Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Kadayıf Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Pastası

Kadayıf pastası, görünüşü ile göze, lezzeti ile damaklara hitap eden bir sütlü tatlıdır. 5 çaylarında ya da akşam yemeklerinden sonra ikram edilebilir. Kelepçeli bir kalıp kullanarak pasta şekli verebileceğiniz bu tatlı, kalıptan çıkarıldığında bakmaya doyamayacağınız bir görünümde olacaktır. Ağır bir tatlı olmadığından dolayı, içinde kadayıf olması şerbetli bir tatlı olduğu anlamına gelmez. Kadayıfların görünüşü ve kıtırlığı tatlıya ayrı bir hava katacaktır. Yapımı da çok basit olan bu tatlıyı bir kez denedikten sonra vazgeçilmez ikramlarınız arasına alacağınızdan emin olabilirsiniz.

Kadayıf Pastası için Gereken Malzemeler

  • 300 gram tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı toz esmer şeker
  • 1 su bardağı kadar dişe gelecek şekilde dövülmüş ceviz içi

Muhallebisi için

  • 1 litre soğuk süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı beyaz un
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket vanilya veya 3-4 damla vanilya aroması
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri için

  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

Kadayıf Pastası Nasıl Yapılır?

Kadayıfı Hazırlama

İlk olarak tel kadayıfları derin dondurucuda 2 saat kadar bekletin. Bu sayede sertleşeceği için bir kesme tahtası üzerinde minik minik doğrayabilirsiniz. Doğranmış kadayıfları teflon bir tencereye koyarak tereyağı ve toz şekeri ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Kavurma işlemi sırasında sık sık karıştırın. Pembeleşince dövülmüş cevizleri de ekleyip 3-5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra tavanın sıcaklığı ile yanmaması için başka bir kaba alarak soğumaya bırakın.

Muhallebi Hazırlama

Muhallebi için sıvı krema ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye alın ve ocağın altını yakmadan pürüzsüz olana kadar çırpın. Ardından ocağı en kısık ateşte açarak pişirmeye başlayın. Muhallebi kaynama noktasına geldikten sonra 4-5 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra toz vanilya ve sıvı kremayı ekleyip güzelce karıştırın. 10 dakika kadar ara sıra karıştırarak kabuk bağlamasını engelleyin. Soğuyunca bir mikser yardımıyla 6-7 dakika boyunca çırpın. Bu muhallebinin sakız kıvamına gelmesini ve daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca, toz krem şantiyi de sütle çırpın ve hazır halde bekletin.

Pastanın Birleştirilmesi

Yaklaşık 30 cm'lik bir kelepçeli kalıba, kavurduğunuz kadayıf ve ceviz karışımının yarısını dibe dökün. Kadayıfın üzerine muhallebiyi döktükten sonra hazırladığınız krem şantiyi de düzgünce yayarak muhallebinin üzerine sıvayın. Kalan kadayıfları kelepçeli kalıbın en üst kısmına yayın ve kalıbı buzdolabında bir gece dinlendirin. Ertesi gün kelepçeyi pastaya zarar vermeden düzgünce çıkarın ve dilimleyerek servis yapın.

Ekstra Bilgiler

Kadayıf pastasının lezzetini arttırmak için, üzerine ince dilimlenmiş meyveler ya da file badem ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlının servis öncesi buzdolabında yeterince dinlenmesi, tatların birbirine geçmesi açısından önemlidir. Servis ederken, üzerine hafif bir tarçın serpebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Masume

18 Mayıs 2024 Cumartesi

Kadayıf pastası, görüntüsü nedeni ile masalarda ve tabaklarda çok güzel bir görüntünün oluşmasını sağlıyor. Bu nedenle bende yapmaya karar verdim. Bunun için kadayıfı iyice bir kızartmamız mı gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Masume,
Kadayıf pastası yaparken kadayıfın iyice kızarması önemli. Bu şekilde hem daha lezzetli olur hem de görüntüsü daha güzel olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Kadayıf Tatlısı Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

kadayif.html

kadayif.html

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kavrulmuş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Güncel

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Sakızlı Muhallebili Kadayıf

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri