Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, adından dolayı ilk başta şerbetli ve ağır bir tatlı gibi algılanabilir. Ancak, aslında çok hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Bu tatlı, akşam yemeklerinden sonra veya 5 çaylarında ikram edilebilir. Sizi asla pişman etmeyecek ve tarif defterinize mutlaka ekleyeceğiniz bu tatlının yapım aşamaları da çok basittir. Sütlü bir tatlı olması, onu daha hafif ve tercih edilebilir kılıyor.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Malzemeleri

  • 300 gram tel kadayıf
  • 2.5 kaşık tereyağı
  • 4.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dişe gelecek kadar ezilmiş ceviz içi

Muhallebisi için

  • 1 litre soğuk süt
  • 3.5 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 paket toz vanilya ya da vanilya aroması
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket (200 gram) sıvı krema

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Nasıl Yapılır?

İlk olarak, kadayıfların sertleşmesi için derin dondurucuda 3 saat kadar bekletin. Bu işlem, kadayıfların sertleşmesini ve daha kolay kesilmesini sağlar. Sertleşen kadayıfları bıçak yardımıyla kesme tahtası üzerinde ince ince doğrayın. Kadayıfları, tereyağı ve toz şekeri teflon bir tencereye alarak pembeleşene kadar kavurun. Kadayıflar kavrulduktan sonra cevizleri ilave edip bir süre daha kavurun. Kavurma işlemi sona erdikten sonra cevizli kadayıf karışımını hemen başka bir kaba aktarın, çünkü tavanın sıcaklığı ile yanabilir. Karışımı bir kenarda soğutun.

ޞimdi muhallebiyi yapmaya başlayabiliriz. Muhallebi için sıvı krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Daha sonra ateşi kısık hale getirerek kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynama işlemi gerçekleşince 4 dakika daha karıştırmaya devam edin. Pişme işleminden sonra muhallebiyi soğumaya bırakın. Bu sırada vanilya ve sıvı kremayı ekleyin. Ara sıra karıştırarak kabuk bağlamasını önleyin. Daha sonra bir çırpıcı ya da karıştırıcı yardımı ile 10 dakika boyunca çırparak muhallebinin sakız kıvamına gelmesini sağlayın.

Kare bir borcama kavurduğunuz cevizli kadayıf karışımının yarısını yayın. Kadayıfların üzerine iyice soğuduğundan emin olduğunuz muhallebiyi dökün. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfları dökün. Muhallebili kadayıf tatlısını buzdolabında en az 3 saat kadar dinlendirin ve daha sonra servis yapın.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Uçar

25 Temmuz 2024 Perşembe

Muhallebili kadayıf tatlısını denemek istiyorum ama kadayıfları derin dondurucuda bekletme adımını atlayabilir miyim? Bu işlem gerçekten gerekli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Uçar,

Muhallebili kadayıf tatlısını denemek harika bir fikir! Kadayıfları derin dondurucuda bekletme adımı, kadayıfın daha kolay kırılmasını ve çıtır çıtır olmasını sağlıyor. Bu adımı atlamak, tatlınızın istediğiniz kıvamda olmamasına neden olabilir. Ancak, zamanınız kısıtlıysa ve bu adımı atlamak zorundaysanız, kadayıfı mümkün olduğunca ince şekilde parçalamaya özen gösterin. Yine de en iyi sonucu almak için derin dondurucuda bekletme adımını uygulamanızı tavsiye ederim. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri