Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Cevizli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf, özellikle Gaziantep ve Şanlıurfa yörelerinde meşhurlaşmış Osmanlı Saray Mutfağından gelerek lezzetinden bir şey kaybetmeden günümüze kadar ulaşmış eşsiz lezzetlerden biridir. Kadayıf ustalarının bin bir mağrifetle hazırladıkları Cevizli Kadayıfın yazımızdaki tarifini uyguladığınızda yemek yapmaya yeni başlayanlar ve hamur işleriyle uğraşmayı seven hanımlar için oldukça kolay olduğunu göreceksiniz. Püf noktalarına dikkat ederek hazırladığınız Cevizli Kadayıfı özel misafirleriniz ve bayram, düğün vs. Gibi özel günlerinizde de rahatlıkla hazırlayabileceksiniz.

İşte Cevizli Kadayıfın detayları ve yapılışı.

Cevizli Kadayıfın Malzemeleri (1 Tepsi İçin)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr. İç ceviz
  • 200 gr. Kuru kadayıf
  • Şerbeti İçin;
  • 2,5 bardak su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2 damla limon
Cevizli Kadayıfın Nasıl Yapılır?

Bu tarifimizi hazırlarken öncelikle şerbeti hazırlayarak, kadayıfların hamurlaşmaması için yeterli miktarı tutturmamız gerekmektedir. Şerbeti hazırlamak için de derin bir karıştırma kabında şeker ve suyu ilave ederek ocağı yakalım. Kısık ateşte kaynamaya başlayan şerbete 1-2 damla limon sıkalım ve ocağı kapatarak soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken bir yandan tereyağını eritelim ve kadayıfların üzerine harmanlayalım. Orta büyüklükte bir çay fincanının yarısını kadayıfla dolduralım ve eritip dövdüğümüz cevizden bir miktar alarak kadayıfların üzerine bastıralım. Ardından servis yapacağımız tabağa kadayıfı ters döndürerek düzgünce koyalım. Bu esnada tabağa fincandan kadayıfları kaydırarak koyabiliriz.

Önceden ısıttığımız fırında 150 derecede yaklaşık 20 dakika kadar kadayıfları pişirelim. Üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirdiğimiz kadayıfları fırından çıkarmadan önce fırının kapağını açarak ilk sıcaklığının çıkmasını sağlayalım. Hafif ılık olan kadayıfın üzerine hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti dökelim. Üzerine arzuya göre Hindistan cevizi ya da iç ceviz serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.

Cevizli Kadayıf Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Fincan Kadayıf Tatlısı

Fincan Kadayıf Tatlısı

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tepside Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Dolması Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Baklava Yufkasından Kadayıf Sarma

Güncel

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür?

Kadayıf Kaç Kalori?

Kadayıf Kaç Kalori?

kadayif.html

kadayif.html

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Kaymaklı Ekmek Kadayıfı

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Yalancı Ekmek Kadayıfı

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Yaş Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Taş Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması

Tel Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Antep Fıstıklı Kadayıf

Antep Fıstıklı Kadayıf

Fındıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6