Muhallebili Kadayıf Tatlısı Muhallebili kadayıf tatlısı, adından dolayı ilk başta şerbetli ve ağır bir tatlı gibi algılanabilir. Ancak, aslında çok hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tatlı, akşam yemeklerinden sonra veya 5 çaylarında ikram edilebilir. Sizi asla pişman etmeyecek ve tarif defterinize mutlaka ekleyeceğiniz bu tatlının yapım aşamaları da çok basittir. Sütlü bir tatlı olması, onu daha hafif ve tercih edilebilir kılıyor. Muhallebili Kadayıf Tatlısı Malzemeleri
Muhallebisi için
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır? İlk olarak, kadayıfların sertleşmesi için derin dondurucuda 3 saat kadar bekletin. Bu işlem, kadayıfların sertleşmesini ve daha kolay kesilmesini sağlar. Sertleşen kadayıfları bıçak yardımıyla kesme tahtası üzerinde ince ince doğrayın. Kadayıfları, tereyağı ve toz şekeri teflon bir tencereye alarak pembeleşene kadar kavurun. Kadayıflar kavrulduktan sonra cevizleri ilave edip bir süre daha kavurun. Kavurma işlemi sona erdikten sonra cevizli kadayıf karışımını hemen başka bir kaba aktarın, çünkü tavanın sıcaklığı ile yanabilir. Karışımı bir kenarda soğutun. Şimdi muhallebiyi yapmaya başlayabiliriz. Muhallebi için sıvı krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Daha sonra ateşi kısık hale getirerek kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama işlemi gerçekleşince 4 dakika daha karıştırmaya devam edin. Pişme işleminden sonra muhallebiyi soğumaya bırakın. Bu sırada vanilya ve sıvı kremayı ekleyin. Ara sıra karıştırarak kabuk bağlamasını önleyin. Daha sonra bir çırpıcı ya da karıştırıcı yardımı ile 10 dakika boyunca çırparak muhallebinin sakız kıvamına gelmesini sağlayın. Kare bir borcama kavurduğunuz cevizli kadayıf karışımının yarısını yayın. Kadayıfların üzerine iyice soğuduğundan emin olduğunuz muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfları dökün. Muhallebili kadayıf tatlısını buzdolabında en az 3 saat kadar dinlendirin ve daha sonra servis yapın. |
Uçar
25 Temmuz 2024 PerşembeMuhallebili kadayıf tatlısını denemek istiyorum ama kadayıfları derin dondurucuda bekletme adımını atlayabilir miyim? Bu işlem gerçekten gerekli mi?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba Uçar,
Muhallebili kadayıf tatlısını denemek harika bir fikir! Kadayıfları derin dondurucuda bekletme adımı, kadayıfın daha kolay kırılmasını ve çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Bu adımı atlamak, tatlınızın istediğiniz kıvamda olmamasına neden olabilir. Ancak, zamanınız kısıtlıysa ve bu adımı atlamak zorundaysanız, kadayıfı mümkün olduğunca ince şekilde parçalamaya özen gösterin. Yine de en iyi sonucu almak için derin dondurucuda bekletme adımını uygulamanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun!