Fıstıklı Tel Kadayif Fıstıklı tel kadayıf, sofralarımızın vazgeçilmez klasik tatlıları arasında yer almaktadır. Tel kadayıfın Antep fıstığının lezzeti ile buluştuğu, oldukça lezzetli bir şerbet tatlısıdır. Akşam yemeklerinin ardından severek yediğimiz bu tatlı, Gaziantep yöresine ait bir lezzet olarak bilinmektedir. Şeker ve kurban bayramlarında misafirlerimize ikram etmekten vazgeçmediğimiz bir tatlıdır. Fıstıklı Tel Kadayıf Malzemeleri (8 Kişilik)
Şerbeti İçin
Fıstıklı Tel Kadayıf Nasıl Yapılır? Fıstıklı tel kadayıf yapımında, şerbetin ılık, kadayıfın ise sıcak olması gerekmektedir. Bu nedenle, ilk olarak derin bir tencereye toz şeker ve su koyup, şeker eriyene kadar karıştırın. Daha sonra tencereyi ocağa koyup şerbeti kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin ve soğumaya bırakın. Kadayıfı elinizle küçük parçalara ayırın. Tereyağını eritip sıvıyağ ile karıştırın ve küçük parçalara ayırdığınız kadayıfı yağ ile iyice harmanlayın. Yağlanmış bir tepsiye kadayıfın yarısını yayın ve ara ara bastırarak sıkıştırın. İnce dövülmüş Antep fıstığını kadayıfın üzerine serpin. Daha sonra kalan kadayıfı da tepsiye bastırarak sıkı sıkı yayın. Kadayıfı fırına atmadan önce yarım saat boyunca bastırarak sıkıştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan kadayıfı yaklaşık 5-6 dakika dinlendirdikten sonra, ılık şerbeti üzerine gezdirin. Fıstıklı tel kadayıfın şerbetini çekmesi ve daha lezzetli olması için 1 gece dinlenmesi gerekmektedir. Fıstıklı tel kadayıf soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde dilimleyip sunum yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. |