Fırında Kadayıf Fırında Kadayıf, fazla zaman harcamadan hazırlayabileceğiniz, misafirlerinizi ağırlarken veya canınız tatlı istediğinde yapabileceğiniz lezzetli ve doyurucu bir tatlı türüdür. Yemeklerden sonra keyifle tüketebileceğiniz bu tatlı, geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Fırında Kadayıf Malzemeleri
Şerbeti İçin
Şerbetin Hazırlanışı Fırında kadayıf şerbetini hazırlamak için, bir tencereyi ocağın üzerine koyunuz. Tencereye suyu ekleyin ve üzerine şekeri ilave edip karıştırınız. Şeker tamamen eridikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kaynamasını bekleyiniz. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyerek 3 dakika daha kaynatın ve ocaktan indiriniz. Fırında Kadayıf Nasıl Yapılır? Taze kadayıfları elinizle açarak havalandırın ve tel tel olmasını sağlayınız. Bir tava alarak ocağın üzerine koyun ve içerisine tereyağını ekleyerek eritiniz. Daha sonra bir tepsi alarak içerisine kadayıfı koyunuz. Erittiğiniz tereyağını kadayıfın her tarafına eşit şekilde dökünüz. Kadayıfın yarısını borcam tepsiye alarak elinizle bastırarak döşeyiniz. Üzerine ince çekilmiş ceviz içini serpiştiriniz. Kalan kadayıfı da üzerine yerleştirerek yine elinizle bastırarak düzleştiriniz. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak kadayıfı fırına veriniz. Kadayıf nar gibi kızarana kadar fırında bekletiniz. Kızardıktan sonra fırında kadayıfı fırından çıkarınız ve ilk sıcaklığının gitmesini bekleyiniz. Sıcaklığı geçtikten sonra kadayıfı istediğiniz büyüklükte kare dilimler halinde kesiniz. Hazırlamış olduğunuz soğumuş şerbeti dilimlenmiş kadayıfın üzerine gezdirerek dökünüz. Şerbeti tamamen çekene kadar fırında kadayıfı dinlendiriniz. Şerbetin soğuk olmasına dikkat ediniz, aksi takdirde kadayıf hamur olabilir. Dinlendikten sonra fırında kadayıf servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun. |