz tel kadayıf çok çabuk yanar. Kavrulduktan sonra ocaktan alarak soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

Kremanın Hazırlanması:

Derin bir tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. İçerisine bir litre sütü koyup kaynaması için ocağın altını açıyoruz. Daha sonra şekeri, krem şantiyi ve vanilyayı süte ekliyoruz, kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kremanın kıvamı orta yoğunluğa ulaşınca ocaktan alıyoruz. Kremanın kıvamının çok koyu olmasını istemeyiz. Hazırladığımız kremayı soğuması için bir kenara bırakıyoruz.

Tatlının Hazırlanması:

Bir borcam alarak dibine bir miktar kadayıf diziyoruz. Daha sonra soğumuş olan krem şantiyi üzerine ekleyip kaşık yardımı ile düzeltiyoruz. Sonra kalan kadayıfların hepsini krem şantinin üzerine serpiştiriyoruz. En son olarak üzerine ceviz ve toz tarçını da serpiştirdikten sonra kıvam tutması için buzdolabında iki saat kadar bekletiyoruz. Krem şantili kadayıfımız hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Beyza

19 Mayıs 2024 Pazar

İyi günler kadayıflı muhallebiyi ben çok seviyorum. Bugün de canım muhallebili kadayıf tatlısı çekti. Fakat evde muhallebiye yetecek kadar süt kalmamış. Acaba muhallebi yerine krem şantili kadayıf tatlısı yapsam olur mu? Lütfen bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Beyza Hanım,

Krem şantili kadayıf tatlısı da gayet lezzetli olabilir. Krem şanti daha hafif ve tatlı bir doku katacaktır. Muhallebinin yerini tam anlamıyla tutmasa da, tatlınıza farklı bir hava katabilir. Denemenizi tavsiye ederim, umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Sargın

Merhaba, beyza hanım krem şantilide yapabilirsiniz çok hafif güzel bir tadı var.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Haber Bülteni

kadayif.html

kadayif.html

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri