Kupta Muhallebili Kadayif Kupta muhallebili kadayıf, bardakta veya kâsede sunulan hafif, yumurtasız ve kolay hazırlanan sütlü tatlılar arasında önemli bir yere sahiptir. Kadayıfın muhallebi ile mükemmel uyumu, lezzetli ve keyifli bir tatlı deneyimi sunar. Kadayıfların çıtır bir şekilde muhallebi ile buluşması, farklı ölçülerle, krem şantisiz ve pratik bir sunumla hazırlanması oldukça kolay bir tatlı tarifidir. Muhallebi sütle hazırlandığı için krem şanti kullanmaya gerek yoktur. Tamamen ev ürünleri ile lezzet oluşturulmaktadır. Gerekli Malzemeler
Muhallebisi İçin
Yapılış Aşamaları Kadayıflar geniş bir kaba alınır ve ufalanarak küçültülür. Ardından bir çelik tencereye bir yemek kaşığı kadar margarin konulup eritilir. Üzerine kadayıflar eklenir ve orta ateşte karıştırılarak kızarıncaya kadar kavrulur. Hazır kadayıfın içinde beyaz olduğu için kavurmak tatlıya lezzet katar. Eğer evde kadayıf yaptıysanız kavurmadan buzdolabına koyarsanız, tatlı yapacağınız zaman çıkarıp kavurarak tatlınızın çıtır çıtır olmasını sağlarsınız. Kadayıflar kavrulduktan sonra üzerine toz şeker ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kadayıflar ocaktan alınarak ara ara karıştırılarak soğutulur. Çünkü tencerenin tabanı sıcak olduğu için altta kalan kadayıflar yanabilir. Bunu önlemek için karıştırmak gerekir. Muhallebi Hazırlığı Muhallebiyi hazırlamak için süt ve toz şeker tencereye alınır. Tel çırpıcı yardımıyla topaklanmayacak şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım ocağa konulur ve koyu kıvam oluşuncaya kadar pişirilir. Kıvam oluşunca içine vanilya ile tereyağı eklenip tereyağının erimesi sağlanır. Ocaktan alınan muhallebi ılınana kadar tel çırpıcı yardımıyla karıştırılır. Sunum 4-5 tane orta boy kup hazırlanır. Eğer kuplar büyükse üç tane kup yeterlidir. Kupun içine hazırlamış olduğumuz kadayıf ile ceviz içi konulur ve üzerine biraz muhallebi dökülür. Muhallebinin üzerine tekrar bir miktar ceviz ve kavrulmuş kadayıf konulur ve üzerine tekrar muhallebi eklenir. Son olarak kadayıf ile ceviz içi konulmasıyla kupta muhallebi kadayıf tatlı hazır hale gelir. Hazırlanan kuplar buzdolabına konularak 4-5 saat bekletilir. Dolaptan alınan tatlı soğuk şekilde servis edilir. Kadayıfın çıtırlığını kaybetmemesi için gün içinde tüketmeye özen göstermek gerekir. Çünkü kupta bulunan kadayıflar yumuşayabilir. Fakat bekledikçe de tadı daha güzel olur. Afiyet olsun. |