Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey, hazır ekmek kadayıfının üzerine ılık şerbeti dökerek dinlendirip kaymak ile servis etmektir. Bu nedenle yapımı son derece kolay ve sizi uğraştırmaz. Hazır Ekmek Kadayıfının Avantajları Hazır ekmek kadayıfı, özellikle zaman problemi olan kişiler tarafından tercih edilir. Şerbetini koymadan kuru bir halde yaklaşık olarak altı ay saklayabilirsiniz. Bu nedenle evde bulundurulması gereken ve ani gelen misafirlere beş dakika içinde hazırlanabilecek bir tatlıdır. Anavatanı Afyon olarak bilinen ekmek kadayıfının tarihe dayanan köklü bir geçmişi vardır. Geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alan ekmek kadayıfını neredeyse sevmeyen yoktur. Hazır Ekmek Kadayıfı Malzemeleri
Şerbeti için
Servis için
Hazır Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır? Hazır ekmek kadayıfını hazırlamak için öncelikle ekmek kadayıfını bir tepsinin içine koyarak üzerine sıcak suyu ekleyin ve sıcak suyun çekmesi için üzerini kapatın. Diğer bir kapta, ekmek kadayıfının şerbetini hazırlamak için geniş bir tencereye suyu ve toz şekeri koyarak ocağın üzerine alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra üzerine birkaç damla limon sıkarak kıvama gelen şerbetin altını kapatın. Daha sonra oda sıcaklığında ılık olması için dinlendirin. Ekmek kadayıfının suyu çektikten ve yumuşadıktan sonra ocağın üzerine alın ve çevirmeye başlayın. Daha sonra şerbeti yavaş yavaş dökerek tepsiyi ocağın üzerinde çevirin. Daha sonra dinlenmesi için ocağın üzerinden alarak tezgâha alın. Soğuyan ekmek kadayıfının üzerine kaymak sürerek dilimlere ayırın. Ardından şık servis tabağına alarak üzerine fıstık veya ceviz serperek servis edin. Ekstra Bilgiler Ekmek kadayıfı, özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alır. İsteğe bağlı olarak üzerine dondurma da ekleyebilirsiniz. Ayrıca, ceviz yerine fındık veya badem kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Ekmek kadayıfını, üzerine tarçın serperek de servis edebilirsiniz, bu şekilde tatlıya farklı bir aroma katmış olursunuz. |
Çağlasu
11 Temmuz 2024 PerşembeHazır ekmek kadayıfının üzerine şerbeti döküp bekletmek gerçekten yeterli mi? Kaymağı eklerken dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Cevap yazAdmin
11 Temmuz 2024 PerşembeEkmek kadayıfının üzerine şerbeti döküp bekletmek genellikle yeterlidir, Çağlasu. Ancak, şerbetin iyice çekmesini sağlamak için kadayıfının tamamen soğumuş olmasına dikkat etmelisiniz. Kaymağı eklerken ise, kadayıfın üzerine dengeli şekilde yayılmasına özen gösterin. Kaymağın oda sıcaklığında olması, tatlının üzerinde daha kolay dağılmasını sağlar. Afiyet olsun!