Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı nasıl yapılır, Türk milletinin mutfağında vazgeçilmez bir tatlıdır. Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlıdır. Evde yapılan hamurun arasına fıstık, ceviz veya pekmez ile ıslatılan bir tatlıdır. Pişirilen hamurun üzerine şerbet dökülerek yapılan bir tatlıdır. Ekmek kadayıfı üzerine kaymak veya dondurma konulur. Kadayıf ve künefe tatlılarına benzemektedir. Ekmek kadayıfı şekeri oldukça bol olan tatlılar arasında yer almakta.Besin değeri çok fazladır. Bir porsiyon ekmek kadayıfında yaklaşık 433 kalori içerir. Ekmek kadayıfı lezzetli bir tatlı olmasına rağmen sağlığımıza pek yararlı bir tatlı değildir. Ekmek kadayıfını servis kaymak ile servis ederseniz tatlının kalori değeri düşük olur.

Ekmek Kadayıfı Malzemeleri

  • 10 gram yaş maya 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta 
  • 3 su bardağı un 
Ekmek kadayıfını ıslatmak için 
  • 1 su bardağı pekmez
  • 3 su bardağı ılık su 
Şerbeti için 
  • 4 su bardağı şeker 
  • 5 su bardağı su 
  • 1-2 damla limon suyu
Üzeri için
  • Kaymak 

Ekmek Kadayıfı Yapılışı 

Ekmek kadayıfının yapılışına ilk olarak hamurundan başlayalım. Derin bir kabın içine sütü koyup ve mayayı eritin. Maya eridikten sonra tereyağını, şekeri,yumurtayı unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru 30 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra hamuru yuvarlak alüminyum bir tepsiye göre yaklaşık 30 santim kadar merdane yardımlı ile açın. Açmış olduğunuz hamuru yağlanmış tepsiye yerleştirin ve hamur tepsi içerisinde de yaklaşık 30 dakika daha dinlemeye bırakın. Daha önce ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat boyunca alt üstü pişene kadar fırında çıkarmayın. Ekmek kadayıfı piştikten sonra daha lezzetli ve güzel olması için 1 gün dinlenmesi gerekir. Bir gün sonra ekmek kadayıfını daha geniş bir tepsiye alın. Su ile pekmezi bir güzel eritin ve ekmek kadayıfı eşit bir şekilde karışımı dökerek ıslattın. Kuru olan ekmek kadayıfının ıslanması ve kabarması  için 1 saat kadar dinlendirmeye bırakın. Bir yandan ekmek kadayıfının şerbetini hazırlamaya başlayalım. Derin bir tencereye şekeri suyu koyup şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra şerbeti ocağa koyup orta ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra ocaktan şerbeti alabilirsiniz. Şerbetin  buharı çıktıktan sonra ekmek kadayıfının üzerine dökün. Ekmek kadayıfı yaklaşık 5-6 saat dinlendikten sonra istediğiniz şekilde dilimleyerek servis tabağına alınarak ve tabi kaymak eşliğinde sunum yapılır.

Afiyet Olsun. 

Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır Yorumları

şifre  Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ekmek Kadayıfı Nasıl Yapılır"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece s...
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Çok fazla vakti olmayanlar özel günlerinde ve davetlerinde tatlı seçimini hazır kızartılmış kadayıftan yana kullanılırlar. Hazır kadayıfta doğru hazırlandığında çok lezzetli ve tel tel olabiliy...
Kuru Kadayıf Tatlısı
Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak...
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabi...
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu...
Erzurum Kadayıf Dolması
Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edile...
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin  modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tük...
Peynirli Kadayıf
Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden sonra servis için, misafirlerinize, kadınlar kabul günlerinde servis etme...
Diyarbakır Kadayıfı
Diyarbakır kadayıfı, yemek için  Diyarbakır' a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarbakır kadayıfını damak zevkinize uygun olacak şekilde istediğiniz malzemelerle...
Kadayıf Hamuru
Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi u...
Çıtır Kadayıf
Çıtır kadayıf, kadayıf tatlısı çeşitlilik yönünden oldukça zengindir. Farklı farklı hazırlanarak mükemmel bir ziyafet şöleni yaşanabilir. Kadayıf ile hazırlanan tatlılardan biri de çıtır kadayıftır. Çıtır kadayıf, kadayıf tatlılar...
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Burma kadayıf nasıl yapılır, genellikle Diyarbakır'a mal edilen bu kadayıf türü, aslında Bingöl iline aittir. Bingöl'de yaşayan ermeni asıllı biri tarafından 1900 li yıllarda ortaya çıkartılmıştır. Ülkemizin bir çok ilinde Diyarba...

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Kadayıf şerbeti nasıl hazırlanır, tatlının türü ne olursa olsun en güzel sonuca ulaşabilmek için üzerine dökülen şerbetin kıvamı çok iyi ayarlanmalıdır. Kadayıf tatlısı nasıl yapılırsa yapılsın şerbeti güzel ayarlanmadığı sürece s...

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Çok fazla vakti olmayanlar özel günlerinde ve davetlerinde tatlı seçimini hazır kızartılmış kadayıftan yana kullanılırlar. Hazır kadayıfta doğru hazırlandığında çok lezzetli ve tel tel olabiliyor. B...

Kuru Kadayıf Tatlısı

Kuru kadayıf tatlısı, kadayıf mutfağımızda geleneksel hale gelen çok sayıda tatlının ana malzemesidir. Son derece kolay şekilde hazırlanan bu tatlılarda en önemli unsur şerbetin iyi ayarlanmasıdır. Eğer fazla şerbetlenirse yumuşak...

Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır

Ekmek kadayıfı hamuru nasıl yapılır, Ekmek kadayıfı birçok şehirlerimiz de çarçabuk hemen herkesin fazla beğendiğinden kesin emin olduğumuz ve çoğunlukla marketten hazır alınıp kullanılan kaymaklı ekmek kadayıfı eviniz de yapabilirsiniz i...

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür

Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür, Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki bütün şerbetli tatlılarda olduğu gibi kadayıfta da şerbetin soğumuş, kadayıfın ise yeni pişmiş olması gerekmektedir. Eğer hazır kızartılmış kadayıf kullanacaksanız bu durum biraz f...

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüld...

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf

Oktay Usta Muhallebili Kadayıf, yeni dönemin  modern aşçıların da Oktay Usta'nın yeni lezzeti muhallebili kadayıf. Çalışan bayanlar için oldukça pratik ve hafif bir sütlü tatlıdır. Yaşlı, genç, çocuk demeden herkesin seve seve tüketeceği ...

Peynirli Kadayıf

Peynirli kadayıf, ev ortamında güzel bir şekilde uygulayacağınız bu tarifi hem siz hem de sevdikleriniz oldukça beğenecektir. Özel günlerinizde, yemeklerden sonra servis için, misafirlerinize, kadınlar kabul günlerinde servis etmek için ya da ...

Diyarbakır Kadayıfı

Diyarbakır kadayıfı, yemek için  Diyarbakır' a gitmenize gerek yok. Sizde evinizde ağzınıza layık lezzetli bir Diyarbakır kadayıfı yapabilirsiniz. Diyarbakır kadayıfını damak zevkinize uygun olacak şekilde istediğiniz malzemeler...

Kadayıf Hamuru

Kadayıf Hamuru, tahmin edilenden daha kolay hazırlanabilen bir hamurdur. Bu hamurda kullanılacak olan malzemeleri doğru seçtikten sonra ortaya harika bir kadayıf çıkar. Dolabında hazır bir şeylerin bulunmasını sevenler bu tarifi uygula...

Çıtır Kadayıf

Çıtır kadayıf, kadayıf tatlısı çeşitlilik yönünden oldukça zengindir. Farklı farklı hazırlanarak mükemmel bir ziyafet şöleni yaşanabilir. Kadayıf ile hazırlanan tatlılardan biri de çıtır kadayıftır. Çıtır kadayıf, kadayıf tatlılar...

Burma Kadayıf Nasıl Yapılır

Burma kadayıf nasıl yapılır, genellikle Diyarbakır'a mal edilen bu kadayıf türü, aslında Bingöl iline aittir. Bingöl'de yaşayan ermeni asıllı biri tarafından 1900 li yıllarda ortaya çıkartılmıştır. Ülkemizin bir çok ilinde Diyarbakır...

Afyon Ekmek Kadayıfı

Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalorisi yüksek bir tatlıdır. Türkiye'nin her bölgesinde bu tatlı yapılmaktadır ve lezzetle tüket...

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır

Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nadir tatlardan bir tanesidir. Türk mutfağında kadayıf ile hazırlanabilen yüzlerce çeşit tatlı t...

Yassı Kadayıf

Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemektedir. Bazı şehirlerde hamurunu hazır olarak bulabilmekte mümkündür. Ancak hamur evde de pratik...

Gaziantep Kadayıf

Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına vermiş olduğu nefis aroma, tadına bakan her kese adeta bir lezzet şöleni yaşatacaktır. Daha önce ...

Hazır Kadayıf

Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düşünülen bir tarif olmasına rağmen yapımı sırasında bir kaç püf noktasına dikkat edildiğinde or...

Cevizli Kadayıf Sarması

Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de bulunmaktadır. Bu seçeneği ağır bulanlara fırında kızartılan seçeneğini öneriyoruz. İçeri...

Tel Kadayıf Şerbeti

Tel Kadayıf Şerbeti, Önümüz ramazan ayı... Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlarının başında gelen kadayıf tatlısı bu yıl da hafifliği ile ağızları kamaştıracak  gibi.. Ramazan demek geleneklerle yaşanan bir ay demek değil mi? Geleneklerle...

Kadayıf Kaç Kalori

Kadayıf kaç kalori, kadayıf toplum olarak çok sevilen bir tatlı türüdür. Türk mutfağı ile özdeşleşmiş olan kadayıf farklı şekillerde yapılarak görsel anlamda harika sunumlara ulaşılabilir. Şerbetli bir tatlı türü olduğu için diyet...

 

Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Erzurum Kadayıf Dolması
Oktay Usta Muhallebili Kadayıf
Peynirli Kadayıf
Diyarbakır Kadayıfı
Kadayıf Hamuru
Çıtır Kadayıf
Burma Kadayıf Nasıl Yapılır
Afyon Ekmek Kadayıfı
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Yassı Kadayıf
Gaziantep Kadayıf
Hazır Kadayıf
Cevizli Kadayıf Sarması
Tel Kadayıf Şerbeti
Kadayıf Kaç Kalori
Hazır Ekmek Kadayıfı
Kadayıf Şerbeti
Hazır Kadayıf Tatlısı
Çiğ Kadayıf
Çiğ Kadayıf Nasıl Pişirilir
Pudingli Kadayıf
Taş Kadayıf Hamuru
Kadayıf Tatlısı
Pekmezli Kadayıf
Ekmek Kadayıfı Kaç Kalori
Popüler İçerik
Afyon Ekmek Kadayıfı
Afyon Ekmek Kadayıfı adı üstünde Afyonkarahisar yöresine ait bir tatlı türüdür. Bütün kadayıf tatlılarında olduğu gibi şeker ve yağ içerdiği için kalo...
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır
Çiğ Kadayıf Nasıl Yapılır, Kadayıfın geçmişi çok çok eskilere dayanır ve bu zamana gelinceye kadar hiç bir değişime uğramadan günümüze gelmiş olan nad...
Yassı Kadayıf
Yassı Kadayıf; Yassı kadayıf hemen hemen Türkiye'nin her yerinde yapılan lezzetli bir tatlı çeşididir. Tam olarak hangi yöreye ait olarak bilinmemekte...
Gaziantep Kadayıf
Gaziantep Kadayıf, Gaziantep yöresine ait olan her türlü lezzette olduğu gibi, muhteşem bir şerbetli tatlı çeşididir. Tereyağının Antep fıstığına verm...
Hazır Kadayıf
Hazır kadayıf, tarifi pastaneden kadayıf almak yerine evde kendiniz hazırlayabileceğiniz kolay tariflerden biridir. Yapılması zor bir tarif olarak düş...
Cevizli Kadayıf Sarması
Cevizli Kadayıf Sarması, kolayca yapılan ve lezzeti yerinde bir şerbetli tatlıdır. Erzurum ilinde meşhur olan bu tatlının yağda kızartılan seçeneği de...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları Sosyal Medya
Kadayıf Şerbeti Nasıl Hazırlanır
Hazır Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Kuru Kadayıf Tatlısı
Ekmek Kadayıfı Hamuru Nasıl Yapılır
Kadayıf Şerbeti Nasıl Dökülür
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Kadayıf Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram 
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik İlkeleri 
Güvenlik İlkeleri
Kadayıf Forumları
Bizimle İletişime Geçin
Site Haritası
Sosyal Medya
Facebook 
Twitter
Google+
Pinterest
Instagram
Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mayıs - 2018