Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf, özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa yörelerinde meşhurlaşmış, Osmanlı Saray Mutfağı'ndan günümüze kadar lezzetinden bir şey kaybetmeden ulaşan eşsiz tatlılardan biridir. Kadayıf ustalarının büyük bir özenle hazırladıkları Cevizli Kadayıf, tarifimizdeki adımları takip ederek hem yemek yapmaya yeni başlayanlar hem de hamur işlerini sevenler için oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınız Cevizli Kadayıf, özel misafirleriniz ve bayram, düğün gibi özel günlerde de rahatlıkla sunulabilir.

İşte Cevizli Kadayıfın detayları ve yapılışı.

Cevizli Kadayıfın Malzemeleri (1 Tepsi İçin)

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr. iç ceviz
  • 200 gr. kuru kadayıf
  • Şerbeti için;
  • 2,5 bardak su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 damla limon

Cevizli Kadayıf Nasıl Yapılır?

Bu tarifimizi hazırlarken öncelikle şerbeti yapmak gerekmektedir. Şerbeti hazırlamak için derin bir tencerede şeker ve suyu birleştirip ocağı orta ateşte açalım. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte birkaç dakika daha kaynatıp 1-2 damla limon suyu ekleyelim. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken, tereyağını eritelim ve kadayıfların üzerine gezdirerek iyice harmanlayalım. Orta büyüklükte bir çay fincanının yarısını kadayıfla doldurup üzerine dövülmüş cevizden bir miktar ekleyip bastıralım. Daha sonra fincanı ters çevirerek kadayıfları düzgün bir şekilde tepsiye yerleştirelim.

Önceden ısıttığımız 150 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Kadayıflar hafif kızarınca fırından çıkarıp ilk sıcaklığının geçmesi için birkaç dakika bekleyelim. Ilık hale gelen kadayıfın üzerine soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Arzuya göre üzerine Hindistan cevizi veya iç ceviz serpiştirerek servis yapabiliriz.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

** Cevizli Kadayıfın lezzetini artırmak için, şerbetin iyi soğumuş ve kadayıfın sıcak olması önemlidir. Bu şekilde kadayıf, şerbeti daha iyi çeker.

** Kadayıfların daha çıtır olması için tereyağını yeterli miktarda kullanmak gereklidir. Az tereyağı kullanılması durumunda kadayıflar çıtır olmayabilir.

** Şerbetin kıvamını kontrol etmek için bir damla şerbeti soğuk suya damlatabilirsiniz. Eğer şerbet suya damladığında dağılmadan kalıyorsa kıvamı doğru demektir.

** Kadayıfın üzerine dökeceğiniz ceviz miktarını damak zevkinize göre artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Bu tarifle, geleneksel Türk mutfağının enfes tatlarından biri olan Cevizli Kadayıfı, kolaylıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori?

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Top Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

kadayif.html

kadayif.html

Güncel

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı