Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür Öncelikle belirtmek gerekir ki, tüm şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerektiği unutulmamalıdır. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız, bu durumda kadayıf soğuk olduğu için şerbetin sıcak olması gerekmektedir. Ancak dikkat edilmesi gereken nokta, şerbetin kaynar değil, ılık bir sıcaklıkta olmasıdır. Böylelikle ani ısıya maruz kalan kadayıf hamur olmaz ve tel tel bir kıvama sahip olur. Şerbetin Dökülme Süreci Şerbetin tamamı kadayıfın üzerine bir anda boca edilmemelidir. İlk aşamada şerbetin yarısından fazlası kadayıfa dökülür ve kalan yarısı ise kadayıf önceki şerbeti çektikten sonra ilave edilir. Aynı zamanda tüm şerbetli tatlılarda olduğu gibi, kadayıfta da tencereden direkt dökülmez; kepçe yardımı ile yavaş yavaş dökülür. Şerbeti verilen kadayıf, sunumdan 1 saat önce hazırlanmalıdır ki bu süre zarfında kadayıflar şerbeti iyice çeksin ve soğusun. 6 Kişilik Kadayıf Şerbeti İçin Malzemeler
Şerbetin Hazırlanışı Derin bir tencere içerisine suyu ve toz şekeri koyalım. Kısık ateşte şerbeti 15 dakika kaynatalım. Ocaktan almadan bir dakika önce limon suyunu ilave edelim ve ilk buharı çıkana kadar soğutalım. Bu süre yaklaşık 3 dakikadır. Sürenin sonunda şerbeti yemek kaşığı veya kepçe yardımı ile kadayıfın her yerine gezdirelim. Ekstra İpuçları Şerbetin kıvamı çok önemlidir. Eğer şerbet fazla akışkan olursa kadayıfınız şerbeti tam anlamıyla çekemez ve istenilen lezzet elde edilemez. Şerbetin kıvamını doğru ayarlayarak, kadayıfın her telinin şerbeti çektiğinden emin olun. Ayrıca, kadayıfın şerbeti çekerken üstünü kapalı tutarak, şerbetin kadayıfa eşit şekilde dağılmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |