Yufkalı Kadayıf Dolması, özel günler için ideal bir şerbetli tatlı seçeneğidir. Özellikle Ramazan ayında iftar sonrasında tatlı tüketmeyi sevenler, bu tarifi hem görsel açıdan hem de lezzet bakımından tercih edebilirler. Bu tarifi, günlük yaşam içerisinde de hazırlayıp iki gün içerisinde tüketebilirsiniz. Şerbetli bir tatlı olduğu için buzdolabında saklanması uygun değildir. Cam ve kapaklı bir kap içerisinde iki gün boyunca oda sıcaklığında bekleyebilir. Malzemeler
Şerbeti için
Nasıl Yapılır? Tatlının hazırlığına şerbeti ile başlamalıyız, çünkü şerbetin soğumuş olması gerekmektedir. Derin bir tencerenin içerisine suyu ve toz şekeri ilave edip, 10 dakika boyunca kaynatalım. Süre sona erdiğinde şerbetin içerisine yarım limonun suyunu sıkalım ve soğuması için şerbeti serin bir alana kaldıralım. Düz bir zeminin üzerine baklava yufkalarını üst üste koyalım ve sigara böreği mantığında olduğu gibi yufkaları üçgen keselim. Derin bir kâsenin içerisine cevizleri ve kadayıfları koyup hem karıştıralım hem de kadayıfları el ile biraz didikleyelim. Bu işlem sayesinde dolmanın içerisinde herhangi bir hamurlaşma olmayacak ve içi çıtır çıtır olacaktır. Kesmiş olduğumuz üçgen yufkanın geniş kenarına bir tutam cevizli kadayıftan koyalım ve sigara böreği gibi saralım. Diğer yanda kızartma tavasının içerisine sıvı yağı koyalım ve yağın kızmasını bekleyelim. Dolmaların her yeri iyice kızardığında dolmayı soğumuş olan şerbet kabına bırakalım. Şerbetin içerisinde 1 dakikaya yakın çevirmek şartı ile bekletelim ve şerbetten çıkartalım. Sunum yapacağımız kabın içerisine alalım ve üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpelim. İsteyenler sunum esnasında kaymak veya vanilyalı dondurma da kullanabilirler. Afiyet olsun. |
Vusta
21 Temmuz 2024 PazarYufkalı Kadayıf Dolması tarifi denemek istiyorum ama şerbeti ne kadar sürede hazırlayabilirim ve şerbeti soğutmak için ne kadar beklemem gerekiyor? Şerbetin tamamen soğuması şart mı?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarMerhaba Vusta,
Yufkalı Kadayıf Dolması şerbetini hazırlamak yaklaşık olarak 15-20 dakika sürer. Şerbeti kaynattıktan sonra, soğuması için en az 1 saat beklemeniz gerekir. Şerbetin tamamen soğuması, tatlının daha iyi şerbetlenmesi ve hamurlaşmaması için önemlidir. Yani, evet, şerbetin tamamen soğuması şart. Kolay gelsin ve şimdiden afiyet olsun!