Damla sakızlı kadayıf tatlısı, iki lezzetin buluşmasıyla harika bir tat sunar. Kadayıf, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesidir. Şerbetli tatlı olarak oldukça beğenilen kadayıf, günümüzde sütlü lezzetlerle de birleşince oldukça hafif tatlar ortaya çıkmaktadır. Damla sakızlı muhallebi de bu sütlü lezzetlerin başında gelmektedir. Damla sakızlı muhallebiyi kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır paketleri de kullanabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı İçin Gereken Malzemeler
Muhallebisi İçin
Damla Sakızlı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? Kadayıfları bıçak yardımıyla sert bir zemin üzerinde ufak ufak doğrayın. Eğer tatlıyı yapmak için vaktiniz çok ise kadayıfları buzlukta dondurarak bu haliyle de elinizle ufalayabilirsiniz, tercih sizin. Tereyağını derin bir tencerede eritin ve içerisine şekeri katın. Daha sonra kadayıfları da ilave ederek iyice çıtır çıtır olana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra üzerine iri dövülmüş cevizi ilave edin. Muhallebisi için arzu ederseniz hazır paket sakızlı muhallebi kullanabilirsiniz. Kendiniz hazırlamak isterseniz sütü tencereye boşaltın. Üzerine un, nişasta ve toz şekeri de ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan indirmeden evvel damla sakızını atın. Eriyince altını kapatın. İlk sıcağı çıkan damla sakızlı muhallebinin üzerine vanilya ve krem şantiyi ilave edin ve iyice çırpın. Cam servis kaselerinin içerisine yarım yemek kaşığı gevrek kadayıflardan koyun. Daha sonra kaseyi yarısına kadar muhallebi ile doldurun. Ortasına tekrar kadayıf ekleyerek üzerlerini muhallebi ile kapatın. En son kalan kadayıfları da toz Antep fıstığı ile hafif üzerine serpin. Tatlınız hazır. Damla sakızlı kadayıf tatlısını soğuması için buzdolabında bekletin. Şimdiden afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Damla sakızlı kadayıf tatlısı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir tatlı seçeneğidir. Damla sakızının kendine özgü aroması, kadayıfın çıtır dokusu ile birleştiğinde ortaya muhteşem bir lezzet çıkar. Tatlının daha lezzetli olması için kadayıfların iyice çıtırdamasını sağlamanız önemlidir. Ayrıca, muhallebiyi hazırlarken sürekli karıştırarak topaklanmasını önlemelisiniz. Tatlıyı buzdolabında en az 2 saat bekletmek, lezzetlerin iyice birbirine geçmesini sağlayacaktır. |