Çikolatalı Kadayif Tatlısı Çikolatalı kadayıf tatlısı, lezzeti ve yapımıyla dikkat çeken, oldukça pratik bir tatlıdır. Kadayıf ve çikolatayı bir araya getiren bu enfes tatlı, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle hayranlık uyandırmaktadır. Sunumu ve tadıyla misafirlerinizin beğenisini kazanacağınız bu özel tarif, bir kere denendiğinde tekrar yapmak isteyeceğiniz türden. Şimdi, çikolatalı kadayıf tatlısı için gerekli malzemelere göz atalım. Çikolatalı Kadayıf Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Sosu İçin
Kreması İçin
Üzeri İçin
Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk önce kadayıfları küçük parçalara ayırın. Mutfak makası veya bıçak kullanarak da küçük parçalara kesebilirsiniz. Alternatif olarak, kadayıfları 30-40 dakika buzlukta bekleterek çıtırlaşmalarını sağlayabilir ve ardından elinizle kolayca ufalayabilirsiniz. Kadayıfları küçük parçalara ayırdıktan sonra büyük bir tavaya alın ve orta ateşte karıştırarak kavurun. Kadayıflar kızardıktan sonra bir kenarda soğumaya bırakın. Bu esnada, çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım. Süt ve çikolata sosunu geniş bir tencereye alarak orta ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Çikolata sosu koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve bir paket çikolatayı küçük parçalara bölerek sosun içine ekleyin. Çikolatanın tamamen erimesi için karıştırın ve ardından soğumasını bekleyin. Ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin. Çikolatalı Kadayıf Tatlısı Kreması İçin: Süt ve pişmeyen pudingi derin bir kaba alın. Mikser ile 3-4 dakika karıştırarak koyulaşana kadar çırpın. Ardından bir paket toz krem şanti ekleyip çırpmaya devam edin. Kısa bir süre sonra krema daha da koyulaşacaktır. Bu kremanın tadı ve kıvamı oldukça güzeldir. Kavrulan kadayıfların üzerine ılıyan çikolata sosunu eşit miktarda dökün ve güzelce karıştırın. Daha sonra streç film serilmiş bir borcama çikolatalı kadayıfı dökün ve tabana eşit miktarda yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı döküp düzleştirin. Üzerini düzledikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın. 2-3 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine Hindistan cevizi ve damla çikolata serpiştirerek süsleyin. Dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Erguner
12 Temmuz 2024 CumaGerçekten çikolatalı kadayıf tatlısını bu kadar pratik mi hazırlıyorsunuz? Kadayiflari kavururken karışımın kıvamını nasıl ayarlıyorsunuz?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaEvet, Erguner, çikolatalı kadayıf tatlısını hazırlamak aslında oldukça pratik. Kadayıfları kavururken karışımın kıvamını ayarlamak için dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası var. Öncelikle, kadayıfları kavururken sürekli karıştırarak her tarafının eşit şekilde kavrulmasını sağlamalısınız. Kadayıfların rengi altın sarısına döndüğünde yeterince kavrulmuş demektir. Ayrıca, tereyağı miktarını da iyi ayarlamak önemli; fazla yağ kadayıfları çok yumuşak yapabilir. Çikolatalı sosu hazırlarken ise kıvamının çok sıvı olmamasına dikkat edin, böylece kadayıfların üzerine döktüğünüzde düzgün bir şekilde tutunacaktır. Afiyet olsun!