Taş Kadayıf Taş Kadayıf, kimi yörelerde yassı kadayıf olarak da bilinen lezzetli bir tatlı türüdür. Birçok bölgede bilinen ve yapılan bir tatlıdır. Tam olarak hangi yöreye ait olduğu bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamuru hazır olarak satılabilmektedir. Ancak hazır olarak bulunamazsa dahi pratik şekilde evde hazırlanabilir. Hamuru İçin Gerekli Malzemeler
Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler
Ayrıca hamuru bulamak için bir adet yumurta, kızartmak için sıvı yağ ve içine koymak için dövülmüş ceviz gerekmektedir. Taş Kadayıf Nasıl Yapılır? Bütün hamur malzemeleri bir kaba alınır ve harmanlanır. Hazırlanan harç, krep hamurundan biraz daha kıvamlı bir hamur elde edilene kadar karıştırılır. Hazırlanan hamur, mayalanana kadar ılık bir ortamda bekletilir. Yapışmaz bir tava önceden ısıtılır ve bir yemek kaşığıyla önceden hazırlanmış olan hamur tavanın üstüne koyulur ve düzeltilir. Hamurun sadece bir yüzü pişirilir ve tavadan alınır. Hamurların soğuyarak hazır hale gelmesi beklenir. Sonrasında hamurların pişirilmeyen tarafına dövülmüş ceviz koyulur ve ağzı kapatılır. Hamurun dış yüzü yumurtaya bulanır ve kızartılmak için yağa bırakılır. İyice kızaran tatlılar önceden hazırlanmış ve soğutulmuş şerbetin içine bırakılır. Şerbetin içinde tatlılar yaklaşık iki dakika bekletilir ve alınır. Artık tatlımız servise hazırdır. Arzu edilirse üzerine Hindistancevizi veya fıstık ezmesi dökülerek de servis edilebilir. Afiyet olsun. |