Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?
05 Temmuz 2024

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayif Nasıl Pişirilir

Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan şerbetli tatlılar, birçok kişi tarafından oldukça sevilir. Bu şerbetli tatlı çeşitleri arasında yapımı en kolay ve en çok tercih edileni olan çiğ kadayıf, özellikle de Ramazan sofralarının vazgeçilmez bir tatlı çeşididir. Geçmişi oldukça eski yıllara dayanan ve hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiş nadir tatlılardan biri olan tel kadayıf tatlısı nasıl yapılır sorusuna cevap arayanlar için şahane bir çiğ kadayıf tarifi hazırladım. Hamurumsu bir tatlı gibi olmayan, çıtır çıtır tam ağzınıza layık bu şahane tarif tam kıvamında. Tarifin ölçülerinden çıkmadan mutlaka denemenizi öneririm. Hem şekeri hem de yağı tam kıvamında olan bu şahane tatlı çeşidini hazırlamaya başlayalım.

Çiğ Kadayıf Tarifi Malzemeleri

  • 1 kilogram çiğ kadayıf
  • 1 paket margarin
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı ceviz içi
Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet limon tuzu ya da 4-5 damla limon suyu
  • Bir tutam tuz
Üzeri İçin

  • Çekilmiş Antep fıstığı

Öncelikle bir fırın tepsisinin içerisine çiğ tel kadayıfları iyice açtıktan sonra bir tavanın içerisinde margarini eritin ve fırın tepsisindeki kadayıfların üzerine eritilmiş margarini gezdirip yavaş yavaş harmanlayarak kadayıfların her tarafına iyice yedirin. Daha sonra kadayıfın yarısını bir kabın içerisine alın ve tepsinin içerisinde kalan kadayıfları tepsiye iyice bastırarak yaydıktan sonra üzerine iri çekilmiş cevizleri serpiştirin. Ardından ayırdığınız kadayıfı da cevizlerin üzerine yayıp aynı şekilde bastırdıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Kadayif biraz ılıdıktan sonra üzerine ılıtılmış sütü de gezdirerek dökün ve tel kadayıfı soğumaya bırakın. Bu arada kadayıfın şerbetini hazırlamak için bir tencerenin içerisine su ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve tatlının şerbeti sararıp iyice kıvamını alana kadar kaynattıktan sonra içerisine limon tuzu veya limon suyunu da ekleyip bir taşım daha kaynatıp şerbeti ateşten alın. Soğuyan kadayıfın üzerine sıcak şerbeti gezdirerek dökün ve tel kadayıf soğuyup şerbetini çekince dilimleyerek üzerine Antep fıstığı serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Zinde

18 Nisan 2024 Perşembe

Kadayıf pişirmeyi yeni yeni deniyorum ama asıl künefe yapmak istiyorum. Onun için peynir falan aldım fakat tam olarak ayarlayamadım. Künefe hakkında bilgisi olan veya yapmasını bilen var mı acaba lütfen yardımcı olsun.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba, künefe yaparken kullanacağınız peynir önemlidir. Geleneksel olarak Hatay künefesi için taze tuzsuz peynir kullanılır. Kadayıflarınızı iyice yağlayıp tepsiye yayın, üzerine peynirinizi ekleyin ve tekrar kadayıfla kapatın. Orta ateşte her iki tarafını da nar gibi kızartın. Sıcak künefenin üzerine soğuk şerbeti dökmeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıf Nasıl Yapılır?

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır?

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri