Pudingli Kadayıf Pudingli Kadayıf, klasik kadayıf tadını günümüze uyarlayarak yenilikçi ve taptaze bir lezzet sunar. Misafirlerinize gururla sunabileceğiniz yapımı kolay ve lezzetli bir tatlı tarifidir. Pudingli Kadayıf Malzemeleri (4 Kişilik)
Pudingli Kadayıf Nasıl Yapılır? Kadayıfı önceden buzlukta bekletin. Bu, kadayıfın kırılma işlemini kolaylaştıracaktır. Küçük parçalar halinde kırdığınız kadayıfları orta boy bir tencereye alın. Tereyağı ve toz şekeri ekleyip karıştırarak kavurmaya başlayın. Kadayıfların rengi koyulaşana kadar kavurmaya devam edin. Ardından çekilmiş cevizleri ekleyin ve kısa bir süre daha kavurun. Kadayıf karışımı soğuması için ocaktan alın. Bu sırada, farklı bir tencerede paket üzerindeki talimatlara uygun olarak pudingi hazırlayın. Puding ve kadayıfın tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra, servis tabağınıza veya kuplara bir kat kadayıf koyun. Üzerine bir kat puding dökün ve tekrar bir kat kadayıf ekleyin. Tatlınızı 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Yaz aylarında üzerine dondurma ekleyerek de sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |