Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayif

Kupta muhallebili kadayıf, bardakta veya kâsede sunulan hafif, yumurtasız ve kolay hazırlanan sütlü tatlılar arasında önemli bir yere sahiptir. Kadayıfın muhallebi ile mükemmel uyumu, lezzetli ve keyifli bir tatlı deneyimi sunar. Kadayıfların çıtır bir şekilde muhallebi ile buluşması, farklı ölçülerle, krem şantisiz ve pratik bir sunumla hazırlanması oldukça kolay bir tatlı tarifidir. Muhallebi sütle hazırlandığı için krem şanti kullanmaya gerek yoktur. Tamamen ev ürünleri ile lezzet oluşturulmaktadır.

Gerekli Malzemeler

  • 250 gram kavrulmuş kadayıf
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Dövülmüş ceviz
  • İsteğe göre tarçın

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 3 çay bardağı un
  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 100 gram tereyağı
  • 10 gram vanilya (2 paket)

Yapılış Aşamaları

Kadayıflar geniş bir kaba alınır ve ufalanarak küçültülür. Ardından bir çelik tencereye bir yemek kaşığı kadar margarin konulup eritilir. Üzerine kadayıflar eklenir ve orta ateşte karıştırılarak kızarıncaya kadar kavrulur. Hazır kadayıfın içinde beyaz olduğu için kavurmak tatlıya lezzet katar. Eğer evde kadayıf yaptıysanız kavurmadan buzdolabına koyarsanız, tatlı yapacağınız zaman çıkarıp kavurarak tatlınızın çıtır çıtır olmasını sağlarsınız. Kadayıflar kavrulduktan sonra üzerine toz şeker ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. Kavrulan kadayıflar ocaktan alınarak ara ara karıştırılarak soğutulur. Çünkü tencerenin tabanı sıcak olduğu için altta kalan kadayıflar yanabilir. Bunu önlemek için karıştırmak gerekir.

Muhallebi Hazırlığı

Muhallebiyi hazırlamak için süt ve toz şeker tencereye alınır. Tel çırpıcı yardımıyla topaklanmayacak şekilde karıştırılır. Elde edilen karışım ocağa konulur ve koyu kıvam oluşuncaya kadar pişirilir. Kıvam oluşunca içine vanilya ile tereyağı eklenip tereyağının erimesi sağlanır. Ocaktan alınan muhallebi ılınana kadar tel çırpıcı yardımıyla karıştırılır.

Sunum

4-5 tane orta boy kup hazırlanır. Eğer kuplar büyükse üç tane kup yeterlidir. Kupun içine hazırlamış olduğumuz kadayıf ile ceviz içi konulur ve üzerine biraz muhallebi dökülür. Muhallebinin üzerine tekrar bir miktar ceviz ve kavrulmuş kadayıf konulur ve üzerine tekrar muhallebi eklenir. Son olarak kadayıf ile ceviz içi konulmasıyla kupta muhallebi kadayıf tatlı hazır hale gelir. Hazırlanan kuplar buzdolabına konularak 4-5 saat bekletilir. Dolaptan alınan tatlı soğuk şekilde servis edilir. Kadayıfın çıtırlığını kaybetmemesi için gün içinde tüketmeye özen göstermek gerekir. Çünkü kupta bulunan kadayıflar yumuşayabilir. Fakat bekledikçe de tadı daha güzel olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yassı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

kadayif.html

kadayif.html

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri