Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dondurmalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı kadayıf, klasik kadayıf tatlısına yeni bir lezzet olarak eklenmiş. Özellikle şeker bayramın da misafirlerimize severek ikram ettiğimiz bir lezzettir. Kadayıfın dondurma ile buluşması farklı bir lezzet oluşturmuştur. Her yörenin kendine ait bir kadayıf tatlısı tarifi vardır.

Dondurmalı Kadayıf Malzemeleri (8 Kişilik)
  • 500 gram kadayıf
  • 250 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2-3 damla limon suyu
Üzeri İçin ve Ara Kat için
  • 250 gram Antep fıstığı
  • 250 gram isteğe bağlı dondurma
Dondurmalı Kadayıf Nasıl Yapılır?

İlk olarak kadayıfları ince ince bir bıçak yardımı ile doğrayın ve geniş bir kabın içine alıp biraz da elimizle parçalayın. Daha sonra tavaya tereyağını erittin. Tereyağı erdikten sonra sıvıyağını ilave edip karıştırın. Tereyağı karışımını ince doğranmış kadayıfın üzerine dökün ve elinizle harmanlayıp yağı bir güzel yedirin. Kadayıfın yarısını sıvı yağ ile yağladığımız fırın tepsisine eşit bir şekilde sıkı sıkı yayalım. Daha sonra Antep fıstıklarını ara katlarına serpiştirin. Kalan kadayıfları da tepsiye bastırarak eşit bir şekilde dağıttın. Kadayıfı fırına atmadan önce başka bir fırın ile üstene kapatıp iyice bastıralım tepsinin üzerine bir ağırlık koyarak 30 dakika bekletelim. Daha önce 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kadayıflar fırında pişerken tatlının şerbetini yapmaya başlayın. Derin bir tencereye suyu, toz şeker ve limonu koyalım kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan indirin. Fırından çıkmış kadayıf soğuk şerbet sıcak olacak. Şerbeti eşit bir şekilde kadayıfa döktükten sonra şerbetinin iyi bir şekilde çekmesi için 1 gece dinlemesi gerekir. İstediğiniz şekilde kadayıfı dilimleyip servis tabağına alın ve dondurma eşliğinde sunum yapın.

Afiyet Olsun.

Dondurmalı Kadayıf Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Tel Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıf Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Kupta Muhallebili Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tel Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tel Kadayıf Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Vişneli Ekmek Kadayıfı Tarifi ve Malzemeleri

Yufkalı Kadayıf Dolması

Yufkalı Kadayıf Dolması

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Tandır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Kadayıf Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır?

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ezme Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır?

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Çıtır Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır?

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Gaziantep Kadayıf Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6