Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey, hazır ekmek kadayıfının üzerine ılık şerbeti dökerek dinlendirip kaymak ile servis etmektir. Bu nedenle yapımı son derece kolay ve sizi uğraştırmaz.

Hazır Ekmek Kadayıfının Avantajları

Hazır ekmek kadayıfı, özellikle zaman problemi olan kişiler tarafından tercih edilir. Şerbetini koymadan kuru bir halde yaklaşık olarak altı ay saklayabilirsiniz. Bu nedenle evde bulundurulması gereken ve ani gelen misafirlere beş dakika içinde hazırlanabilecek bir tatlıdır. Anavatanı Afyon olarak bilinen ekmek kadayıfının tarihe dayanan köklü bir geçmişi vardır. Geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alan ekmek kadayıfını neredeyse sevmeyen yoktur.

Hazır Ekmek Kadayıfı Malzemeleri

  • 1 paket hazır ekmek kadayıfı
  • 5 su bardağı sıcak su

Şerbeti için

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Servis için

  • 1 kilo kaymak
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Hazır Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Hazır ekmek kadayıfını hazırlamak için öncelikle ekmek kadayıfını bir tepsinin içine koyarak üzerine sıcak suyu ekleyin ve sıcak suyun çekmesi için üzerini kapatın.

Diğer bir kapta, ekmek kadayıfının şerbetini hazırlamak için geniş bir tencereye suyu ve toz şekeri koyarak ocağın üzerine alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkarak kıvama gelen şerbetin altını kapatın. Daha sonra oda sıcaklığında ılık olması için dinlendirin.

Ekmek kadayıfının suyu çektikten ve yumuşadıktan sonra ocağın üzerine alın ve çevirmeye başlayın. Daha sonra şerbeti yavaş yavaş dökerek tepsiyi ocağın üzerinde çevirin. Daha sonra dinlenmesi için ocağın üzerinden alarak tezgâha alın. Soğuyan ekmek kadayıfının üzerine kaymak sürerek dilimlere ayırın. Ardından şık servis tabağına alarak üzerine fıstık veya ceviz serperek servis edin.

Ekstra Bilgiler

Ekmek kadayıfı, özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır. İsteğe bağlı olarak üzerine dondurma da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, ceviz yerine fındık veya badem kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ekmek kadayıfını, üzerine tarçın serperek de servis edebilirsiniz, bu şekilde tatlıya farklı bir aroma katmış olursunuz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Çağlasu

11 Temmuz 2024 Perşembe

Hazır ekmek kadayıfının üzerine şerbeti döküp bekletmek gerçekten yeterli mi? Kaymağı eklerken dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ekmek kadayıfının üzerine şerbeti döküp bekletmek genellikle yeterlidir, Çağlasu. Ancak, şerbetin iyice çekmesini sağlamak için kadayıfının tamamen soğumuş olmasına dikkat etmelisiniz. Kaymağı eklerken ise, kadayıfın üzerine dengeli şekilde yayılmasına özen gösterin. Kaymağın oda sıcaklığında olması, tatlının üzerinde daha kolay dağılmasını sağlar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Güncel

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri