Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi

Muhallebili tel kadayıf, kadayıfı şerbetli tatlı olarak hazırlamak istemeyenler için ideal bir seçenektir. Hafif lezzetiyle yaz kış hazırlayabileceğiniz bu tatlıyı çok beğeneceksiniz. Sütlü tatlılar kadar hafif olan bu tatlı, aynı zamanda kadayıfın çıtır lezzetini de sunar. Yapımı oldukça kolaydır; ancak kadayıfın kavurma aşaması biraz zaman alabilir. Bu aşamada dikkatli olmalısınız. Kadayıfı kısık ateşte, hafif pembemsi ve çıtır bir hale gelene kadar kavurmalısınız. Hazır fırınlanmış kadayıf kullanmamanız tavsiye edilir. Evde kendiniz tam kıvamında kavurun. Şimdi, tatlımızı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Muhallebili Tel Kadayıf İçin Gereken Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ince dövülmüş ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3-4 yemek kaşığı file Antep fıstığı
Muhallebisi İçin

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı buğday nişastası (tercihe göre)
  • Yarım çay bardağı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebili Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

Tatlımızın yapımına kadayıfları bıçak yardımıyla ince doğrayarak başlayalım. Bir seramik tavada tereyağını eriterek, içine doğranmış kadayıfları ilave edelim. Kadayıfları kısık ateşte sürekli karıştırarak kavuralım. Kadayıflar tatlı bir kahve tonuna gelene kadar bu işleme devam edelim. Bu aşama biraz sabır gerektirse de, sonucu oldukça lezzetli olacaktır. Kavrulan kadayıfları soğumaya bırakalım.

Şimdi muhallebiyi hazırlayabiliriz. Bir tencereye unu ve tereyağını koyarak kavuralım. Un hafifçe renk değiştirdiğinde, içine sütün 3 su bardağını ekleyelim. Bu aşamada bir tel çırpıcı ile sürekli çırparak topaklanmayı önleyelim. Eğer topaklanma olursa, sonradan karıştırıcı kullanabilirsiniz. Daha sonra toz şekeri de ilave edelim. Kalan bir bardak sütle nişastayı karıştırarak tencereye ekleyelim. Muhallebiyi birkaç dakika daha kaynatarak ocaktan alalım. Kıvamı koyu ve pürüzsüz bir muhallebi elde etmelisiniz.

Artık malzemelerimiz hazır. Şimdi dikdörtgen bir borcama kavrulan tel kadayıfın yarısını yayalım. Üzerine muhallebiyi dökerek yayalım. Dövülmüş ceviz içinin bir kısmını serpiştirerek, üzerine kalan kadayıfları yayalım. Tatlının muhallebisi hiç görünmeyecek şekilde olmalı. Muhallebili tel kadayıf tatlısını buzdolabında birkaç saat dinlendirelim. Daha sonra kalan cevizleri üzerine serperek tatlıyı dilimleyelim. Servis tabaklarına alarak ikram edelim. Muhallebili tel kadayıf tatlısı çıtır lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir?

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Burma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

kadayif.html

kadayif.html

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri