Kadayıf Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kadayıf Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf sütlü tatlı, en güzel şerbetli tatlılar içinde yer alan nefis bir tatlı tarifidir. Özellikle ramazan ayında ve bayramlarda yapılan tatlılar arasında olup, kadayıf sütlü tatlısı bayramlar için kesinlikle en ideal tariftir. Şerbetli tatlılar arasında en hafif olan tatlıdır. Yapımı da oldukça kolay ve pratiktir. Dondurma ile ikram edilmesi tatlıya ayrı bir lezzet katacaktır. Özellikle dondurma sayesinde çocukların beğenisini kazanacağınız bir tatlı olacaktır. Sunumu ve lezzetiyle konuklarınızın beğenisini kazanacağınız bir tarif olup, şimdi kadayıf sütlü tatlısı için gerekli malzemelere bir göz atalım.

Kadayıf sütlü tatlı için gerekli malzemeler
  • 200 gram fırınlanmış kadayıf
  • Her dilim başına bir top dondurma
Şerbeti için
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
Kadayıf sütlü tatlı nasıl yapılır?

İlk önce şerbetini hazırlayarak tatlının yapımına başlayalım. Şeker ve sütü derin bir tencereye ilave ettikten sonra, ocak üzerinde orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte 15 dakika daha kaynatarak ocaktan alın. Şerbeti ocaktan almadan önce bir yemek kaşığı tereyağını ilave edin ve hazırladığımız şerbeti ılıması için bir kenara alın.

Tatlıyı yapacağınız bir tepsiye kadayıfları parmak kalınlığında doğrayarak eşit miktarda tepsiye yerleştirin. Eşit miktarda yaymak için kadayıfları elinizle güzelce bastırın ve düz olmasına dikkat edin. Kadayıfların birbirine sıkılaşması için iyice bastırın. 200 derecede ön ısıtma yaptığınız fırında kadayıfları alt üst güzelce kızartın. Bu durumda mutlaka kadayıfların alt üst olarak kızarmış olmasına dikkat edin. Kadayıflar kızardıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Fırınladığımız kızarmış kadayıfın üzerine ılımasını beklediğimiz şerbeti dökün. Kadayıf şerbetini çektikten ve soğuduktan sonra yaklaşık yarım saat daha dinlendirin. Servis yapmadan hemen önce dilimleyin. Bir dilim kadayıfı servis tabağına alarak, buzdolabından çıkarttığınız dondurmadan bir top alarak dilimlediğiniz kadayıfın üzerine koyarak ailenize, sevdiklerinize servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Kadayıf Sütlü Tatlı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6