Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıflı Muhallebi, tel kadayıf veya kadayıf su ile unun karıştırılması ile elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu ortaya çıkan bir yiyecek türüdür. Kadayıfı en çok Orta doğu, Balkan ve Türkler tatlı olarak tüketmektedirler. Kadayıf kelimesi Arapçadan gelmiş olan 'kadife' kelimesinin çoğuludur. Tel kadayıf genelde yumuşak ve yarı pişmiş kıvamda satılmaktadır. Katmanlarının arasına ceviz ile fıstık gibi maddeler konulduktan sonra fırında kızartılır. Daha sonra üstüne şerbet gezdirilerek servi yapılmaktadır. Kadayıf kullanılarak yapılan bir diğer tatlı ise künefe tatlısıdır. Türkiye'nin Arap ülkesinde ve Güney Anadolu bölgesinde yaygın olarak yapılan künefe tuzsuz peynir kullanılarak yapılmaktadır. Biz bugün sizler ile kadayıf kullanarak enfes bir sütlü tatlı yapacağız. Bu tatlı tarifi yediden yetmişe herkesin severek yemiş olduğu enfes tel kadayıflı muhallebili bir tatlı tarifidir. Gelelim bu enfes tatlıyı yapmaya.

Tel Kadayıflı Muhallebi İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Dört kaşık tereyağı
  • 250 gram tel kadayıf
  • Bir su bardağı toz şeker
Muhallebisini Hazırlamak İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • Bir paket krem şanti
  • Bir kilogram süt
  • Bir yumurta sarısı
  • Üç kahve fincanı un
  • Üç kahve fincanı toz şeker
Tel Kadayıf Muhallebi Nasıl Yapılır?

Bu tatlı özellikle de Ramazan ayında müthiş bir tatlı seçeneğidir. Tel kadayıflı muhallebi sayesinde iftar sofraları tatlanacaktır. İftar için hangi tatlıyı yapsam diye düşünün kişiler için bu tatlı tarifi enfes bir seçenektir. Yapımı da oldukça kolay bir tatlı tarifidir. Bu enfes tatlıyı yapmak için ilk önce tel kadayıfı elinizde küçük parçalara ayırarak iyice kırın tencere içine alın. Daha sonra tereyağı ile kavurun tel kadayıf kavrulur iken üstüne toz şekeri de ilave edin. Hiç bırakmadan devamlı karıştırarak kavurun. İçerisine ceviz içini de ilave ederek göz kararı rengi değiştikten sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenara alın. Daha sonra enfes muhallebisi için bir tencere içine sütü ve diğer malzemeleri koyarak hiç bırakmadan devamlı karıştırarak pişirin. Yoğun kıvama geldikten sonra ocaktan alın çok hafif karıştırarak soğutun. İçerisine krem şantiyi de ilave edin. Daha sonra mikser ile tam altı, yedi dakika kadar karıştırın muhallebiyi bunu yapmanızın nedeni eğer topak oluşmuş ise açılsın. Muhallebide olduktan sonra daha önceden kavurmuş olduğunuz kadayıfın yarısını dikdörtgen ya da kare bir bor içine koyun ve her tarafına yayın. Daha sonra üstüne yapmış olduğunuz muhallebiyi de dökerek kadayıfın üstünü kapatın. Arta kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne aktarın enfes tel kadayıflı muhallebili tatlı hazır. Mutlaka buzdolabında tam üç saat kadar bekleterek soğuk şekilde servis edin. Mutlaka buzdolabında bekletin ki muhallebisi için donsun. Tel Kadayıflı Muhallebi hazır.

Afiyet Olsun.

Tel Kadayıf Muhallebi Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Editörün Seçtiği

kadayif.html

kadayif.html

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Arap Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6