Krem Şantili Kadayif Tatlısı: Kadayifi krem şanti ile birleştirerek sunmak, klasik tatlı tariflerine yenilik katmak isteyenler için mükemmel bir alternatiftir. Özellikle farklı tatlar arayanlar için bu tarif, kolayca hazırlayabileceğiniz ve misafirlerinize sunabileceğiniz bir lezzet şöleni olacaktır. Bu tatlıyı sunmadan önce, birkaç kez kendiniz için deneyerek malzemelerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Böylece, misafirlerinize rahatlıkla sunum yapabilirsiniz. Tarçın sevmiyorsanız, miktarını azaltabilir veya tamamen çıkartabilirsiniz. Krem Şantili Kadayif Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Krem Şantili Kadayif Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle kadayıfları alıp işaret parmağı uzunluğunda doğruyoruz. Kadayıfların kavrulabileceği büyüklükte bir tencereyi ocağa alıyoruz. İçerisinde tereyağını erittikten sonra doğradığımız kadayıfları ekliyoruz. Tel kadayıfları yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kadayıfın rengi kahverengi olana kadar hiç durmadan karıştırmaya devam ediyoruz. Eğer karıştırmaya ara verirseniz tel kadayıf çok çabuk yanar. Kavrulduktan sonra ocaktan alarak soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Kremanın Hazırlanması: Derin bir tencereyi ocağın üzerine alıyoruz. İçerisine bir litre sütü koyup kaynaması için ocağın altını açıyoruz. Daha sonra şekeri, krem şantiyi ve vanilyayı süte ekliyoruz, kaynayana kadar yavaş yavaş karıştırıyoruz. Kremanın kıvamı orta yoğunluğa ulaşınca ocaktan alıyoruz. Kremanın kıvamının çok koyu olmasını istemeyiz. Hazırladığımız kremayı soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Tatlının Hazırlanması: Bir borcam alarak dibine bir miktar kadayıf diziyoruz. Daha sonra soğumuş olan krem şantiyi üzerine ekleyip kaşık yardımı ile düzeltiyoruz. Sonra kalan kadayıfların hepsini krem şantinin üzerine serpiştiriyoruz. En son olarak üzerine ceviz ve toz tarçını da serpiştirdikten sonra kıvam tutması için buzdolabında iki saat kadar bekletiyoruz. Krem şantili kadayıfımız hazırdır. Afiyet olsun. |
Beyza
19 Mayıs 2024 Pazarİyi günler kadayıflı muhallebiyi ben çok seviyorum. Bugün de canım muhallebili kadayıf tatlısı çekti. Fakat evde muhallebiye yetecek kadar süt kalmamış. Acaba muhallebi yerine krem şantili kadayıf tatlısı yapsam olur mu? Lütfen bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Cevap yazAdmin
19 Mayıs 2024 PazarMerhaba Beyza Hanım,
Krem şantili kadayıf tatlısı da gayet lezzetli olabilir. Krem şanti daha hafif ve tatlı bir doku katacaktır. Muhallebinin yerini tam anlamıyla tutmasa da, tatlınıza farklı bir hava katabilir. Denemenizi tavsiye ederim, umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Sargın
19 Mayıs 2024 PazarMerhaba, beyza hanım krem şantilide yapabilirsiniz çok hafif güzel bir tadı var.
Soru Sor / Yorum Yap