Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf, Diyarbakır ilimizden Türkiye'ye yayılan geleneksel bir tatlı türüdür. Yörelere göre küçük farklılıklar gösterebilen bu tatlı, yüksek kalorili bir lezzet sunar. Tatlıda özellikle Antep fıstığı kullanılır. Bir bayram günü Diyarbakır bölgesine yolunuz düşerse, neredeyse her evde bu tatlıyla karşılaşabilirsiniz.

Burma Kadayıf Malzemeleri

  • 500 gram çiğ burma kadayıfı
  • 300 gram Antep fıstığı içi
  • 2 su bardağı sadeyağ

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Şerbetin Hazırlanışı

Şerbeti hazırlamak için uygun bir tencereye suyu ve şekeri koyarak kaynatmaya başlayın. Kaynadıkça kıvamı yoğunlaşmaya başlayacaktır. Bu noktada 5-6 damla limon suyu ekleyin ve ocağın altını kapatın. Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın çünkü siz tatlıyı hazırlayana kadar şerbet soğur ve tatlının üzerine dökülecek hale gelir.

Burma Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Taze kadayıfı elinizle uzun ve ince bir şekilde açın. İçerisine iyice Antep fıstığı serpiştirin ve kadayıfı burarak şekillendirin. Sadeyağı tepsiye yayın ve daha sonra tepsinin ortasından başlayarak kadayıfı yuvarlak bir biçimde çevirerek tepsinin tamamına yayın. Sadeyağı kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Daha önce 200 derecede ısıtılmış fırına kadayıfı yerleştirin ve hafifçe kızarana kadar pişirin. Pişirdikten sonra kadayıfın yağını süzün ve başka bir tepsiye ters bir şekilde yerleştirin. Süzdüğünüz yağı tekrar kadayıfın üzerinde gezdirin ve alt tarafını da aynı şekilde pişirin. Fırından çıkarın ve şerbeti tatlının üzerinde gezdirin. Tekrar 5 dakika orta ateşte pişirin. Şerbeti tam çekene kadar tatlıyı tepsi içerisinde bekletin.

Tatlınız servise hazır. Afiyet olsun!

Ekstra Bilgiler

Burma Kadayıf, özellikle bayramlarda ve özel günlerde tercih edilen bir tatlıdır. Antep fıstığı yerine ceviz de kullanabilirsiniz. Ayrıca, tatlının daha lezzetli olması için kaliteli ve taze malzemeler kullanmanız önerilir. Şerbeti hazırlarken limon suyu eklemek, şerbetin şekerlenmesini önler ve tatlıya hafif bir asidik tat katar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Derya

28 Nisan 2024 Pazar

Selamun aleyküm benim size bir soru sormak istiyorum burma kadayıfı evde yapıyorum ama bir türlü hazır alınanlar kadar güzel olmuyor. Hazır gibi olması için ne yapmak gerekir? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Aleyküm selam Derya, burma kadayıfın hazır alınanlar kadar güzel olması için şu ipuçlarına dikkat edebilirsin:

1. Taze kadayıf kullan: Taze kadayıf kullanmak, tatlının lezzetini arttırır.
2. Sadeyağ veya tereyağ kullan: Kaliteli bir tereyağ ya da sadeyağ kullanmak tatlının lezzetini önemli ölçüde etkiler.
3. ޞerbetin kıvamı: ޞerbeti hazırlarken, şeker ve su oranına dikkat et. ޞerbetçinin kıvamı ne çok koyu ne de çok sıvı olmalı.
4. Pışirme süresi ve sıcaklığı: Kadayıfı fırında kızılık alana kadar pişir. Fırının önceden ısıtılmış olmasına dikkat et.
5. Turunçgil kabuğu eklemek: ޞerbetin içine biraz limon veya portakal kabuğu eklemek farklı bir aroma katar.

Umarım bu ipuçları yardımcı olur. ޞimdiden afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Sütlü Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri