Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi

Kadayıf Kurabiyesi, son dönemlerin en popüler ve lezzetli tariflerinden biridir. Özellikle çocuklarınıza sağlıklı atıştırmalıklar sunmak için ideal bir seçenektir. Bu sevimli kurabiyeler, misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir alternatiftir. Yapımı kolay ve eğlenceli olan bu tarifi önceden hazırlayıp, dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Buzdolabında iki gün boyunca tazeliğini koruyabilir ve buzdolabı dışında iki saat bekletilebilir.

Kadayıf Kurabiyesi Malzemeleri

  • 250 gr kadayıf
  • 50 gr tereyağı
  • 100 gr siyah çikolata
  • 100 gr beyaz sütlü çikolata

İç Malzeme

  • 1 kg süt
  • 2 su bardağı Hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş fındık
  • 2 adet muz
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Kadayıf Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Kadayıfları iyice didikleyip, çok küçük parçalara ayırdıktan sonra tereyağında kavurun ve soğuması için kenara bırakın. Kurabiyenin iç harcını hazırlamak için, derin bir tencereye sütü, toz şekeri ve kabartma tozunu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirin. Sos koyulaştığında, Hindistan cevizini ekleyin ve soğumaya bırakın. Ara sıra karıştırarak sosun homojen kalmasını sağlayın.

Siyah ve beyaz çikolatayı ayrı kaplarda benmari usulü eritin. Mikrodalga fırını kullanarak bu işlemi daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Siyah çikolatayı kavurduğunuz kadayıfların üzerine dökün ve hafifçe karıştırın. Soğuyan sütlü sosun içine beyaz çikolatayı ekleyin ve dövülmüş fındıkları ilave edin. Bu karışımı iyice yoğurup, fındık büyüklüğünde toplar haline getirin.

Kahve fincanının içine bir tatlı kaşığı kadar kadayıf koyun. Kadayıfı fincana iyice bastırın ve içine bir dilim muz ile bir top iç malzemeden ekleyin. Fincanın üzerini yeniden kadayıf ile kapatın ve tekrar bastırın. Servis tabağına kurabiyeyi bozmadan dikkatlice ters çevirip çıkartın.

Sunum için, beyaz çikolatadan yaptığınız topları kullanarak kurabiyelere göz yapın. Kadayıf ile gözlerin üzerine siyah çikolata ekleyerek göz bebeğini oluşturun. Aynı yöntemle gülümseyen bir ağız oluşturup, sunumu tamamlayabilirsiniz. Eğer kurabiyelerinizi daha büyük yapmak isterseniz, kahve fincanı yerine çay fincanı kullanabilirsiniz. Kadayıf Kurabiyesi servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İsrail

23 Temmuz 2024 Salı

Kadayıf kurabiyesini yaptıktan sonra ne kadar sürede tüketmem gerekiyor? Bu kurabiyeleri yaparken dikkat etmem gereken püf noktaları var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İsrail,

Kadayıf kurabiyesini yaptıktan sonra en iyi lezzeti yakalayabilmek için 2-3 gün içerisinde tüketmenizi öneririm. Kurabiyeler zamanla yumuşayabilir ve kıtırlığını kaybedebilir, bu nedenle taze tüketmek önemlidir.

Kurabiyeleri yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları şunlardır:
1. Kullandığınız kadayıfın taze ve ince olmasına özen gösterin.
2. Kurabiyeleri şekillendirirken kadayıfı iyice sarmaya dikkat edin, bu şekilde dağılmazlar.
3. Fırında pişirirken kontrollü olun ve fazla kızarmadan çıkartın; aksi halde kadayıf fazla kızarıp sertleşebilir.
4. Soğuduğunda hava almayan bir kapta saklayın ki tazeliğini korusun.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri