Kaymaklı Ekmek Kadayıfı
12 Temmuz 2024

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı


Geçmişten bugüne sofralarımızın vazgeçilmez tatlarından biri olan kaymaklı ekmek kadayıfı, her damak tadına hitap etmesiyle birlikte sofralarda adeta görsel bir şölen sunmaktadır. Günümüzde hazır paketler halinde satın almak mümkün olsa da, bu lezzeti evde marifetli ellerimizle sevdiklerimize sunmak oldukça kolaydır.

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Malzemeleri (4 Kişilik)

  • 1 paket ekmek kadayıfı
  • Bir miktar kaymak
  • Antep fıstığı
  • 5 su bardağı su

Şerbet Malzemeleri

  • 5 su bardağı su
  • 5 su bardağı şeker
  • Yarım limon

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Hazır paketteki ekmek kadayıfını geniş bir tepsiye alıp üzerine 5 su bardağı kaynamış suyu döküyoruz. Üzerini temiz bir bezle kapatıp beklemeye alıyoruz. Bu arada şerbeti hazırlamak üzere derin bir tencereye su, şeker ve limonu koyup kaynatmak üzere ocağa alıyoruz. Ekmek kadayıfı yeterli yumuşaklığa ulaştığında fazla suyunu döküyoruz ve temiz bir bezle suyun fazlasını alıyoruz. Kaynamış şerbeti yavaşça ıslak ekmeğin üzerine gezdirerek döküyoruz. Ekmek tepsisini ocağın üzerine alıp kısık ateşte tüm şerbetini çekmesini sağlıyoruz. Ekmeklerin renkleri koyulaşıncaya ve tüm şerbet çekilinceye kadar bu işlemi sürdürüyoruz. Kadayıf istediğimiz kıvama ulaştığında ocaktan alıp ortadan ikiye kesiyoruz. Bir yarısına bolca kaymak sürüyoruz. Diğer yarısını kaymaklı kısmın üzerine koyup en üste ezilmiş fıstıkları döküyoruz. Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bilay

12 Temmuz 2024 Cuma

Kaymaklı ekmek kadayıfını yaparken şerbeti ne kadar kaynatmamız gerekiyor? ޞerbetin kıvamını nasıl ayarlayabiliriz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Bilay, şerbeti hazırlarken şeker ve suyu birleştirip kaynamaya bıraktıktan sonra genellikle 10-15 dakika kaynatman yeterli olur. ޞžerbetin kıvamını kontrol etmek için bir kaşığın ucuyla şerbetten alıp bir tabağa damlatabilirsin. Eğer damla dağılmadan kalıyorsa, şerbetin kıvamı olmuş demektir. Ayrıca şÂžerbeti soğutmak için biraz bekleyip tekrar kontrol etmekte fayda var; soğuduğunda kıvamı biraz daha koyulaşacaktır. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır?

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri