Tavuk Göğsü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Tavuk Göğsü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Kadayif

Tavuk göğsü kadayıf, klasik şerbetli kadayıf tatlılarının yanı sıra farklı ve hafif bir tatlı olarak öne çıkar. Kadayıf, çıtır çıtır dış yüzeyiyle ve yumuşacık tavuk göğsü muhallebisiyle mükemmel bir uyum sağlar. Bu tarif, özellikle yaz aylarında serinletici ve hafif bir tatlı arayanlar için idealdir. Hazırlanması biraz zahmetli olsa da, sonuç kesinlikle bu çabaya değer. Misafirlerinize veya sevdiklerinize beş çaylarında veya kabul günlerinizde sunabileceğiniz bu tatlı, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacaktır.

Gerekli Malzemeler

Tavuk Göğsü İçin

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2-3 adet damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket vanilyalı krem şanti
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Üzeri İçin

  • 400 gram tel kadayıf (tercihen kızarmış hazır kadayıf)
  • 50 gram margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Yapılış Aşamaları

İlk olarak tavuk göğsünü hazırlayarak başlıyoruz. Derin bir tencerenin içerisine un, toz şeker, nişasta ve vanilyayı koyup karıştırıyoruz. Ardından karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edip ocağa alıyoruz. Tavuk göğsünü karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. Muhallebi kaynamaya ve kıvam almaya başlayınca damla sakızını ve margarini ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Damla sakızı ve margarin eriyince, kıvam alan muhallebiyi ocaktan indirip soğuması için bir kenara alıyoruz.

Bu arada, kadayıfı hazırlıyoruz. Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağ ve margarini koyup ocakta ısıtıyoruz. Daha sonra üzerine tel tel ayırdığımız kadayıfı ekliyoruz. Kadayıfı, yağı iyice çekene kadar kavuruyoruz. Kavurma işlemi bitince, kadayıfı soğuması için bir kenara alıyoruz.

Soğumuş olan muhallebinin içine krem şantiyi ekleyip mikser yardımıyla köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz. Soğuyan kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama seriyoruz. Üzerine muhallebiyi döküp her yere eşit miktarda yayıyoruz. Kalan kadayıfı da üzerine serpip bir çay bardağı ceviz içini kadayıfın üzerine serpiyoruz. Hazırlamış olduğumuz tavuk göğsü kadayıfını buzdolabında yaklaşık 3-4 saat bekletip dilimleyerek soğuk olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Güncel

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri