Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf, evde kolaylıkla yapabileceğimiz bir tarif olup, oldukça lezzetlidir. Misafirlerinize gururla sunabileceğiniz bu tatlıyı çocuklarınız da severek yiyecektir. Farklı servis şekilleriyle sofralarınızı süsleyecek ve özel günlerinizde vazgeçilmez bir tatlı olacaktır.

Kremalı Kadayıf Malzemeleri (4 Kişilik)

  • 250 gr tel kadayıf
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kase tereyağı
  • 1 kase ceviz

Krema İçin

  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Kremalı Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıfları tarife başlamadan bir iki saat öncesinde dondurucuya koyun. Daha sonra bir kabın içinde kadayıfları küçük küçük kırın. Derince bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine şekeri ve kadayıfları sırasıyla ekleyin. Kadayıflar iyice pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra karışıma bir kase ceviz ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. Karışımı bir süre soğumaya bırakın.

Kremanının Yapılışı

Orta boy bir tencereye süt, un, mısır nişastası ve yumurtayı koyun. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına ulaştıktan sonra üzerine krema ve vanilyayı ekleyin ve mikser yardımıyla güzelce çırpın. Karışımı soğumaya bırakın. Servis yapacağınız tabakların ya da kupların altına kavrulmuş kadayıfı dizin. Üzerine hazırladığınız kremayı ilave edip tekrar kadayıf koyun. Tatlıyı buzdolabına koyup birkaç saat soğumasını bekleyin. Üzerine dondurma koyarak servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Kremalı Kadayıf tatlısını daha zengin hale getirmek için üzerine antep fıstığı veya hindistancevizi serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlının daha hafif olmasını isterseniz, kremayı hazırlarken süt miktarını artırabilir ve un miktarını azaltabilirsiniz.

Kremalı Kadayıf, özellikle yaz aylarında serinletici bir tatlı olarak tercih edilebilir. Tatlının soğuk servis edilmesi lezzetini artıracaktır.

Kremalı Kadayıf tatlısının püf noktası, kadayıfın iyice kavrulması ve kremanın pürüzsüz bir kıvamda olmasıdır. Bu detaylara dikkat ederek mükemmel bir tatlı hazırlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri