Peynirli Kadayıf Peynirli kadayıf, ev ortamında kolayca hazırlayabileceğiniz ve hem sizin hem de sevdiklerinizin çok beğeneceği bir tatlıdır. Özel günlerde, yemeklerden sonra, misafirlerinize veya kabul günlerinde sunmak için ideal bir seçimdir. Bu tarifi öğrendikten sonra sürekli yapmak isteyecek ve bundan büyük zevk alacaksınız. Peynirli Kadayıf Malzemeleri
Şerbeti için
Peynirli Kadayıf Nasıl Yapılır? İlk olarak, 1 kilo kadayıfı tel tel ayırıp inceltiyoruz. Tel tel incelttiğimiz kadayıfı geniş bir tepsinin içine koyuyoruz. Daha sonra, 100 gram tereyağı ve 100 gram sıvı yağı ekliyoruz. Tereyağı ve sıvı yağ kadayıfa iyice yedirilene kadar elimizle ovarak karıştırıyoruz. Bir tepsinin içine biraz yağ döküyoruz ve tel tel ayırdığımız kadayıfın bir kısmını yağladığımız tepsiye koyuyoruz. Elimizle bastırarak kadayıfı düzleştiriyoruz. Daha sonra, yarım kilo tuzsuz peyniri kadayıfın üzerine serpiştiriyoruz. Kalan kadayıfı da peynirin üzerine yerleştirip tekrar düzleştiriyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz ve kadayıf tepsisini fırına koyuyoruz. Ãzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Kadayıf fırında pişerken, şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. Orta boy bir tencereye 5 su bardağı toz şeker ve 3,5 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alıp 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekliyoruz ve şerbetin ılımasını bekliyoruz. Fırındaki kadayıf piştikten sonra fırından çıkarıyoruz ve şerbeti kadayıfın üzerinde gezdirerek döküyoruz. Daha sonra dilimleyerek servis tabağına alıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet Olsun. Peynirli Kadayıfın Püf Noktaları Peynirli kadayıf yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalara dikkat ederek tatlınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz:
Bu püf noktalarına dikkat ederek peynirli kadayıfınızı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun! |
Zeliha
02 Mayıs 2024 PerşembeSağolun sayenizde eşime güzel bir tatlı hazırlıyacam
Cevap yazAdmin
02 Mayıs 2024 PerşembeRica ederim Zeliha Hanım, eşinize afiyet olsun! Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
İhmirâr
02 Mayıs 2024 PerşembePeynirli kadayıf yapılırken en başta peynirin bu tatlı için özel yapılan ve özel şartlarda saklanan türü olduğuna dikkat etmek gerekir. İkinci olarak; kadayıfın taze olması ve hamurlaşma görülmeden işleme alınması şarttır. Ayrıca hazırlanan tatlının üzerine ılık serbet dökmek ve tatlıyı sıcak sıcak tüketmek bu işin püf noktaları arasında yer alır.
Soru Sor / Yorum Yap