Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Türk mutfağında yer alır ve Afyonkarahisar yöremizin tatlısıdır. Hamur tatlısıdır içerisine ceviz veya fındık koyulur. Tatlı hazırlandıktan sonra üzerine genellikle kaymak ve dondurma eklenerek servis yapılır. Ekmek Kadayıfı künefe tatlıları ile benzerlik taşımaktadır.

Ekmek Kadayıfı Malzemeleri
  • 1 adet hazır ekmek kadayıfı
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 7 su bardağı su
  • 1 adet limon
  • Ayrıca ekmek kadayıfını ıslatmak için 2 su bardağı su
  • Servisi için ise 300 gram dondurma ve 100/150 gram ceviz içi
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Hazır ekmek kadayıfını 2 su bardağı ile ıslatarak bir kenarda beklemeye alıyoruz. Bir su bardağı toz şekeri teflon bir tavaya aktarın ve kısık ateşte ara ara karıştırarak toz şekeri krema haline getiriyoruz. Uygun bir kaba geriye kalan şekeri ve şerbet yapımı için ayırdığımız 2 bardak suyu koyup kaynatıyoruz. Kaynamakta olan şerbete krema haline gelen toz şekeri ve 1 adet limonu sıkarak kabuğuyla birlikte içine atıyoruz limon kabuğunu içine koymasanız da olur bu size bağlı fakat daha da lezzet kattığı bilinir. Bu karışımı hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Şerbetimiz bu şekilde hazır hale geldikten sonra ıslattığımız hazır ekmek kadayıfının suyunu sıkıyoruz. Kadayıfı geniş bir tepsinin içine koyup ocak üzerine yerleştiriyoruz ve şerbeti üzerinde gezdiriyoruz tepsinin geniş olması önemli çünkü her tarafının eşit pişmesinde size yardımcı olacaktır. Tepsiyi ocak üzerinde her tarafı pişecek şekilde ara ara çeviriyoruz ve şerbetini dökmeye devam ediyoruz. Şerbetini tamamen tatlının her tarafına yedirdikten sonra dondurma ve ceviz içini ekleyerek tatlınızı servise sunabilirsiniz. Tatlınız hazır afiyet olsun.

Ekmek Kadayıfı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Göğsü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Dolması Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

kadayif.html

kadayif.html

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6