Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
26 Temmuz 2024

Tel Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Muhallebi

Tel Kadayıf Muhallebi, geleneksel Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu oluşur. Genellikle Orta Doğu, Balkanlar ve Türk mutfağında tatlı olarak tüketilmektedir. Tel kadayıf, yumuşak ve yarı pişmiş kıvamda satılır ve ceviz veya fıstık gibi malzemelerle katmanlanarak fırında kızartılır. Daha sonra üzerine şerbet dökülerek servis edilir. Ancak bu tarifte, tel kadayıf kullanılarak hazırlanan enfes bir sütlü tatlı olan Tel Kadayıf Muhallebi yapacağız.

Gerekli Malzemeler

Tel Kadayıf İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Dört yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram tel kadayıf
  • Bir su bardağı toz şeker

Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir paket krem şanti
  • Bir kilogram süt
  • Bir yumurta sarısı
  • Üç kahve fincanı un
  • Üç kahve fincanı toz şeker

Tel Kadayıf Muhallebi Nasıl Yapılır?

Bu tatlı, özellikle Ramazan aylarında iftar sofralarında mükemmel bir seçenek olabilir. Tel kadayıfı muhallebi sayesinde iftar sofraları tatlanacak ve misafirlerinizi memnun edeceksiniz. Tarifin yapımı oldukça kolaydır ve herkesin rahatlıkla yapabileceği bir tatlıdır.

Tel Kadayıfın Hazırlanması

1. Tel kadayıfı elinizle küçük parçalara ayırarak iyice kırın ve bir tencereye alın.

2. Tereyağı ile kadayıfı kavurun, kavurma işlemi sırasında üzerine toz şekeri ekleyin.

3. Hiç bırakmadan sürekli karıştırarak kavurun.

4. İçine ceviz içini ekleyin ve göz kararı rengi değiştikten sonra ocaktan alın.

5. Soğuması için bir kenara alın.

Muhallebinin Hazırlanması

1. Bir tencereye sütü ve diğer malzemeleri koyarak sürekli karıştırarak pişirin.

2. Yoğun kıvama geldikten sonra ocaktan alın ve çok hafif karıştırarak soğutun.

3. İçine krem şantiyi ekleyin ve mikser ile altı-yedi dakika kadar karıştırın. Bu işlem, eğer topak oluşmuşsa açılması için gereklidir.

Birleştirme ve Servis

1. Daha önceden kavurduğunuz kadayıfın yarısını dikdörtgen ya da kare bir borcama koyun ve her tarafına yayın.

2. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve kadayıfın üstünü kapatın.

3. Arta kalan kadayıfı da muhallebinin üstüne aktarın.

4. Hazırlanan tatlıyı mutlaka buzdolabında üç saat kadar bekletin ve soğuk şekilde servis edin. Bu işlem, muhallebinin donması için gereklidir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Taberi

26 Temmuz 2024 Cuma

Tel Kadayıf Muhallebi'yi yaparken tel kadayıfın kavurma süresi ne kadar olmalı ve hangi renge dönüştükten sonra ocaktan almalıyız? Ayrıca, muhallebinin topaklanmasını önlemek için herhangi bir öneriniz var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Tel Kadayıf Muhallebi yapımında tel kadayıfı kavururken, kadayıfın renginin altın sarısına dönüşmesini beklemelisiniz. Bu süre genellikle orta ateşte 10-15 dakika arasında değişebilir, ancak dikkatli olun, çabuk yanabilir. Kavururken sürekli karıştırmak önemlidir.

Muhallebinin topaklanmasını önlemek için ise, sütü yavaş yavaş ekleyerek ve sürekli karıştırarak yapabilirsiniz. Ayrıca, unu ve şekeri önceden iyice karıştırmak da topaklanmayı önlemeye yardımcı olur. Mis gibi bir tatlı elde etmenizi diliyorum, Taberi!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Güncel

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı