Hazır Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Hazır Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayif Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır kadayıf tatlısı, tatlı denilince ilk olarak akla gelen lezzetlerden biridir. Özellikle fazla vakti olmayanlar, özel günlerde tercihlerini genellikle hazır kadayıf tatlısından yana kullanırlar. Çünkü kadayıfı hazır kızartılmıştır. Size sadece şerbetini hazırlayıp, uygun sıcaklığa gelince dökmesi kalıyor. Yapım aşamasında püf noktalarına dikkat edildiği taktirde tel tel olan lezzetli bir tatlıdır. Şimdi püf noktaları ile hazır kadayıf tatlısının malzemelerine ve yapılışına geçelim.

Hazır Kadayif Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım litre su (Bardak ölçüsü ile 2-2,5 su bardağı)
  • 500 gram toz şeker (Bardak ölçüsü ile 2-2,5 su bardağı)
  • Yarım dilim limon
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır kadayıf
Hazır Kadayif Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle uygun büyüklükteki bir tencerede şeker ve suyu, şeker eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı ocağa koyun. Yaklaşık 20 dakika kadar su ve şeker karışımını kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave ederek 5 dakika daha kaynatın. Daha sonra vanilyasını koyup ocaktan alın. Şerbeti 5-6 dakika beklettikten sonra kepçe ile yavaş yavaş kadayıfın üzerine dökün. Şerbetin ılık veya soğuk olmamasına dikkat edin. Serçe parmağınızın ucu ile kontrol edebilirsiniz. Hazır kadayıf zaten soğuk olduğu için, şerbetin daha sıcak dökülmesi gerekiyor. Şerbet soğuk olursa, kadayıf şerbeti çekmeyecek ve kuru olacaktır. Zaten hazır kadayıf tatlısının kıvamı ve lezzeti şerbetin uygun sıcaklıkta dökülmesinde saklıdır. Yine aynı şekilde şerbet çok sıcak haldeyken dökülürse de kadayıf hamur olacaktır. Bu sebeple şerbetin sıcaklığı hazır kadayıf tatlısı için çok önemlidir. Şerbetini döktükten sonra soğumaya alın. Soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz. Üzerini ceviz, fındık veya fıstık içi ile süsleyebilirsiniz. Dilerseniz üzerinde dondurma ya da kaymakta tercih edebilirsiniz. Lezzeti ve sunumu ile tadı damağınızda kalacak olan hazır kadayıf tatlımız servise hazır.

Ekstra Bilgiler ve Püf Noktaları
  • Şerbeti dökerken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, şerbetin sıcaklığıdır. Şerbetin çok sıcak veya çok soğuk olmaması gerekmektedir.
  • Hazır kadayıf tatlısının üzerine dondurma veya kaymak eklemek, tatlıyı daha da lezzetli hale getirecektir.
  • Şerbeti döktükten sonra tatlıyı bir süre dinlendirmek, tatlının şerbeti daha iyi çekmesini sağlar.
  • Hazır kadayıf tatlısını dilimlemeden önce tamamen soğumasını beklemek, tatlının daha düzgün dilimlenmesini sağlar.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ayşenur çakır

05 Mayıs 2024 Pazar

Kadayıfı vanilya konulduğunu ilk defa duyuyorum denedim gerçekten harika oluyormuş teşekürler

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ayşenur çakır hanım, beğenmenize çok sevindim! Vanilya gerçekten kadayıfa farklı bir aroma katıyor. Sizin de denemeniz ve memnun kalmanız beni mutlu etti. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Deniz Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Deniz Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?