Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava yufkasından kadayıf sarma, Kim sevmez ki çıtır çıtır bir baklavayı? Ama baklava yufkası açmak sanıldığı kadar kolay bir iş değildir. Maharet ister püf noktalarını bilmek ister ve günümüz koşullarında ve yoğunluğunda pek çoğumuzun buna ayıracak vakti ne yazık ki yok. Ama artık baklava yufkası ile yapabileceğimiz tarifler o kadar çok ki ve en güzeli de artık hazır baklava yufkalarını pek çok marketten, bakkaldan ve yufkacılardan kolaylıkla temin edebiliyoruz. Standart olan paketlerde ise aşağı yukarı 45 adet baklavalık yufkası çıkıyor. Yapmamız gereken ise sadece tarifi uygulamak oluyor. Baklava yufkasından kadayıf sarmayı daha önce denemediyseniz acil olarak denemenizi tavsiye ederim. Görüntüsü ile göze lezzeti ile damağa hitap edebilecek hem akşam yemekleri sonrası hem de 5 çaylarınızda rahatlıkla ikram edebileceğiniz ve tam not alabileceğiniz bir tarif.

Baklava yufkasından kadayıf sarma için gerekli malzemeler
  • 600 gram hazır pakette satılan baklava yufkası
  • 350 gram çiğ kadayıf
  • 2.5 su bardağı kavrulmuş fındık içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağına denk gelecek şekilde eritilmiş tereyağı
Baklava yufkasından kadayıf sarma tatlının şerbeti için
  • 4.5 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı soğuk su
  • Ve 4 damla limon suyu
Baklava yufkasından kadayıf sarma tatlı nasıl yapılır?

Öncelikle şerbetimizi hazırlayarak başlayalım. Tozşeker ve suyu bir tencereye alarak kaynatalım. Kaynama aşamasına geldikten sonra limon suyunu ekleyerek kısık ateşte şerbet kıvamı alana kadar kaynatmaya devam edelim. Ocağın altını kapatıp bir kenara alalım.

Çiğ kadayıfları derin dondurucuda daha önceden 2 saat kadar bekletirsek parçalama işlemi çok daha kolay olacaktır. Bir kesme tahtası üzerinde çiğ kadayıfları minik minik doğrayalım.

Eğer bir masa kullanarak tarifi yapıyor isek masanın aldığı kadar baklavalık yufkaları serelim. Yalnız baklavalık yufka çok hassas olduğundan hemen kuruma yapar bu yüzden elimizi çabuk tutarak yapmalıyız. Eğer kurursa sertleşme yapar ve istediğimiz şekilde rulo yapmamıza imkân vermez.

Serdiğimiz baklavalık yufkayı bir fırça yardımı ile tereyağıyla yağlayalım ve üzerine kıydığımız çiğ kadayıflardan ve dişe gelecek şekilde rondodan geçirilmiş fındık içinden koyarak rulo şeklinde saralım. Bu aşamada ruloların çok sıkı olmamasına dikkat edelim. Gevşek sarmak hem pişmesi açısından hem de şerbeti çekmesi için daha iyi olacaktır.

Tereyağı ile yağladığımız tepsiye yapmış olduğumuz ruloları 2'şer parmak kalınlığında keserek güzelce dizelim. Bütün baklavalık yufkalar ve iç malzememiz bitene kadar devam edelim.

Mutlaka önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Bir püf noktası olarak eğer çıtır çıtır bir tatlı olmasını isterseniz fırından çıkan tatlı soğuduktan sonra şerbeti ılık bir halde dökebilirsiniz. Ama yumuşak olsun isterseniz sıcak tatlıya soğuk şerbet dökebilirsiniz. Dinlendirdikten sonra Baklava yufkasından kadayıf sarma tatlısı servise hazır.

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Diyarbakır Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Afyon Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kekli Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Çeşitleri Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6