Cevizli Tel Kadayıf Cevizli tel kadayıf, eşsiz lezzeti ile bilinen geleneksel bir tatlıdır. Tel kadayıf tatlıları, herkes tarafından sevilen ve sıkça tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Bu tarif ile misafirlerinize muhteşem bir ikram seçeneği sunabileceksiniz. Ailenize ve çocuklarınıza güzel bir tatlı sunumunda bulunmak istiyorsanız, işte cevizli tel kadayıf tarifi. Denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin. Cevizli Tel Kadayıf Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
Şerbetini Yapmak İçin
Cevizli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır? Cevizli tel kadayıfın yapılışına şerbeti hazırlayarak başlayalım. Küçük ve derin bir tencereye suyu koyun ve içine toz şekeri ilave edin. Ocağın altını yakarak kısık ateşte kaynamasını bekleyin. Ara sıra karıştırarak limon suyunu da ekleyin. Tencerenin kapağını kapatmadan, karışım kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Şerbet biraz koyulaştığında ocağın altını kapatarak soğumaya bırakın. Şimdi kadayıfı hazırlayalım. Tel kadayıfları geniş bir kaba alarak ellerinizle tel tel ayırın. Ayrı bir tencerede tereyağını yakmadan, çok kısık ateşte eritin. Eriyen tereyağını kadayıfın üzerine gezdirin ve iyice yedirin. Cevizleri havanda dövün ve dövülen cevizin bir kısmını kadayıfla karıştırın. Kadayıf tepsisini yağlayın ve kadayıfı elinizle bastırarak tepsiye yerleştirin. Daha sonra kalan cevizi kadayıfın üzerine serpiştirin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında, kadayıfın üzeri kızarana kadar pişirin. Kadayıfın üzeri kızarınca tepsiyi fırından çıkarın ve önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti kadayıfın üzerine gezdirin. Kadayıfı biraz dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Artık cevizli tel kadayıf hazır. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
Bu tarif ile geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan cevizli tel kadayıfı mükemmel bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Herkese afiyet olsun. |