Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dolma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dolma Kadayıf, Birden fazla kadayıf ile yapılan tatlı çeşitleri bulunmaktadır. Kadayıf tatlısı arasında en sık tercih edilen dolma kadayıf olmaktadır. Dolma kadayıf şerbetli tatlılar arasında sık tercih edilmesinin nedeni diğer tatlı çeşitlerine göre hafif oluşudur. Dolma kadayıfın yapılışı da çok zor değildir. Önemli olan birkaç püf noktasına dikkat edikten sonra harika bir lezzet yakalayabilirsiniz. Dolma kadayıf çıtır oluşuyla da tercih edilmektedir. Dolma kadayıfın yapılışı şu şekildedir;

Dolma Kadayıf İçin Malzemeleri
  • 500 gram çiğ kadayıf
  • 2 su bardağı ceviz içi
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
Kızartmak için
  • Bir miktar sıvı yağ
Şerbeti için
  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Dolma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Kadayıfı elinizle tek tek açın. Kadayıf açılması dolma kadayıfı daha lezzetli yapacaktır. Daha sonra açtığınız kadayıfın içinden ceviz büyüklüğünden kopardığınız kadayıfın içine ceviz içi koyun. Daha sonra kadayıfları lahana sarması sarar gibi sarın. Sararken çok sıkı sarmaya gerek yok. Bütün kadayıfa aynı işlemi uygulayın. Ardından derin bir kabın içerisine yumurtayı kırın. Kırdıktan sonra yumurtayı güzelce çırpın. Daha sonra içine sütü ilave ederek çırpın. Ardından sardığınız kadayıfları hazırladığınız yumurta ve süt karışımı içine batırıp çıkarın. Kızartmaya başlamadan önce şerbeti hazırlamaya başlayın. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine suyu koyun. Suyun içerisine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra limonu da ekleyerek 15-20 dakika kadar kaynatın. Şerbetin kıvamı dolma kadayıf için çok önemlidir. Şerbet kaynarken kıvamını sık sık kontrol edin. Ardından kızartmak için derin bir kabın içerisine bolca yağ koyun. Isınan yağın içerisine karışımın içine batırıp çıkarttığınız dolma kadayıfı kızartın. Bütün dolma kadayıfları kızartın. Ardından soğuyan şerbetin içerisine kızarttığınız kadayıfları atın ve bir dakika kadar şerbetin içerisinde bekletin daha sonra çıkartıp servis tabağına koyun. Bütün dolma kadayıfa aynı işlemi uygulayın.

Afiyet olsun.

Dolma Kadayıf Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Güncel

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Topları Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sarması Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6