kadayif.gen.tr
kadayıf
Sosyal Medyada Paylaş
Hazır Kadayıf
Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Erzurum Kadayıf Dolması
Diyarbakır Kadayıfı
Kadayıf Sarması
Kıtır Kadayıf
Çiğ Kadayıf
Sütlü Kadayıf
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Kadayıf Sarma
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Kaç Kalori
Peynirli Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Tandır Kadayıf
Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır
Cevizli Kadayıf Dolması
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Yufkalı Kadayıf Sarma
Kadayıf Hamuru
Kuru Kadayıf Tatlısı
Çıtır Kadayıf
Kadayıf Kurabiyesi
Vişneli Ekmek Kadayıfı
Sarma Kadayıf
Fincan Kadayıf Tatlısı
Kadayıf Tatlısı
Fıstıklı Kadayıf
Kadayıf Dolması Nasıl Yapılır
Taş Kadayıf
Cevizli Kadayıf
Fıstıklı Tel Kadayıf
Tüm Sayfalar >>









Taş Kadayıf

Taş Kadayıf, kimi yörelerde yassı kadayıf olarak ta bilinen lezzetli bir tatlı türüdür. Birçok bölgede bilinen ve yapılan bir tatlıdır. Tam olarak hangi yöreye ait olduğu bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamuru hazır olarak satılabilmektedir. Ancak hazır olarak bulunamazsa dahi pratik şekilde evde hazırlanabilmektedir.

Hamuru için gerekli malzemeler;
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • Bir buçuk su bardağı un
  • Bir tatlı kaşığı kadar kuru maya
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir çay bardağı tuz
Şerbeti için gerekli malzemeler;
  • İki su bardağı su
  • İki su bardağı şeker
  • Bir limonun dörtte birinin suyu
Ayrıca hamuru bulamak için bir adet yumurta, kızartmak için sıvı yağ ve içine koymak için dövülmüş ceviz.

Taş Kadayıf
Yapılışı;

Bütün hamur malzemeleri bir kapa alınır ve harmanlanır. Hazırlanan harç krep hamurundan biraz daha kıvamlı bir hamur elde edilene kadar karıştırılır. Hazırlanan hamur mayalanana kadar ılık bir ortamda bekletilir. Yapışmaz bir hava önceden ısıtıldıktan sonra bir yemek kaşığıyla önceden hazırlanmış olunan hamur tavanın üstüne koyulur ve düzeltilir. Hamurun sadece bir yüzü pişirilir ve tavadan alınır. Hamurların soğuyarak hazır hale gelmesi beklenir. Sonrasında hamurların pişirilmeyen tarafına dövülmüş ceviz koyulur ve ağzı kapatılır. Sonrasında hamurun dış yüzü yumurtaya bulanır ve kızartılmak için yağa bırakılır. İyice kızaran tatlılar önceden hazırlanmış ve soğutulmuş şerbetin içine bırakılır. Şerbetin içinde tatlılar yaklaşık iki dakika bekletilir ve alınır. Artık tatlımız servise hazırdır. Arzu edilirse üzerine hindistancevizi veya fıstık ezmesi dökülerek de servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 26.05.2015 11:44:01

Taş Kadayıf Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Taş Kadayıf"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Ekmek Kadayıfı Tatlısı

Ekmek kadayıfı tatlısı, Kadayıf, Türk mutfak tatlılarının belkide en çok evlerde yapılanlarındandır. Özellikle basit pratik yapılışı açısından zahmetsiz ve nefis lezzetli olan bu tatlının birden çok çeşidi vardır. Bunlardan bir ta...

Baklava Yufkalı Kadayıf Tatlısı

Baklava yufkalı kadayıf tatlısı; Türk mutfağının nadide tatlılarından olan baklavanın yufkası ile yapılan kadayıfların lezzeti ve görünümünde baklava ile benzerlik gösterir. O nedenle de değişik lezzetler arayanlar için mutlaka de...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli kadayıf tatlısı, en güzel şerbetli tatlılar içinde yer alan nefis bir tatlı tarifidir. Özellikle bayramlarda yapılan tatlılar arasında olup, cevizli kadayıf tatlısı bayramlar için kesinlikle en ideal tariftir. Şerbetli tat...

Dolma Kadayıf Tatlısı

Dolma Kadayıf Tatlısı, yöresel tatlılar arasında oldukça meşhur bir tatlı olan dolma kadayıf tatlısı Erzurum yöresine ait olan bir tatlı çeşididir. Ancak Erzurum ilimizden yurdumuzun dört bir yanına leziz lezzeti sayesinde ulaşan...

Baklava Yufkasından Kadayıf Tatlısı

Baklava yufkasından kadayıf tatlısı, lezzetli olduğu kadar yapımı da oldukça pratik ve kolaydır. Eğer şerbeti güzel tutturulursa nefis bir tatlı olmaktadır. Özellikle Bayramlarda ve ramazan ayında iftar sofralarınızda misafirlerin...

Dolma Kadayıf

Dolma Kadayıf, Birden fazla kadayıf  ile yapılan tatlı çeşitleri bulunmaktadır. Kadayıf tatlısı arasında en sık tercih edilen dolma kadayıf olmaktadır. Dolma kadayıf  şerbetli tatlılar arasında sık tercih edilmesinin nedeni diğer...

Kadayıf Burma

Kadayıf burma, ülkemizde genellikle Diyarbakır'la özdeşleşen bu kadayıf türü, gerçekte Bingöl iline aittir. Bingöl'de yaşamış olan Ermeni asıllı biri tarafından 1900 yılların başlarında ortaya çıkartılmıştır. Burma kadayıfın lezze...

Kadayıf Pastası

Kadayıf pastası, Kadayıf pastası görünüşü ile göze lezzeti ile damaklara hitap edebilecek bir sütlü tatlıdır. 5 çaylarında yada akşam yemeklerinden sonra ikram edilebilir. Kelepçeli bir kalıpla pasta şekli verebileceğiniz bu tatlı...

Kadayıf Dolması Tatlısı

Kadayıf dolması tatlısı; Kadayıf undan elde edilen ve üç şekli bulunan bir hamur çeşididir. Ekmek tel ve yassı kadayıf olarak çeşitleri olan kadayıfın bu tatlı çeşidinde tel olanları kullanılmaktadır. Özellikle hafif tatlıların ba...

Kekli Kadayıf Tatlısı

Kekli kadayıf tatlısı; sizler için oldukça yeni ve farklı bir lezzet. Ben de ilk gördüğümde hem kek hem kadayıf nasıl olacak diye düşünmüştüm ama mutlaka bu tarifi denemenizi tavsiye ediyorum. Ben misafirlerime klasik şeyler yerin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

kadayıf, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Mayıs - 2018