Burma Kadayıf Nasıl Yapılır

Burma kadayıf nasıl yapılır, genellikle Diyarbakır'a mal edilen bu kadayıf türü, aslında Bingöl iline aittir. Bingöl'de yaşayan ermeni asıllı biri tarafından 1900 li yıllarda ortaya çıkartılmıştır. Ülkemizin bir çok ilinde Diyarbakır kadayıfları olarak bilinen ve aslen Bingöl' e ait olan burma kadayıfın lezzeti hakikaten diğer tatlı türlerine göre daha farklı ve daha güzeldir. Burma kadayıf ülkemiz dışında da bir çok ülkede satışa sunulmaktadır. Macaristan'da, Amerika Birleşik Devletlerinde hatta Almayanda görülmektedir. Ülkemiz için büyük bir servettir burma kadayıf. Ülkemizinde hemen her şehrinde bayiileri olan burma kadayıf, insanlarımız tarafından da önemsenmektedir. işin en garip tarafı da şudur ki: Türkiye sınırları içerisinde nerede ne kadar Diyarbakır kadayıfları bayiisi varsa, o kadayıfları ustaca sergileyen ve lezzetini veren üstatların hemen hepsi de Bingöl' lüdür. 

Burma kadayıf için kullanılan malzemeler şunlardır:

'' 500 gram çiğ burma kadayıf, 250 gram Antep fıstığı içi ya da ceviz içi, 3 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su, 6-7 damla limon suyu.''

Bingöl' de  üretimine başlanılan burma kadayıf, nesilden nesle, babadan oğula  geçerek ulaşmıştır günümüze. Günümüzde yaklaşık 450-500 kilogram kadayıf üretilmektedir. Genelde güney bölgelerde yetişen buğdayların un haline getirilmesiyle ve un haline getirilen buğdayın hamur haline gelmesiyle kadayıfın ilk aşamaları tamamlanmış olur. Daha sonra hamur kadayıf makinelerine, kadayıf yapılmaya uygun bir şekilde yerleştirilir. Alttan ısıtılan bakır tepsilerin üzerine tel tel dökülerek kadayıf elde edilir. Elde edilen kadayıfın burma haline getirmek için ilk ve önemli aşaması tamamlanmış olur. Nitekim hazır olan kadayıf, burma halini almadan önce tere yağıyla buluşturulur. Tere yağına bulanan tel kadayıf, artık burma olmak için hazırdır. Burma halini alan kadayıflar tepsilere dizilerek fırına hazır hale getirilir. Hazır olan burma kadayıf tepsileri, fırında pişirilmek üzere gönderilir. Altı ve üstü pişen kadayıf şerbetlenmek için hazırdır artık. Hazır olan şerbet kadayıfın üzerine narin narin dökülür. Daha sonra son aşaması olan fıstıklar, nar gibi kızaran ve şerbeti özenle dökülen kadayıfın üzerine nazlı nazlı dökülür. Artık hazır olan burma kadayıf artık servise hazırdır. 

Burma kadayıf ustalarının eskiden çok olduğu bilinmektedir. Çünkü insan gücünün yerini günümüzdeki gibi makineler almamıştır. şimdi ise işçi sayısı az, çünkü makineler insanların yaptığı işi yapıyorlar. Bu kadar büyük bir değer olan burma kadayıfın hala tescillenmemiş olması da gerçekten çok büyük bir değer kaybı.

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır Yorumları

şifre  Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Burma Kadayıf Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece s...
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Çok fazla vakti olmayanlar özel günlerinde ve davetlerinde tatlı seçimini hazır kızartılmış kadayıftan yana kullanılırlar. Hazır kadayıfta doğru hazırlandığında çok lezzetli ve tel tel olabiliy...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabi...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edile...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin  modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tük...
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden sonra servis için, misafirlerinize, kadınlar kabul günlerinde servis etme...
Diyarbakır Kadayıfı
Diyarbakır kadayıfı, yemek için  Diyarbakır' a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarbakır kadayıfını damak zevkinize uygun olacak şekilde istediğiniz malzemelerle...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi u...
Çıtır Kadayıf
Çıtır kadayıf, kadayıf tatlısı çeşitlilik yönünden oldukça zengindir. Farklı farklı hazırlanarak mükemmel bir ziyafet şöleni yaşanabilir. Kadayıf ile hazırlanan tatlılardan biri de çıtır kadayıftır. Çıtır kadayıf, kadayıf tatlılar...
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yüksek bir tatlıdır. Türkiye'nin her bölgesinde bu tatlı yapılmaktadır ve l...

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece s...

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Çok fazla vakti olmayanlar özel günlerinde ve davetlerinde tatlı seçimini hazır kızartılmış kadayıftan yana kullanılırlar. Hazır kadayıfta doğru hazırlandığında çok lezzetli ve tel tel olabiliyor. B...

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak...

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz i...

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz f...

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüld...

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin  modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği ...

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden sonra servis için, misafirlerinize, kadınlar kabul günlerinde servis etmek için ya da ...

Diyarbakır Kadayıfı

Diyarbakır kadayıfı, yemek için  Diyarbakır' a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarbakır kadayıfını damak zevkinize uygun olacak şekilde istediğiniz malzemeler...

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygula...

Çıtır Kadayıf

Çıtır kadayıf, kadayıf tatlısı çeşitlilik yönünden oldukça zengindir. Farklı farklı hazırlanarak mükemmel bir ziyafet şöleni yaşanabilir. Kadayıf ile hazırlanan tatlılardan biri de çıtır kadayıftır. Çıtır kadayıf, kadayıf tatlılar...

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yüksek bir tatlıdır. Türkiye'nin her bölgesinde bu tatlı yapılmaktadır ve lezzetle tüket...

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatlardan bir tanesidir. Türk mutfağında kadayıf ile hazırlanabilen yüzlerce çeşit tatlı t...

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik...

Gaziantep Kadayıf

Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına vermiş olduğu nefis aroma, tadına bakan her kese adeta bir lezzet şöleni yaşatacaktır. Daha önce ...

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen bir tarif olmasına rağmen yapımı sırasında bir kaç püf noktasına dikkat edildiğinde or...

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçeri...

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak  gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle...

Kadayıf Kaç Kalori

Kadayıf kaç kalori, kadayıf toplum olarak çok sevilen bir tatlı türüdür. Türk mutfağı ile özdeşleşmiş olan kadayıf farklı şekillerde yapılarak görsel anlamda harika sunumlara ulaşılabilir. Şerbetli bir tatlı türü olduğu için diyet...

Hazır Ekmek Kadayıfı

Hazır Ekmek Kadayıfı, Hazır ekmek kadayıfını dışarıda marketlerde ve tatlıcılarda rahatlıkla bulup hazırlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey hazır ekmek kadayıfının üzerine ılık şerbeti dökerek dinlendirip kaymak ile servis etme...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Erzurum Kadayıf Dolması
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Afyon Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Yassı Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Hazır Kadayıf
Cevizli Kadayıf Sarması
Tel Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Kaç Kalori
Hazır Ekmek Kadayıfı
Kadayıf Şerbeti
Hazır Kadayıf Tatlısı
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Pudingli Kadayıf
Taş Kadayıf Hamuru
Kadayıf Tatlısı
Pekmezli Kadayıf
Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori
Popüler İçerik
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nad...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemekte...
Gaziantep Kadayıf
Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına verm...
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de...
Tel Kadayıf Şerbeti
Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kam...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Kadayıf Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram 
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Kadayıf Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2018