Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tavuk Göğsü Kadayıf

Tavuk Göğsü Kadayıf

Tavuk göğsü kadayıf; kadayıflı tatlı denilince ilk akla gelen şerbetli kadayıf tatlılarıdır. Fakat kadayıf ile birçok çeşit tatlı yapılabilir. Örneğin tavuk göğsü kadayıf gibi. Dışı çıtır çıtır tel kadayıf içerisi yumuşacık tavuk göğsü. Benim misafirlerime ve sevdiklerime sıklıkla hazırladığım hafif ve enfes bir tatlıdır. Hazırlanışı biraz zahmetli olsa da emin olun lezzeti buna değer. Özellikle yaz aylarında buzlukta 10 dakika bekletip tüketebileceğimiz tavuk göğsü kadayıf tatlı bir külah dondurmaya bedeldir. Sizlerde beş çaylarında kabul günlerinizde misafirlerinize hazırlayıp keyifle sunabilirsiniz. Tavuk göğsü kadayıf tatlısını daha önce hiç tatmadıysanız şiddetle tavsiye ediyorum. Daha önce tatmış fakat hiç denememiş iseniz ben sizler için malzemelerini ve yapılışını ayrıntılı bir şekilde paylaşıyorum. İstediğiniz lezzeti elde edebilmeniz için tarife sadık kalmalısınız.

Tavuk göğsü kadayıf için gerekli malzemeler


Tavuk göğsü için

  • 1 litre süt,
  • 1 su bardağı un,
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 2-3 adet damla sakızı,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 50 gram margarin,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 paket vanilyalı krem şanti
  • 1 çay bardağı ceviz içi,

Tavuk Göğsü Kadayıf Üzeri için

  • 400 gram tel kadayıf ben kızarmış hazır kadayıf tercih ediyorum,
  • 50 gram margarin,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı ceviz içi,
Tavuk göğsü kadayıf nasıl yapılır?

İlk olarak tavuk göğsünü hazırlayarak başlıyoruz. Tavuk göğsü için derin bir tencerenin içerisine un, toz şeker, nişasta, vanilya koyup karıştırıyoruz. Ardından karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edip ocağa alıyoruz. Tavuk göğsünü karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz. Tavuk göğsü kaynamaya ve kıvam almaya başlayınca damla sakızını ve margarini ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Damla sakızı ve margarin eriyince kıvam alan tavuk göğsünü ocaktan indirip soğuması için bir kenara alıyoruz. Tavuk göğsü bir kenarda soğuyuncaya kadar biz bir yandan kadayıfı hazırlıyoruz. Derin bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve margarini koyup ocakta ısıtıyoruz. Daha sonra üzerine hali hazırda kızarmış olup tel tel ayırdığımız kadayıfı ekliyoruz. Sonrasında kadayıfı ısıttığımız yağ ile yakmadan bir güzel kavuruyoruz. Kadayıfı kavurma işlemi bitince onu da soğuması için bir kenara alıyoruz. Daha sonra soğumuş olan tavuk göğsünün içerisine krem şanti ekleyip mikser yardımı ile köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra ceviz içini ekleyip karıştırıyoruz. Ardından Soğuyan kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama seriyoruz. Üzerine tavuk göğsünü döküp her yere eşit miktarda yayıyoruz. Daha sonra üzerine kalan kadayıfı serpip bir çay bardağı ceviz içini de kadayıfın üzerine serpiyoruz. Hazırlamış olduğumuz tavuk göğsü kadayıfı buzdolabında yaklaşık 3-4 saat bekletip dilimleyerek soğuk olarak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 20:49:33
Tavuk Göğsü Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tavuk Göğsü Kadayıf Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Tavuk Göğsü Kadayıf"
Misafirlerime tavuk göğsü kadayıf yapmak istiyorum fakat daha önce hiç denemedim. Tavuk göğsü kadayıf yapmak için gerekli olan malzemeler nelerdir? Tavuk göğsü kadayıf için kullanılan malzemelerin ölçüleri ne kadar olmalıdır? Tavuk göğsü kadayıfın hazırlanışı ve yapılışı nasıldır? Tavuk göğsü kadayıfı buzdolabında kaç saat bekletip servis yapılabilir? Detaylı bilgi verir misiniz?
Fatma . 07.10.2018 11:56:54
CEVAP YAZ
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece sonuç istenilen gibi ...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz farklıdı...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak bir kadayıf, az şer...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği bir muhallebi...
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır Kadayıf Tatlısı
Hazır kadayıf tatlısıtatlı denilince ilk olarak akla gelen tatlılardan birisidir. Fazla vakti olmayanlar özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini hazı...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz isterseniz. K...
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı. Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak gibi. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle konuşulan, gele...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçerisinde kull...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik şekild...
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan şerbetli tatlı çeşitleri birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasından yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf özellikle de ra...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayr...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygulayıp, aylar boyu...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Tel Kadayıf Şerbeti
Cevizli Kadayıf Sarması
Yassı Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Erzurum Kadayıf Dolması
Kadayıf Hamuru
Pudingli Kadayıf
Hazır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Afyon Ekmek Kadayıfı
Peynirli Kadayıf
Hazır Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Tepside Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Taş Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Pekmezli Kadayıf
Taş Kadayıf
Kadayıf Kavurma
Cevizli Tel Kadayıf
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Kaç Kalori?
Popüler İçerik
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf
Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yepyeni, taptaze bir lezzet. Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz yapımı kolay ve lezz...
Hazır Kadayıf
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Çiğ kadayıf, kadayıf su, süt ve undan oluşan bir hamurdan elde edilir ve ülkemizde genellikle tatlı yapımında kullanılır. Öncelikle kadayıf hamuru nas...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Peynirli Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemek...
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı
Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereke...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Hazır Kadayıf Tatlısı
Burmali
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Burmali
Yardım Sayfaları
Hakkımızda
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024