Kadayıf Pastası Kadayıf pastası, görünüşü ile göze, lezzeti ile damaklara hitap eden bir sütlü tatlıdır. 5 çaylarında ya da akşam yemeklerinden sonra ikram edilebilir. Kelepçeli bir kalıp kullanarak pasta şekli verebileceğiniz bu tatlı, kalıptan çıkarıldığında bakmaya doyamayacağınız bir görünümde olacaktır. Ağır bir tatlı olmadığından dolayı, içinde kadayıf olması şerbetli bir tatlı olduğu anlamına gelmez. Kadayıfların görünüşü ve kıtırlığı tatlıya ayrı bir hava katacaktır. Yapımı da çok basit olan bu tatlıyı bir kez denedikten sonra vazgeçilmez ikramlarınız arasına alacağınızdan emin olabilirsiniz. Kadayıf Pastası için Gereken Malzemeler
Muhallebisi için
Üzeri için
Kadayıf Pastası Nasıl Yapılır? Kadayıfı Hazırlama İlk olarak tel kadayıfları derin dondurucuda 2 saat kadar bekletin. Bu sayede sertleşeceği için bir kesme tahtası üzerinde minik minik doğrayabilirsiniz. Doğranmış kadayıfları teflon bir tencereye koyarak tereyağı ve toz şekeri ekleyerek pembeleşene kadar kavurun. Kavurma işlemi sırasında sık sık karıştırın. Pembeleşince dövülmüş cevizleri de ekleyip 3-5 dakika kadar daha kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra tavanın sıcaklığı ile yanmaması için başka bir kaba alarak soğumaya bırakın. Muhallebi Hazırlama Muhallebi için sıvı krema ve vanilya hariç diğer tüm malzemeleri bir tencereye alın ve ocağın altını yakmadan pürüzsüz olana kadar çırpın. Ardından ocağı en kısık ateşte açarak pişirmeye başlayın. Muhallebi kaynama noktasına geldikten sonra 4-5 dakika kadar daha pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapattıktan sonra toz vanilya ve sıvı kremayı ekleyip güzelce karıştırın. 10 dakika kadar ara sıra karıştırarak kabuk bağlamasını engelleyin. Soğuyunca bir mikser yardımıyla 6-7 dakika boyunca çırpın. Bu muhallebinin sakız kıvamına gelmesini ve daha da lezzetli olmasını sağlayacaktır. Ayrıca, toz krem şantiyi de sütle çırpın ve hazır halde bekletin. Pastanın Birleştirilmesi Yaklaşık 30 cm'lik bir kelepçeli kalıba, kavurduğunuz kadayıf ve ceviz karışımının yarısını dibe dökün. Kadayıfın üzerine muhallebiyi döktükten sonra hazırladığınız krem şantiyi de düzgünce yayarak muhallebinin üzerine sıvayın. Kalan kadayıfları kelepçeli kalıbın en üst kısmına yayın ve kalıbı buzdolabında bir gece dinlendirin. Ertesi gün kelepçeyi pastaya zarar vermeden düzgünce çıkarın ve dilimleyerek servis yapın. Ekstra Bilgiler Kadayıf pastasının lezzetini arttırmak için, üzerine ince dilimlenmiş meyveler ya da file badem ekleyebilirsiniz. Ayrıca, tatlının servis öncesi buzdolabında yeterince dinlenmesi, tatların birbirine geçmesi açısından önemlidir. Servis ederken, üzerine hafif bir tarçın serpebilirsiniz. |
Masume
18 Mayıs 2024 CumartesiKadayıf pastası, görüntüsü nedeni ile masalarda ve tabaklarda çok güzel bir görüntünün oluşmasını sağlıyor. Bu nedenle bende yapmaya karar verdim. Bunun için kadayıfı iyice bir kızartmamız mı gerekiyor?
Cevap yazAdmin
18 Mayıs 2024 CumartesiMasume,
Kadayıf pastası yaparken kadayıfın iyice kızarması önemli. Bu şekilde hem daha lezzetli olur hem de görüntüsü daha güzel olur. Afiyet olsun!